En dit in je eigen stad

Algemeen

Moderator: Moderators

Jessie
dagelijks aanwezig
Berichten: 249
Lid geworden op: di jun 19, 2001 1:00

En dit in je eigen stad

Bericht door Jessie »

Hoi allemaal,

Dit kwam ik tegen in de regionale krant...lees maar..............

‘Vreselijke vent‘ is nu vrouw
door Janny Bos

14 JUNI 2003 - APELDOORN - Jarenlang keek Vanny van Wisse (49) ‘s morgens in de spiegel en dacht: daar heb je die vreselijke vent weer. Haar baardgroei en borsthaar pasten niet bij haar vrouwelijke gevoelens. Na het ontdekken van haar transseksualiteit staat er nu een schoonheidsspecialiste die nog even de lippenstift bijwerkt in haar kersverse beautysalon.

‘Een verloren tijd‘, noemt Vanny van Wisse (49) de veertig jaren waarin ze als man door het leven ging. Gelukkig getrouwd, kinderen gekregen en buschauffeur voor de kost.

Toch kreeg zij steeds meer psychische problemen. Van Wisse wist zelf ook niet wat hem kwelde. Geen pil of therapie hielp tot hij terechtkwam bij het Amsterdamse VU Ziekenhuis en zijn transseksualiteit blootlegde.

‘Het was een bevrijding. Eindelijk begreep ik wat er met me aan de hand was. Waarom ik vroeger altijd in de weer was met make-up en poppen. Alleen maar meisjes wilde spelen. En daarna mijn vrouwelijke gevoelens moest onderdrukken‘.

Toch klopte het verhaal nog niet helemaal, want Van Wisse hield veel van zijn vrouw en bleek dus ook lesbisch te zijn. Van Wisse stortte in. Hij kon de bus niet meer op, kreeg familieproblemen en belandde in de WAO.

Er volgden een jaar lang gesprekken bij het VU en daarna begon de transformatie van een man naar een vrouw. ‘Ik heb een datum geprikt en was die dag hartstikke zenuwachtig toen ik naar buiten ging. Even gewacht tot niemand me zag en toen snel weggeglipt. Lekker de stad ingegaan met een grote zak geld. Ik wist precies wat ik wilde. Eerst naar de kapper, toen make-up, schoenen en kleding uitgezocht.

Mijn partner was verbaasd hoe goed alles bij elkaar paste. Vroeger interesseerde kleding me namelijk niets... Ze moest toen alles voor me kopen‘.

PUBERTEIT

Van Wisse noemt de periode die volgde een soort puberteit waarin ze haar vrouwzijn volop uittestte. Haar haar in alle kleuren van de regenboog verfde en zich te buiten ging aan opvallende vrouwenkleding. Bij de auto expres stuntelde met een kratje bier tot een aardige man aanbod om te helpen. Of tijdens een verbouwing bouwvakkers advies gaf. ‘Dan kijken ze je zo vreemd aan. Hoe kan die tut dat nou weten. Dan zeg ik maar dat ik vaak meekijk bij het klussen‘, schatert de schoonheidsspecialiste.

Een nieuwe toekomst gloorde en ze melde zich voor een reïntergratieproject bij het GAK. Volgde een opleiding voor nagelstyliste en schoonheidsspecialiste.

‘Ik heb daar onbewust altijd al interesse in gehad. Keek graag hoe mijn partner zich kleedde en opmaakte‘. Met behulp van het GAK kreeg Van Wisse met haar partner de kans een eigen beautysalon, The Beauty Garden, te starten aan de Asselsestraat. Naast het gebruikelijke aanbod kunnen ook transseksuelen, travestieten en homoseksuelen terecht voor schoonheidsbehandelingen. De enige salon in zijn soort in Oost Nederland.

‘Iedereen kan hier binnen lopen zonder raar aangekeken te worden. Als mensen toch moeite hebben wil ik best een afspraak maken op een rustige tijd binnen de openingstijden. Maar geen stiekem gedoe in aparte kamertjes. Daar doe ik niet aan mee want je hoeft je hier nergens voor te schamen‘.

The Beauty Garden, Asselsestraat 135 telefoonnummer 5766506


Ik vind dit helemaal tegek voor Fanny ik zal zeker eens bij haar in de salon gaan kijken en mij is flink te laten verwennen...doormiddel van een schoonheidsbehandeling...

groetjes jessie
Leonie
ForumFan
Berichten: 327
Lid geworden op: vr okt 11, 2002 13:52

Bericht door Leonie »

heel mooi verhaal, maar..... zit die salon toevallig in arnhem???
ik kan dat niet opmaken uit de tekst!!

groetjes

edit: ik zie het geloof ik al.. APELDOORN!!!! :D
Jessie
dagelijks aanwezig
Berichten: 249
Lid geworden op: di jun 19, 2001 1:00

Bericht door Jessie »

Hoi leonie,

Je ziet het al :-) :-) :-) het is inderdaad in Apeldoorn.

Volgens mij ook voor jou dichtbij of niet...wie weet komen we elkaar nog eens tegen in die salon :-)

groetjes jessie
Leonie
ForumFan
Berichten: 327
Lid geworden op: vr okt 11, 2002 13:52

Bericht door Leonie »

hoi jessie,

ik woon in arnhem dus het is niet heel erg ver weg. maar ik moet met de trein dus ben dan al snel weer een uur kwijt!! mja ik zit er wel over te denk om is te gaan...

ben jij er als is geweest???

groetjes
Gebruikersavatar
Kathleen
ForumFan
Berichten: 428
Lid geworden op: do feb 13, 2003 19:37
Locatie: Belgie
Contacteer:

Bericht door Kathleen »

Van man naar vrouw, van buschauffeur naar schoonheidsspecialiste. Life can be beautiful! Mooie lifestory, we blijven hopen. It could happen 2U!!! :wink: :wink: :wink: :D :D :) :) :)

Ciao!
Liefs, Kathleen
Come una ragazza! Per sempre!
Josette
Forumdiva
Berichten: 1470
Lid geworden op: ma dec 09, 2002 22:51

Bericht door Josette »

Leonie schreef:hoi jessie,

ik woon in arnhem dus het is niet heel erg ver weg. maar ik moet met de trein dus ben dan al snel weer een uur kwijt!! mja ik zit er wel over te denk om is te gaan...

ben jij er als is geweest???

groetjes
Hallo Leonie (maar ook anderen die de verbinding Apeldoorn-Arnhem gebruiken),

Van Arnhem kun je ook per bus naar Apeldoorn. Buslijn 91, vertrek van station NS om __.03 en __.33. Halfuursdienst, zondags tot 13.00 uur uursdienst, daarna ook halfuursdienst. Laatste bus om 00.33 naar Apeldoorn, ook in het weekeinde. In omgekeerde richting, dus van Apeldoorn naar Arnhem laatste bus om 23.46 uur, patroon __.16 en __.46

Reistijd 45 minuten tussen Arnhem NS-Station en het busstation van Apeldoorn, aldaar bij NS-Station. Aantal zones: 7.

Deze bus gaat relatief snel omdat de bus een stuk over de A50 gaat.

Misschien zie ik je een keer IRL in Arnhem, ik woon erzelf ook. Dus als je een jongeman op dameslaarzen ziet . . .

Groetjes, Joost
Gebruikersavatar
patricia^^
ff weer wat posten
Berichten: 43
Lid geworden op: wo mei 28, 2003 8:56
Contacteer:

Bericht door patricia^^ »

werk je bij het promotie team van het OV Joost ????
Jessie
dagelijks aanwezig
Berichten: 249
Lid geworden op: di jun 19, 2001 1:00

Bericht door Jessie »

Hoi leonie,

Arnhem is inderdaad lekker dichtbij,

Ikzelf ben er ook nog niet geweest dus kan je er niet over vertellen hoe het daar is ik heb het zelf pas gelezen in de krant van afgelopen zaterdag.

Maar als ik even de gelegenheid heb en het geld ervoor zou ik best wel er heen willen gaan lijkt mij leuk en gezellig...

Ik zal daar eens gaan informeren wat voor prijzen ze daar hanteren en wat ze daar precies allemaal kunnen doen en betekenen voor ons..

Zal het dan wel hier neer zetten oke...

Enne Joost ik zie dat je de bus verbinding al uit je hoofd weet ook jij weet de weg naar Apeldoorn goed te vinden wie weet is het voor jou ook wel wat om eens zo,n behandeling te onder gaan :-) :-) :-) ..

Liefs Jessie....
Jessie
dagelijks aanwezig
Berichten: 249
Lid geworden op: di jun 19, 2001 1:00

Bericht door Jessie »

Hoi Hoi.

En nogmaals een stukje uit onze krant...


Goede make-up helpt pink de lucht in door Janny Bos

APELDOORN - Voor Rob Assenberg is het de gewoonste zaak om opgemaakt te worden. Met lange kunstwimpers, felle oogschaduw en glanzende rode lippen veranderen schoonheidsspecialiste Vanny van Wisse en visagiste Lotte van Schuilenburg hem in Shirley Bassey. Na twee uur zwoegen zijn alle mannelijke kenmerken van adamsappel tot zware wenkbrauwen weggewerkt.

Vroeger was travestie en transseksualiteit nog een grote schande. De laatste jaren treden transseksuelen en travestieten steeds meer in het openbaar. Baanbreekster was Kelly uit het Big Brotherhuis die door haar uiterlijk liet zien dat transseksuelen niet altijd voorzien zijn van dikke lagen make-up. Er kwam meer vraag vanuit transseksuelen en travestieten bij schoonheidssalons en beautysalons naar specifieke schoonheidsbehandelingen.

Vooral het wegwerken van de mannelijke kenmerken zoals ‘overbeharing‘, een grovere huid, grote wenkbrauwen, de adamsappel en het aanzetten van de mond leverde problemen op. Jeanne Schitsen van schoonheidssaloon Two Faces in Amsterdam geeft sinds drie jaar make-up cursussen aan transseksuelen en travestieten. ‘Het is toch een vak apart. Vaak zie je klanten vreselijk smeren en is het veel te overdreven. Felle oogschaduw, dikke klodders mascara en de lippenstift veel te opzichtig opgebracht. Dan vraag ik altijd of ze er uit willen zien als een smaakvolle vrouw of een opzichtige troela. En dan beginnen we echt‘.

In twee avonden brengt Schisten alle grondbeginselen van een goede travestieten- en transseksuelen-make-up bij. Belangrijkste is het camoufleren van de mannelijke uiterlijkheden. ‘Eerst zoeken we een goede foundation die past bij de huid en goed de stoppels wegwerkt. De meeste vrouwenmake-up is daar niet geschikt voor. Met een paar trucs kun je een hoekige kaaklijn heel goed veranderen in een paar mooie ronde wangen. Voordat het gezicht er echt goed uitziet ben je als beginneling wel twee uur bezig en dan kun je je pas gaan opmaken. De ervaren travestieten worden op den duur beter dan een goede grimeur‘.

Lotte van Schuilen heeft binnen de opleiding visagie zich gespecialiseerd in make-up voor travestieten. ‘Het is heerlijk om te doen. Vooral bij een avondmake-up of voor een show kun je alles lekker dik aanzetten. Glitters, valse wimpers, opvallende lippenstift, het hele pakket. Aan het eind is het een complete metamorfose, sommigen zijn echt onherkenbaar geworden‘.

Deze gedaanteverwisseling maakt de Amsterdamse Schitsen op haar cursus ook mee. ‘Eerst zijn de manieren heel mannelijk. Gekluns met een klein kwastje of prutsen met speldjes in het haar, maar als de make-up op het gezicht komt verandert er iets. Gaat de pink de lucht in, worden de bewegingen vloeiender en de stem gaat als vanzelf omhoog. Dan komen alle vrouwelijke gevoelens naar boven. Dat ontroert me altijd weer.‘

Groetjes Jessie
Maiden

Bericht door Maiden »

Niet om lullig te doen, maar ik vind toch dat met de term "travestieten en transseksuelen make-up" tv en ts weer op een hoop worden gegooid.

Maiden
Jessie
dagelijks aanwezig
Berichten: 249
Lid geworden op: di jun 19, 2001 1:00

Bericht door Jessie »

Hallo Maiden,

Maak je er vooral niet druk om of je nu Ts bent of t het gaat om de make up

En als je het hebt over op een grote hoop gooien van T of Ts So What... veel mensen weten niet eens het verschil daar van..

Trouwens ik vind het veelste warm om mij daar over druk te maken.. :-)

groetjes jessie...
Maiden

Bericht door Maiden »

Jessie schreef:En als je het hebt over op een grote hoop gooien van T of Ts So What... veel mensen weten niet eens het verschil daar van..
Precies. En in zo'n stukje hadden ze dat nou juist weer eens kunnen uitleggen, met andere woorden, wederom een gemiste kans. Met alle respect voor tv's, ik wil daar niet mee worden geassocieerd, om de eenvoudige reden dat ik het niet ben.

Maiden
Jessie
dagelijks aanwezig
Berichten: 249
Lid geworden op: di jun 19, 2001 1:00

Bericht door Jessie »

Hoi Maiden

En in zo'n stukje hadden ze dat nou juist weer eens kunnen uitleggen, met andere woorden, wederom een gemiste kans.

Je hebt gelijk als je zegt dat ze het dan hadden kunnen uitleggen. maar daar was het niet om te doen het ging om de salon de make up de visagie...dat mensen zoals wij daar behoefte aan hebben ...

En of het een gemiste kans is weet ik niet er word veel over geschreven en uitgelegd op televisie wat dat betreft gaan we best wel vooruit......

Met alle respect voor tv's, ik wil daar niet mee worden geassocieerd, om de eenvoudige reden dat ik het niet ben.

Maar wat ben je dan....dat schrijf je niet hoe moet een ander dat dan weten..??

Ik denk nogmaals niet druk over maken...eigenlijk had ik het kunnen weten dat er wel weer een negatieve reactie op zou komen...

Maar goed..ik vind het allemaal positief en fijn om dit soort dingen te lezen en ga mij niet druk maken om een woord speling want daar zal ik knetter van worden.. :-) :-) :-)..

Groetjes Jessie die het allemaal niet zo nauw neemt...
Maiden

Bericht door Maiden »

Jessie schreef:Je hebt gelijk als je zegt dat ze het dan hadden kunnen uitleggen. maar daar was het niet om te doen het ging om de salon de make up de visagie...dat mensen zoals wij daar behoefte aan hebben ...
Volgens mij hebben transseksuelen (en ook menig travestiet) geen behoefte aan glitters en nepwimpers.
Maar wat ben je dan....dat schrijf je niet hoe moet een ander dat dan weten..??
Dat lijkt me toch wel duidelijk. 8)

Maiden
Leonie
ForumFan
Berichten: 327
Lid geworden op: vr okt 11, 2002 13:52

Bericht door Leonie »

Maiden schreef: Volgens mij hebben transseksuelen (en ook menig travestiet) geen behoefte aan glitters en nepwimpers.
nou.... ik weet niet.... mocht ik ooit zover komen dat ik me als vrouw zekergenoeg zou voelen dan lijkt het mij wel leuk om met glitters te spellen...gewoon voor de lol als je eventueel zou gaan stappen!! en als je dat dan is wilt is het toch handig als je het kan!!!
Plaats reactie