26 januari 2017

Donald Trump heeft zware kritiek op het besluit van Obama om Chelsea Manning vrij te laten op 17 mei a.s.. Hij noemde Chelsea een ondankbare verrader (Ungrateful TRAITOR).

Haar vrijlating is een onomkeerbare beslissing. De militaire justitie moet met nieuwe beschuldigingen en bewijzen komen anders komt Manning dit voorjaar vrij.

18 januari 2017

Chelsea Manning komt vrij 17 mei 2017

President Barack Obama heeft Chelsea Manning het grootste deel van haar straf kwijtgescholden. Manning werd in 2010 veroordeeld tot 35 jaar cel vanwege het doorsluizen van honderdduizenden geheime diplomatieke en militaire documenten. Dankzij het besluit van Obama komt zij op 17 mei van dit jaar al vrij.

12 januari 2017

President Barack Obama heeft Chelsea Manning op de kandidatenlijst gezet voor vrijlating. Manning zit een straf uit van 35 jaar voor het lekken van militaire geheimen aan Wikileaks.

Binnenkort wordt besloten of Manning inderdaad vrijkomt. Manning werd in 2010, toen ze nog Bradley heette en soldaat was in het Amerikaanse leger, door de marechaussee gearresteerd wegens het doorspelen van gestolen defensiemateriaal aan WikiLeaks. Het ging onder meer om videobeelden van een Amerikaanse helikopteraanval in Bagdad in 2007.

Manning betuigde spijt voor de krijgsraad, maar kreeg een veel zwaardere straf dan andere klokkenluiders. Nadat Manning in 2013 was veroordeeld wegens hoogverraad maakte ze bekend dat ze als vrouw door het leven wilde gaan. Om toestemming af te dwingen voor een geslachtsoperatie van man tot vrouw ging Manning in hongerstaking. Vorig jaar heeft Manning een zelfmoordpoging gedaan in de gevangenis.

Bron : Evan at Fight for the Future <team@fightforthefuture.org>

Bron: http://www.rtlnieuws.nl/buitenland/klokkenluider-manning-mogelijk-snel-vrij

14 september 2016

Chelsea Manning beëindigd hongerstaking en hoopt te starten met medische behandeling

Chelsea heeft haar hongerstaking beëindigd. Met de hongerstaking wilde ze aandacht voor haar uitzichtloze situatie. Het Amerikaanse leger werkte de afgelopen jaren niet mee aan haar fysieke transitie. Mede door de aandacht die ze kreeg in de media en steun van de American Civil Liberties Union heeft het Amerikaanse leger klokkenluidster Manning toestemming gegeven om een geslacht veranderende operatie te ondergaan.

Chelsea’s reageert uit monde van haar advocaat Chase Strangio van ACLU tegen ABC News blij verrast. Ze is zeer gelukkig met de aangekondigde beleidsverandering en hoopt zonder uitstel alle noodzakelijke behandelingen te kunnen ondergaan. Sinds februari 2015 wordt Manning behandeld met vrouwelijke hormonen na een juridische strijdt met de autoriteiten.

Haar situatie in de militaire gevangenis is sinds haar zelfmoordpoging nog steeds precair. De leiding van de gevangenis heeft groen licht gegeven voor een geslachtsoperatie, maar nog niet de aanklachten laten vallen die gerelateerd zijn aan haar zelfmoordpoging. Ze kan dus nog steeds voor onbepaalde tijd in de isoleercel worden geplaatst. Manning: ‘Ik vraag niet meer dan waardigheid en respect, het respect waarvan ik ooit geloofde dat iedere mens die zou krijgen’.

Manning krijgt steun van over heel de wereld. Op de website https://www.chelseamanning.org/ kunt u steun betuigen.

9 september 2016

Chelsea Manning in hogerstaking

Chelsea Manning is in de gevangenis van Fort Leavenworth in hogerstaking gegaan. Ze krijgt geen adequate behandeling voor haar geslachtsverandering. Haar woordvoerder verklaart dat ze de pesterijen en dagelijkse tegenwerking van het personeel niet langer accepteert. Ze wordt dagelijks onderworpen aan opzettelijke en overdreven administratieve controle door het gevangenis personeel.

Ze weigert nog langer te eten en neemt alleen water en medicijnen in. Ze wil met respect en behandeld worden en heeft hulp nodig om haar transitie te voltooien. In samenwerking met de American Civil Liberties Union heeft ze een proces aangespannen om haar rechten af te dwingen.

5 juli 2016

Chelsea Manning opgenomen in het ziekenhuis na zelfmoord poging

Chelsea Manning is opgenomen in een plaatselijk ziekenhuis vlakbij de gevangenis Fort Leavenworth Kansas. Volgens CNN rapporteren de militaire autoriteiten een zelfmoord poging van Manning. Haar advocaat Chase Strangio onderzoekt de reden van haar verwondingen. Ze is ontslagen uit het ziekenhuis en is weer terug in de gevangenis.

Wat eerder verscheen op onze site

Chelsea wordt door de gevangenisautoriteiten getreiterd en mag zich niet als vrouw gedragen. De afgelopen jaren is ze 5 keer overgeplaatst naar een een andere gevangenis. Ze wordt gedwongen om net zoals mannelijke gedetineerde een mannen kapsel te dragen. In 2015 kwam ze 21 dagen in de isoleercel terecht omdat ze het blad Vanity Fair met op de cover Caitlyn Jenner in haar bezit zou hebben. Ook loopt een onderzoek omdat in haar cel een tube tandpasta werd gevondent met een verlopen houdbaarheidsdatum. Ze kocht de tube tandpasta in de gevangeniswinkel.

Chelsea Manning zit een gevangenisstraf uit van 35 jaar in de militaire gevangenis Fort Leavenworth. Manning analyseerde militaire inlichtingen voor de US Army vanuit Irak en lekte in april 2010 op de onthullingenwebsite WikiLeaks geheime overheidsinformatie. Manning lekte in 2010 via de onlineklokkenluiderswebsite 700.00 overheidsdocumenten en video’s.
Mannings bekendste onthulling was de uitschakeling in Irak van een groep van 10 burgers en twee journalisten van Reuters door de Amerikaanse militairen.De burgers waren bezig een groep ouders met hun kinderen te evacueren. Vanuit een militaire helikopter werd het een en ander gefilmd en werden de onschuldige mensen doodgeschoten door de Amerikaanse militairen.

Haar coming out maakte zij in april 2010 toen zij als Army Intelligence Analyst vanuit Bagdad een e-mail verzond naar haar leidinggevende. In de e-mail beschrijft zij haar worsteling met haar gender identiteit; een foto met blonde pruik voegde zij bij haar e-mail. Haar leidinggevende Sergeant Paul Adkins informeerde zijn meerdere niet tot het moment dat Manning werd gearresteerd.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here