Travestie en autogynephilia als fetish

Algemeen

Moderator: Moderators

Gebruikersavatar
johnn
Forum / Website Beheerder
Berichten: 1358
Lid geworden op: ma jun 18, 2001 1:00
Locatie: Rotterdam
Contacteer:

Re: Travestie en autogynephilia als fetish

Bericht door johnn »

jove schreef: za sep 07, 2019 19:36 Waarom bullshit? Gegrond op wat?
Even op persoonlijke titel een antwoord op deze vraag.
Laat ik voorop stellen dat ik (voor zover dat mogelijk is) snap waar je mee worstelt (je gevoelens in samenhang met je gedachten).
Nu lees ik dat je je focust op 'elektroshock therapie' als oplossing en dat je dit zelf wil gaan doen (met een eigengebouwd apparaat).
Je schrijft dat je bij een psychotherapeut met specialisatie seksuologie bent geweest en dat die jouw redenatie ondersteunt en aanmoedigt.
Daar ga je dus de richting op dat men e.e.a. als 'Bullshit' bestempelt.
Persoonlijk denk ik dat je wel bij een psychotherapeut terecht kan, maar ik denk dat je meer baat bij een psycholoog (en misschien zelfs wel bij een psychiater) hebt.
Nu zou het zomaar kunnen dat daar dan een 'elektroshock' behandeling (als dat überhaupt nog bestaat, dat weet ik niet) als remedie uitkomt, maar dan zeker niet thuis met een eigengebouwd apparaat.
Samenvattend, ga niet zelf lopen 'knoeien', maar zoek (zoals al geschreven is) professionele hulp. Als je zelf gaat lopen 'knoeien' loop je een groot risico dat je alleen maar verder in de 'ellende' komt.
Groetjes,
Afbeelding

Eventuele spel of schrijffouten?? Vertel het mij en ik verbeter deze.
Ondertussen hoop ik dat u mij deze fouten kunt vergeven.......ik ben net een mens
Gebruikersavatar
SofieVL
daar ben ik weer
Berichten: 16
Lid geworden op: di sep 10, 2019 8:21

Re: Travestie en autogynephilia als fetish

Bericht door SofieVL »

Ben het nog al eens met Decadance, ben je op zoek naar aandacht, want ik zie het verband niet echt tussen het probleem en de oplossing van jouw kant. Ga je travestie inruilen tegen SM om van je probleem af te geraken? Misschien kan je eerder inderdaad professionele hulp inroepen? Ik denk ook eerlijk gezegt dat jouw shocktherapie niet veel aarde aan de dijk gaat brengen en dat je een professionele dokter gaat vinden die overgaat op middeleeuwse folteringen om je te genezen!
ElissaW
ff weer wat posten
Berichten: 49
Lid geworden op: do jul 26, 2018 16:25
Locatie: België

Re: Travestie en autogynephilia als fetish

Bericht door ElissaW »

Electroshock therapie gaat men je heus niet aanbieden om van je travestie / transseksualiteit af te komen. Dat werd in de jaren 70' gedaan en dat hielp niets aan het probleem dat men ermee wilde bestrijden. Het verergerde de zaken enkel maar.

Autogynefielie is een term die platgebrand is in de transgender gemeenschap door transgender vrouwen die op vrouwen vallen en travestieten die op vrouwen vallen.

Waarom? Omdat zij zich schaamden om deze term opgekleefd te krijgen.

Autogynefielie stelt dat transvrouwen die op vrouwen vallen en travestieten die op vrouwen vallen opgewonden worden van hun spiegelbeeld. De motivatie om zich vrouwelijk te presenteren zou uit seksuele verlangens voortkomen.
Deze term werd bedacht door seksuoloog Ray Blanchard.

Is de term geheel op foute aannames gebaseerd? Neen.
Bij man-naar-vrouw transseksuelen die op vrouwen vallen wordt de diagnose doorgaans op veel latere leeftijd gesteld dan bij man-naar-vrouw transseksuelen die op mannen vallen. Doorgaans hebben man-naar-vrouw transseksuelen die op vrouwen vallen ook nooit een gender-atypische jeugd gehad. Ze gedroegen zich gewoon conform hun geboortegeslacht. Dit in tegenstelling tot man-naar-vrouw transseksuelen die op mannen vallen. Bij de transseksuele personen die in het geboortegeslacht homoseksueel waren is wel vaak een gender-atypische jeugd merkbaar geweest.

Zowel man-naar-vrouw transseksuelen die op vrouwen vallen alsook man-naar-vrouw transseksuelen die op mannen vallen kunnen echte genderdysforie ervaren.

Echte genderdysforie die heel intens is reageert vaak enkel op transitie naar het andere geslacht, als behandelmethode.

Het onderdrukken is een ongezonde methode om ermee om te gaan. Vaak gaan diegenen die besluiten het te onderdrukken op latere leeftijd alsnog in transitie naar het andere geslacht. Vaak vertonen ze dan ook tekenen van spijt dat ze er niet eerder aan begonnen waren.
Ze wensen dan vaak dat ze het reeds gedaan zouden hebben wanneer ze jonger waren.

Transseksualiteit met electroshocks behandelen is compleet absurd.
Dat zijn behandelingen die in de jaren 50, 60 en 70 door conservatieve christelijke psychiaters aangepraat werden.
Vaak resulteerde dat alleen maar in verhoogde zelfmoordcijfers onder transgenders en transseksuelen.

De enige behandeling die aanslaat wanneer er daadwerkelijk sprake is van transseksualiteit die van langdurige aard is (dus niet een bevlieging) is transitie naar het andere geslacht.

Spijtoptanten zijn zeldzaam wanneer de diagnose transseksualiteit correct gesteld werd zonder dwalingen of onderlinge geestesstoornissen.

Wat wel soms gebeurt is dat mannen die homoseksueel zijn zichzelf zodanig gaan haten dat ze de wens ontwikkelen om vrouw te worden. Die vinden na hun transitie geen geluk in verreweg de meeste gevallen. Er moet sprake zijn van een vrouwelijke identiteit in een mannelijk lichaam om transitie als een succesvolle behandeling te kunnen aanraden.

Overigens betekent transseksualiteit niet altijd dat je alle stappen moet doorlopen. Sommige transseksuelen zijn blij met enkel hormonentherapie en laten zich niet opereren. Sommigen ondergaan wel gezichtsoperaties en andere correcties maar houden hun oorspronkelijke geslachtsdelen. Anderen willen dan weer een correctie aan de geslachtsdelen. Dat is allemaal heel persoonlijk en volgens je eigen noden.

Ik ben 4 jaar aan de hormonen, heb een gezichtsoperatie ondergaan en heb een teelbalverwijdering ondergaan. Ik ben van plan ook nog een borstvergroting te ondergaan en hou het dan voor bekeken. De volledige operatie aan de geslachtsdelen hoeft niet voor mij.
Op dit moment vind ik de resultaten van die operatie nog steeds te ondermaats.

Ga zeker eens met een psycholoog praten. Het is mogelijk om een normaal leven te leiden als transseksueel of transgender persoon.

Overigens is het ook geen schande mocht blijken dat je gewoon een man bent die graag vrouwenkleding draagt. Uit onderzoek blijkt dat 15% van de mannen ooit vrouwenkleding gedragen heeft met volle bewustzijn.

Groetjes,
Elissa
Wil je contact per email met mij? elissa.chatnet@gmail.com. Graag deftig houden, thx :)
Erimo
is nieuw hier
Berichten: 1
Lid geworden op: di dec 19, 2017 5:35

Re: Travestie en autogynephilia als fetish

Bericht door Erimo »

Beste jove

Kom zojuist jou verhaal tegen al is t lang geleden gepost maar ik wil wel zeggen de jou verhaal kompleet overeenkomt met die van mij , probeer al jaren en jaren uit te zoeken accepteren proberen wat en hoe er nou mee om te gaan , helaas tot op dit moment nog steeds geen positief resultaat , niet leuk en zeker ook niet gezond , ben benieuwd hoe jou ontwikkelingen inmiddels zijn ?

Erimo
Plaats reactie