Nadat Caitlyn Jenner (71) nógal duidelijke uitspraken deed over het deelnemen van transmeisjes aan vrouwelijke sportcompetities op scholen, iets waar zij naar eigen zeggen fel tegen is, kreeg ze bakken met kritiek over zich heen. De voormalig realityster is van mening dat het oneerlijk is om biologische jongens die transseksueel zijn mee te laten doen bij meisjes. Maar die uitgesproken mening valt niet bij iedereen goed.

Dat meldt Entertainment Tonight. Caitlyn doet momenteel een gooi naar het gouverneurschap van de staat Californië en moet als kandidaat dus ook ‘statements’ maken. “Het is gewoon niet eerlijk voor biologisch vrouwelijke sporters om het te moeten opnemen tegen een vrouw die oorspronkelijk in een mannenlijf geboren is. Dat bedoel ik absoluut niet respectloos naar wie dan ook, maar we moeten de sporten voor meisjes op scholen beschermen”, zo klinkt het.

De LGBTQ+-gemeenschap in Los Angeles, en ook andere delen van de Verenigde Staten, lijkt klaar te zijn met Caitlyn. “Caitlyn Jenner is nooit, maar dan ook nooit, een vriendin geweest voor onze gemeenschap. Ze is absoluut geen activist, maar slechts op eigen gewin uit. Het feit dat ze veel geld heeft, opent voor haar deuren die voor anderen gesloten blijven,” aldus een volger.

Met haar uitspraken reageert Caitlyn op het nieuws dat de gouverneurs van de Amerikaanse staten Kansas en North Dakota veto’s hebben uitgesproken over wetsvoorstellen die transgendermeisjes zouden verbieden om met andere meisjes mee te sporten op school. In meerdere conservatieve staten in de VS is een Republikeinse campagne gaande om de rechten van transgenders in te perken.

De 71-jarige Caitlyn was zelf een succesvol sporter toen ze nog door het leven ging als Bruce. In 1976 won ze een gouden medaille op de tienkamp tijdens de Olympische Spelen. Ze is de laatste jaren vooral bekend als ouder van de Kardashians.

Bron: https://www.rtlnieuws.nl/entertainment/artikel/5228702/caitlyn-jenner-onder-vuur-om-transgenderuitspraken

 

Vorig artikelEerste transgender kamerlid Lisa van Ginneken beëdigd
Volgend artikelVoor transgender Kim (24) betekent vrijheid: kunnen zijn wie je bent

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here