Tijdschrift Glamour heeft de Amerikaanse transgender Caitlyn Jenner gekroond met de ‘Woman of the Year; award.

In een Moschinojurk van Jeremy Scott verscheen Caitlyn maandag op het podium. Zij won de precieuze prijs ‘Transgender Champion’ omdat zij van grote invloed is geweest als transgender vrouw in de maatschappij. Jenner heeft het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan transgendervoorlichting en de belangenbehartiging voor transgenders.

Cailyn Jenner wint als tweede transgender de ‘Woman of the Year’Award. Actrice Laverne Cox won vorig jaar de prijs.
Tijdens het gala schetste Jenner op emotionele wijze haar coming out in een indrukwekkende speech. Zij vertelde jarenlang gevangen te zijn geweest in het verkeerde lichaam. Haar coming out heeft een positieve bijdrage geleverd op haar dagelijks leven waarin zij weer energie heeft om leuke dingen te ondernemen.
Haar dochter Kylie luisterde vol bewondering naar de speech, en feliciteerde haar met de titel.

Tijdschrift Glamour, die elk jaar de award uitreikt, besloot dat de transgender de titel ‘vrouw van het jaar’ het meest verdiend.
Dochter Kylie kwam, als enige van de familie, Caitlyn aanmoedigen. Ze verscheen op de rode loper van het galafeest in een legging en op sneakers, wat voor veel commentaar zorgde. Op Instagram legt Kylie uit dat ze problemen had met haar outfit. “Dat ik problemen had met mijn outfit betekent niet dat ik mijn geliefden niet kom steunen. Je bent geweldig Caitlyn Jenner. Gefeliciteerd met je nieuwe titel.”

Caitlyn Jenner, voorheen Bruce Jenner, transformeerde eerder dit jaar naar vrouw. In haar speech liet ze weten ‘enorm vereerd’ te zijn met de titel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here