De Turkse Fotografe Özden Karababa sprak en fotografeerde tien transgenders voor haar project ‘worden wie ik ben’. Dat resulteerde in een fotoboek met dezelfde titel. Het boek wordt 3 december feestelijk gepresenteerd door Utrecht Gender Divers.

Een aantal mensen die nauw betrokken waren bij het project zal het woord voeren, we vertonen een ‘making of..’ filmpje en Özden overhandigt het eerste exemplaar aan de gemeente Utrecht. Aansluitend borrel, verkoop van het boek en signeren.
Özden: “Na elk interview voelde ik me bevoorrecht om met deze mensen kennis te kunnen maken. Hun verhalen raakten me diep. Ze hebben ingestemd om hun bijzondere verhalen met mij en via mij met de lezers te delen. Ik hoop dat deze verhalen zorgen voor meer respect voor elkaar. Accepteer iedereen als mens zoals je zelf als mens geaccepteerd wilt worden.”
Een breed scala

In ‘Worden wie ik ben’ boek maakt de lezer kennis met tien bijzondere en tegelijk heel gewone personen. Sommigen zien eruit als een man, anderen als een vrouw, bij weer anderen is het niet helemaal duidelijk. Maakt dat wat uit? Uiteindelijk wil iedereen gewoon zichzelf zijn. “Dat geeft zoveel kracht.”
Özden Karababa laat in haar boek zien hoe breed het scala aan transgenders is: mannen, vrouwen, jong, oud en uit verschillende culturen, maar ook hoe hun standpunten en gevoelens verschillen.
‘Worden wie je bent’ kan bovendien een vraagbaak zijn waarin transgenders en andere belangstellenden informatie kunnen vinden over instanties, netwerken en groepen die hulp en informatie kunnen verschaffen.
Het boek is te bestellen in onze webshop via deze link: http://bit.ly/2gqADZM.
Entree voor de presentatie is gratis, wel graag even aanmelden ivm de catering bij info@savannahbay.nl.
Meer informatie over Özden Karababa: http://www.okarababa.com/
Worden wie je bent kwam tot stand mede dankzij de steun van de Gemeente Utrecht.

Savannah Bay
030-2314410 · Telingstraat 13, 3512 GV Utrecht

Reserveren is nodig ivm beperkte hoeveelheid zitplaatsen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here