Bo Van Spilbeeck opnieuw op buitenlandse reportage voor VTM Nieuws

Bo Van Spilbeeck is al een tijdje weer aan de slag bij het VTM Nieuws. De voorbije weken werkte ze vooral achter de schermen. Dinsdagavond maakte de journaliste voor het eerst sinds het begin van haar transitie terug haar opwachting met een buitenlandse reportage in het nieuws van 19 uur.

Voor Bo Van Spilbeeck is het haar eerste buitenlands verslag mét standup sinds ze als vrouw door het leven gaat. Vlaams minister-president Geert Bourgeois bracht als eerste buitenlandse regeringsleider zijn Catalaanse ambtsgenoot Quim Torra een bezoek en Van Spilbeeck reisde naar Barcelona om er een reportage over te maken.

Zes maanden

Na de uitzending deelde ze een foto op Instagram met volgend onderschrift: “Barcelona, 17 januari: laatste verslag als man, als Boudewijn. Barcelona, 17 juli, exact zes maanden later: eerste buitenlands verslag mét standup als vrouw, als Bo. Ben zó gelukkig. Dank voor het vertrouwen, @VTMNIEUWS. #emotioneel #symbolisch #mesohappy”

“Dat het dag op dag exact zes maanden later is, is louter toeval. Het is wel heel symbolisch en geeft me een fijn gevoel. Op die 17 januari zei ik tegen Cathérine (Moerkerke, die toen Bo aan het volgen was voor de reportage ‘Boudewijn wordt Bo’, red.) dat ik hoopte om hier binnen een jaar opnieuw verslag te kunnen uibrengen, maar dan als vrouw. Dat ik veel vroeger al weer kan doen wat ik graag en, denk ik, ook goed doe, maakt me heel gelukkig”, zegt Van Spilbeeck aan ZiZo.

“Ik vind het fantastisch dat VTM me die kansen blijft geven. Daarmee geeft ons bedrijf, Medialaan, een belangrijk signaal naar andere bedrijven toe. Op veel plaatsen worden holebi’s of transgenders na hun coming-out plots als veel minder bekwaam gezien terwijl ze even bekwaam blijven en even ernstig genomen moeten worden na hun coming-out.”

Ontelbare reacties

De VTM-journaliste is al sinds begin juni opnieuw aan de slag, maar werkte tot nu toe eerder achter de schermen. In september 2017 startte Van Spilbeeck haar transitieproces. Sinds december neemt ze vrouwelijke hormonen, ondertussen onderging ze ook al enkele vervrouwelijkende operaties.

Sinds haar coming-out krijgt de journaliste dagelijks berichten op sociale media. “Sommigen betuigen hun steun, anderen willen dan weer hun persoonlijk verhaal aan me kwijt. Ik vind het heel fijn dat mensen dat doen, maar ik slaag er niet in om op alle berichten uitgebreid te antwoorden. Als ik dat zou doen, dan zou dat haast een volledige dagtaak voor me”, aldus Van Spilbeeck.

Barcelona, 17 januari: laatste verslag als man, als Boudewijn.Barcelona, 17 juli, exact zes maanden later: eerste buitenlands verslag mt standup als vrouw, als Bo. Ben z gelukkig. Dank voor het vertrouwen, @VTMNIEUWS#emotioneel #symbolisch #mesohappy

BO VAN SPILBEECK

Bron: Zizo-online , Het Laatste Nieuws Auteur: Stijn Depoorter

Foto: VTM Nieuws, Bo Van Spilbeeck

https://zizo-online.be/article/13171

Lees meer over Bo op deze website:

BO VAN SPILBEECK KRIJGT EIGEN DOCUMENTAIRE

NIEUWS: Bo Van Spilbeeck is in Parijs op stap met journalist Christophe Deborsu, dat deelde ze op Instagram. Deborsu maakt een documentaire over de transitie…

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here