Human (man naar vrouw)

  0
  9609
  Wanneer:
  19 november 2023 @ 13:00 – 18:00
  2023-11-19T13:00:00+01:00
  2023-11-19T18:00:00+01:00
  Waar:
  Human
  Weteringschans 259
  1017 XJ Amsterdam
  Netherlands
  Contact:
  Human
  +31(0)20 2050914

  De vrouwengroepen van Transvisie zijn er voor mensen die als man zijn geboren, maar zich meer een vrouw voelen. Op deze pagina vind je informatie over de bijeenkomsten en de agenda. Verder vind je ook informatie over professionele hulpverlening, films, boeken en links.

  Man-naar-vrouw transseksuelen, of transvrouwen, zijn biologisch gezien mannen, maar voelen zich een vrouw. Ze willen vaak ook als zodanig leven en voor de buitenwereld herkenbaar zijn, en willen operaties ondergaan om hun lichaam zoveel mogelijk te laten passen bij hun gevoel van vrouw-zijn.

  Ben je een transvrouw of heb je het gevoel dat je een transvrouw bent, en wil je erover praten met lotgenoten, dan kun je terecht bij één van onze gespreksgroepen. Je ontmoet er mensen die hetzelfde ervaren als jij, die dezelfde gevoelens hebben en die vergelijkbare problemen tegenkomen. Je kunt jouw ervaringen delen met anderen en ervan leren, meer zelfbewust worden en steviger in je schoenen komen te staan. 

Ook kun je informatie krijgen over wat een transitie van man naar vrouw inhoudt.

  Belangrijk voor transvrouwen die in aanmerking komen voor een genderbevestigende operatie

  Heb je ‘groen licht’ voor de transitie, en kom je in aanmerking voor een genderbevestigende operatie, dan is het belangrijk om te weten of je de genitale-zone moet laten ontharen of juist niet; permanent ontharen kost veel tijd en laat beginnen kan uitstel van de operatie betekenen. Lees er meer over in onze brochure man-naar-Vrouw op de pagina INFO

  Bijeenkomsten


  Lotgenotengroep voor transvrouwen
  Op twee plaatsen in Nederland organiseert Transvisie gespreksgroepen waar transvrouwen terecht kunnen: in Groningen en in Amsterdam, lees hieronder meer.
  Wat er nog meer te doen is voor transgenders in Nederland vind je onder Andere organisaties

  Lotgenotengroep voor naasten van transgenders
  Als je ontdekt transseksueel of transgender te zijn, kun je danig in de war raken en heel erg met jezelf bezig zijn. Maar bij de partner en familieleden kan dit ook veel emoties teweegbrengen. Speciaal voor hen is er de werkgroep (H)Erkenning

  Genderhome Groningen
  In Groningen is er maandelijks een bijeenkomst voor zowel transmannen als transvrouwen in Noord Nederland. Soms hebben ze een gezamenlijk programma, en soms apart. Meer informatie vind je op de pagina van Genderhome Groningen

  Vrouwengroep Amsterdam
  In Amsterdam is er maandelijks een bijeenkomst van de Vrouwengroep Amsterdam.
  De Vrouwengroep is er voor transvrouwen van alle leeftijden vanaf 18 jaar, en in alle fasen van het transitieproces. De Vrouwengroep is een prettige en veilige plek om andere transvrouwen te ontmoeten, van gedachten te wisselen en nieuwe contacten te maken.

  Programma
  Een bijeenkomst kan bestaan uit een ontmoetingsmiddag, een groepsgesprek, een gastspreker, of een combinatie hiervan. Er is ook altijd ruimte om gezellig met elkaar samen te zijn, en iets te eten en te drinken.

  Groepsgesprekken
  In groepsgesprekken komen allerlei onderwerpen aan bod, die met transseksualiteit te maken hebben:

  • Hoe vertel ik het aan familie, ouders, partner en kinderen, en vrienden?
  • Hoe vertel ik het op mijn werk?
  • Hoe zal mijn omgeving reageren?
  • Hoe kan ik een nieuwe relatie aangaan, zal de ander mij accepteren?
  • Wat zijn de ervaringen met het medische traject?

  Gastsprekers
  Als je in de andere rol wilt gaan leven, betekent dat ook lichamelijk een grote verandering. Er zijn verschillende specialisten die een transvrouw daarbij kunnen helpen. Daarom worden er soms gastsprekers uitgenodigd, zoals artsen van het Genderteam die spreken over het gebruik van hormonen of over de mogelijkheden van plastische chirurgie.

  Soms worden andere deskundigen uitgenodigd die een transvrouw nodig kan hebben, zoals een logopedist(e) die uitlegt hoe je stem vrouwelijker kan klinken door oefening; een haarwerkspecialist over de toepassing van pruiken en haarwerken of haartransplantatie; een schoonheidsspecialiste over het gebruik van make-up en nagelverzorging, of een specialist(e) op het gebied van lichaamsontharing.
  Gegevens Vrouwengroep Amsterdam

  Regio Heel Nederland
  Toelating Aanmelden niet verplicht
  Doelgroep Transseksuele vrouwen vanaf 18 jaar
  Plaats                    Amsterdam, in het pand ‘Human’
  Weteringschans 259
  1017 XJ Amsterdam
  Wanneer  3e zondag van de onderstaande maanden
  Duur 13:00 – 18:00 uur
  Parkeren Parkeren achter Humanitas, Sarphatistraat 4, vanaf 12:30 uur!
  Begeleiders Sophie, Willemijn, Miranda
  Contact vrouwengroep@transvisie.nl
  Telefoon Secretariaat 020 2050 914
  Programma Diverse thema middagen met en zonder gastsprekers, zie agenda
  Vorig artikelGenres Pluriels praatgroep voor Trans*personen en voor familie en vrienden van transgenders
  Volgend artikelTransgenderavond Hoorn

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in