Animatiefilm ‘Jamie – A Transgender Fairytale’

Op YouTube is een video te zien getiteld ‘Jamie – A Transgender Fairytale’. Presentator en videoproducent Olly Pike uit Engeland maakt grappige, inspirerende LGBT voorlichtingsanimaties voor kinderen op zijn ‘Pop’nÓlly’ YouTube kanaal.

Samen met YouTube transgender ster Lewis Hancox, die de stem van een van de boze broers van Jamie speelt heeft Olly Pike een baanbrekend voorlichtingsfilmpje gemaakt voor transgender kinderen en hun leeftijdsgenootjes. Op speelse wijze leren zij beter begrijpen hoe het is om transgender te zijn. De video is een aanrader voor zowel volwassenen als kinderen.

Het prinsessenverhaal gaat over Jamie, een meisje dat door haar oudere broers wordt gepest. Jamie voelt zich niet prettig in haar lichaam en wil graag net zo zijn als haar broers. Haar interesse in mannelijke rolpatronen wordt op een geraffineerde manier duidelijk. Zij gaat samen met een paar muizen aan de slag om haar uiterlijk overeen te laten komen met haar innerlijke gevoelens. En hij etaleert zijn mannelijke zijn op een feest bij de prinses. Zijn broers herkennen hem niet en zijn stinkend jaloers op de aandacht die de verveelde prinses schenkt aan die mooi geklede man in een prachtige pompoenauto. Jamie vertelt de prinses alles over zijn transitie en identiteitswissel. De prinses is diep geraakt door zijn eerlijke verhaal.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here