Het 9 jarige Amerikaans transmeisje Avery Jackson prijkt prominent op de cover van het januari nummer van het toonaangevend magazine National Geographic.
Voor het eerst is een transgender te zien op de cover van het magazine. Avery is sinds haar coming out 2 jaar geleden een prominente bekendheid in de Amerikaanse media. Met haar foto op de cover en een artikel over haar in het blad zal ze weldra internationale bekendheid genieten. avery-jackson-national-geoprahic
Tevens gaat op 6 februari a.s. een twee uur durende documentaire Gender Revolution in première.

Hieronder wat u eerder las op onze website over Avery Jackson.

9 juli 2016
Transhuis en holebihuis tegenover homofobe kerkclan

Een acht jarig meisje ging enige maanden geleden samen met haar ouders op zoek naar geld voor een transgender huis naast het Equality House in Topeka Kansas. Tegenover het in 2013 gerealiseerde Equality huis staat de woning van de meest homofobe kerkclan de Westboro Baptist Church. Het kerkgenootschap staat bekend op hun denigrerende betogingen op begrafenissen van holibi’s en transgender mensen. Hun voortuin staat vol met haatboodschappen tegen holebi’s en transgenders.

Het transgender meisje Avery Jackson verzamelde met de organisatie Planting Peace de eigenaar van het Equality House geld in om het huis naast het holebi huis te kunnen kopen. Het Equality house heeft de kleuren van de holebi vlag.
Een Amerikaanse man schonk 63000 dollar en Planting Place kocht het naastliggende huis en schilderde het samen met transgenders en holibi’s in de kleuren van de transgender vlag. avery-jackson-topeka-kansas-transgenderhuis

Avery is waanzinnig gelukkig en vierde uitbundig haar triomf tijdens de feestelijke opening.
Het transgender huis is een veilige thuishaven voor transgenders en interseksuele.

30 september 2016

Homofoben schieten zeven kogels in Equality House.

Het in 2013 opgerichte Equality House in Topeka, Kansas, is slachtoffer geworden van homofoben. Het huis opgericht door de organisatie Planting Peace is in de kleuren van de Regenboogvlag (symbool holebi’s & transgenders wereldwijd) geschilderd. Sinds dit jaar staat er naast het Regenbooghuis ook een Transgender huis, geschilderd in de kleuren van de transgender pride vlag. Beide huizen zijn ontmoetingsplaatsen voor holebi’s & transgenders.

Het Equality House, dat recht tegenover het huis van één van de grootste Amerikaanse holebi- en transfobe organisaties staat, de Westboro Baptisten Church, bekend van hun leuzen als ‘God haat homo’s, en ‘Homo’s moeten branden in de hel’, werd voor het eerst ernstig aangevallen. Planting Peace president Arron Jackson, die in het Equality House woont hoorde op een nacht lawaai rond de woning en belde de politie.

Toen de politie aankwam trof men zeven kogel gaten in het huis, haat teksten op de muren en pride vlaggen die vernield waren. Jackson zei nadien tegen de pers: “De aanval tegen het huis weerspiegelt de haat en discriminatie die onze holebi & transgenders dagelijks ervaren”. In de afgelopen drie maand kreeg de organisatie een enorme hoeveelheid aan haatmails waaronder ook tal van doodsbedreigingen. De FBI zegt dat de holebi & transgender gemeenschap de meeste haatmisdaden te verduren krijgt van alle minderheidsgroepen.

Bron http://holebi.info.be
http://zizo.be
en eigen verslaggeving

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here