Jenny Swift is dood aangetroffen in haar gevangenis cel 29 december jl.. Ze zat vast wegens poging tot moord in Balby, Doncaster Engeland.

Engelse transactivisten melden dat Swift geen oestrogeen hormonen mocht gebruiken van de gevangenis directie. Jenny slikt drie jaar hormonen voordat ze werd gedetineerd. Talloze hormoon verzoeken van haar werden geweigerd.

Het niet kunnen gebruiken van vrouwelijke hormonen is als afkicken van drugs. De reeds eerder voorgeschreven hormonen kunnen ernstige hartproblemen veroorzaken. Tevens ontstaan psychische bijwerkingen zoals depressie en zelfmoordgedachten. Stelselmatig werd ze niet serieus genomen en geïndoctrineerd door het gevangenis personeel. Ook overplaatsing naar een vrouwengevangenis werd haar geweigerd. Diep ongelukkig kwijnde ze weg in haar cel. Er is mogelijk sprake van zelfmoord, haar precieze doodsoorzaak wordt nog onderzocht.

In de nieuwe Britse gevangenis richtlijn die 1 januari 2017 in werking trad worden transgender personen die in hechtenis worden genomen geplaatst in een gevangenis die hun geslacht weerspiegelt. Voor Jenny Swift kwam de richtlijn te laat twee dagen eerder werd ze dood gevonden in haar cel.
De gevangenis directie van HMP Doncaster en de Britse reclassering is een onderzoek gestart naar de gang van zaken in de desbetreffende gevangenis.

Eén op de vier gevangenissen in Engeland en Wales hebben transgender gevangenen in huis.
Action for Trans Health organiseert een demonstratie op 22 januari a.s. op de Internationale Dag van Solidariteit met Trans Gevangenen, u kunt deelnemen aan de demonstratie in Doncaster, South Yorkshire, Engeland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here