Transgenderavond Hoorn

  0
  10888
  Wanneer:
  20 september 2023 @ 20:00
  2023-09-20T20:00:00+02:00
  2023-09-20T20:15:00+02:00
  Waar:
  Café Wout Beer House
  Kerkplein 33
  1621 CZ Hoorn
  Netherlands
  Kosten:
  Gratis
  Contact:
  Café Wout Beer House Hoorn

  T&T is een afkorting voor travestie en transseksualiteit

  Op travestie rust nog steeds een groot taboe, de beleving ervan speelt zich voor het grootste gedeelte in het verborgene af. Helaas vinden de meeste mensen nog steeds dat een man zich als man gedragen moet – alle emancipatie ten spijt.
  Dat de mannenrol nauwer is afgebakend dan de vrouwenrol in onze cultuur, komt doordat voor velen “vrouwelijkheid” ten onrechte een lagere status heeft dan “mannelijkheid”.
  Als een man zich wil manifesteren als een vrouw, levert dat doorgaans meer problemen op dan wanneer een vrouw voor de mannenrol kiest.

  Zo heerst nog vaak het beeld, dat een man in de verpleging een ‘mietje’ is en een vrouw op de vrachtwagen een “kei van een wijf”!

  De angst om in de vrouwenrol te worden afgewezen door vrienden, familie, buren, collega’s en soms de eigen partner, vormt een van de belangrijkste problemen waar transgenders mee te maken hebben.

  Voor man naar vrouw-transseksuelen en zij die nog zoekende zijn, geldt ongeveer het zelfde als bovenstaand relaas.
  In de medische wereld is de transseksueel geaccepteerd.
  Er is medisch gezien wat aan te doen.
  Dit wil niet zeggen dat het voor vrouw naar man-transseksuelen zonder problemen gaat.
  Ook voor hen is sociale acceptatie vaak ver te zoeken.

  Als werkgroep Transgenders Hoorn zetten wij ons in om daar wat aan te doen.
  De bijeenkomsten van de werkgroep zijn veelal gezelligheidsbijeenkomsten voor travestieten, transseksuelen en voor iedereen die hiervoor belangstelling heeft.
  De avonden zijn voor iedereen toegankelijk, om gewoon iets te komen drinken, of een praatje te maken, maar ook om meer informatie te krijgen, of ervaringen uit te wisselen met anderen die bij travestie of transseksualiteit betrokken zijn.

  De werkgroep beschikt verder over een uitgebreid bestand met adressen van hulpverleners, medici of andere meer praktische zaken zoals kappers, schoonheidsspecialisten, kleding of schoenen-zaken, die de travestiet en de transseksuele mens op weg kunnen helpen zichzelf te aanvaarden en aanvaardbaar te zijn voor zijn/haar omgeving.

  Op onze avonden ben je welkom in de kleding of “outfit” die jij vindt dat bij je past.  Wij stellen het echter wel op prijs dat men in nette kleding aanwezig is.
  Ook is er desgewenst gelegenheid om je om te kleden en op te maken, zodat je eventueel “veilig” over straat kunt gaan. Geef dat van tevoren even aan telefonisch of per e-mail.
  Plaats van samenkomst: Wout’s Beerhouse (voorheen De Oude Stadskroeg) aan het Kerkplein 33 in Hoorn. Parkeren kan meestal gewoon aan de overkant op het kerkplein.

  Mocht dat eens niet lukken, dan kan men parkeren in Parkeer garage ‘t Jeudje” Navigatie adres (TomTom e.d.) : Vollerswaal 61A, 1621GD Hoorn. Het bevindt zich op nog geen vijf minuten lopen naar onze locatie.

  De bijeenkomsten zijn op elke derde woensdag van de maand, vanaf 20.00 uur.

  Vorig artikelHuman (man naar vrouw)
  Volgend artikelTravestieshows op de Gentse feesten

  LAAT EEN REACTIE ACHTER

  Vul alstublieft uw commentaar in!
  Vul hier uw naam in