Is travestie een uitvlucht of zit het dieper

Algemeen

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
laylasheers
is nieuw hier
Berichten: 4
Lid geworden op: di sep 27, 2016 21:41
Locatie: N.O. Nederland

Re: Is travestie een uitvlucht of zit het dieper

Bericht door laylasheers »

Voor mij is het zeker geen uitvlucht. Ik kleed me bijna elke dag als vrouw en ben dan meestal ook opgemaakt. Het liefst zou ik de hele dag als vrouw gekleed willen zijn maar helaas zijn er ook andere zaken. Mijn vrouw weet van mijn gevoelens en hoewel ze het niet begrijpt en er ook niets mee heeft kan ik me gelukkig toch bijna elke dag thuis als vrouw kleden. De kinderen zijn de deur al uit dus dat vormt geen belemmering meer. Overigens ga ik niet als vrouw naar buiten, alhoewel ik dat best zou willen, maar niet alles wat je wilt is mogelijk want je moet toch ook wel enigzins rekening houden met je partner.
Liefs, layla
CMAmore
is nieuw hier
Berichten: 8
Lid geworden op: zo sep 23, 2012 17:01

Re: Is travestie een uitvlucht of zit het dieper

Bericht door CMAmore »

Beste lezers,

--------Het is interessant om te leren weten hoe andere mensen denken.--------

Travestie is niet direct een uitvlucht. Als je de puberteit in raakt, dan krijg je een extra gevoel, dat men noemt "bewustzijn krijgen over seksuele opwinding". Masturberen dat valt onder "de uitvlucht" van de werkelijkheid, of je dit nu doet door vrouwenkleding te dragen of seksueel getint materiaal te lezen/bekijken. Masturberen is onderdeel van het leven, zoals ik het zie, masturberen is een behoefte net als eten en drinken. Maar ook in behoeftes, moet balans gevonden worden.

Het is logische dat je meer bezig bent met seksuele activiteiten in stress periodes (overleden van naasten, relatiebreuken, stress door onderwijs, stress op je werk, stoppen met verslaving, negatieve gevoelens hebben, hormonen). Dit baseer ik op het feit, dat ik mijzelf jaren heb geanalyseerd (vanaf 2009, maar geschreven werken bestaan pas vanaf 2012).

--------Een betere vraag zou zijn, wanneer is travestie geen uitvlucht uit de werkelijkheid?--------

Net als wat ik aangaf met eten, als iemand heel veel gaat snoepen, dan is dat een uitvlucht uit de werkelijkheid, maar af en toe een snoepje dat is prima. "balans", zo is dat ook met travestie, maar daarin moeten twee onderscheidingen worden gemaakt.

1. Travestie als fetisj, dat het motief voortkomt uit de behoefte aan masturbatie.
2. Travestie als expressie, dat het motief voortkomt uit het gevoel van authenticiteit.

Punt 1 is wel uitvlucht uit de werkelijkheid mits "de seksuele behoefte uit balans is, want dan is het gewoon "masturberen + fetisj".
punt 2 is geen uitvlucht uit werkelijkheid of je moet het als 2e identiteit zien (en dan is het meer een gedachte manipulatie: ik ben nu vrouw, en deze vrouw heeft geen schuld, deze vrouw is goed en mooi).

We gaan weer verder met wanneer het dus geen uitvlucht is. Het is geen uitvlucht als je aan travestie doet, mits onderdeel is van je stijl. De stijl die je wilt uitdrukken met kleding.

--------Een kledingstijl heeft weer twee belangenrijk elementen:--------

1. mannelijkheid en vrouwelijkheid (bijvoorbeeld als je kijkt naar randen "hoekig mannelijk" , "rond vrouwelijk"), dit is schoonheid bepaald door de natuur.
2. Niveau van versiering (minimalistisch versiering tegenover veel decoratie), denk maar aan kleding die veel opmaak heeft in tegenstelling tot kleding die in 1 kleur is.

Een naam die ik hiervoor heb bedacht is 1 zijn de lijnen, 2 is de huid.

--------Conlusie--------

Het is escapisme als het onderdeel is van ontspanning, het is geen escapisme als het onderdeel is van je expressie, jouw stijl van kleden.

Ik hoop dat ik jullie weer nieuwe inzichten heb gegeven.

Met vriendelijke groet,
CMAmore
matthijsse
dagelijks aanwezig
Berichten: 148
Lid geworden op: zo sep 09, 2018 8:09

Re: Is travestie een uitvlucht of zit het dieper

Bericht door matthijsse »

travestie is voor mij inderdaad een uitvlugt , maar het zit bij mij veel dieper want ik begin gewoon aan alles steeds meer te merken dat ik gewoon in het verkeerde lichaam zit , er is 55 jaar geleden in de buik van mijn moeder gewoon iets verkeerd gegaan , ik had geboren moeten worden als meisje en niet als jongen . ik ga het ook met de dag minder leuk vinden om als man door het leven te gaan :evil:
Plaats reactie