Chelsea Manning deelt vol trots haar Instagram foto op het internet

17 mei 2017 

Manning is vandaag vrijgelaten uit de militaire gevangenis Fort Leavenworth Kansas. Pers werd niet toegelaten bij haar bij haar vrijlating. Haar moeder liet weten blij te zijn haar dochter weer terug te zien.

Het is wachten op een persconferentie van Chelsea. Ze twitterde vandaag een foto van eerste stapjes buiten haar gevangenis.

Wat u eerder las over Chelsea Manning
6 juli 2016
Chelsea Manning opgenomen in het ziekenhuis na zelfmoordpoging

Dinsdag 5 juli jl. is Chelsea Manning opgenomen in een plaatselijk ziekenhuis vlakbij de gevangenis Fort Leavenworth Kansas. Volgens CNN rapporteren de militaire autoriteiten een mogelijke zelfmoord van Manning. Haar advocaat Chase Strangio onderzoekt de reden van haar verwondingen. Ze is ontslagen uit het ziekenhuis en is weer terug in de gevangenis. Tot op heden is niet duidelijk hoe het gaat met haar.

Chelsea Manning zit een gevangenisstraf uit van 35 jaar in de militaire gevangenis Fort Leavenworth. Manning analyseerde militaire inlichtingen voor de US Army vanuit Irak en lekte in april 2010 op de onthullingenwebsite WikiLeaks geheime overheidsinformatie.
Mannings bekendste onthulling was de uitschakeling van een groep burgers en een journalist van Reuters. De burgers waren bezig een groep ouders met hun kinderen te evacueren. Vanuit een militaire helikopter werd het een en ander gefilmd en werden de onschuldige mensen doodgeschoten door de Amerikaanse militairen.

Haar coming out maakte zij in april 2010 toen zij als Army Intelligence Analyst vanuit Bagdad een e-mail verzond naar haar leidinggevende. In de e-mail beschrijft zij haar worsteling met haar gender identiteit; een foto met blonde pruik voegde zij bij haar e-mail. Haar leidinggevende Sergeant Paul Adkins informeerde zijn meerdere niet tot het moment dat Manning werd gearresteerd.
Kort na haar arrestatie maakte Manning haar coming out wereldkundig en verklaarde niet langer als Bradley door het leven te gaan maar als Chelsea.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here