3 jaar geleden in transitie gegaan , nu SRS aan het overwegen

Open groep over Transseksuele onderwerpen.
Voor ieder toegankelijk.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
ElissaW
ff weer wat posten
Berichten: 49
Lid geworden op: do jul 26, 2018 16:25
Locatie: België

3 jaar geleden in transitie gegaan , nu SRS aan het overwegen

Bericht door ElissaW »

Hallo allemaal,

mijn verhaal is een beetje anders dan dat van de meesten.

Ik wist als heel jong kind ( 4-5 jaar oud ) al dat mijn fysieke geslacht niet overeen kwam met mijn mentale geslacht. Tijdens de puberteit werd ik met vreselijk ongewenste lichamelijke effecten ten gevolge van testosteron geconfronteerd.
Mijn dysforie ( fysieke dysforie ) werd erger met de jaren. Ik viel in een zware depressie op mijn 17de. Durfde de ware reden van mijn depressie niet vertellen tegen ouders en tegen de psychiater die mij antidepressiva voorschreef.
Ik hoopte de genderdysforie met antidepressiva te onderdrukken.

Uiteraard lukte dat niet.
Dus op mijn 19de ben ik echt gaan beseffen dat dit een gevecht was dat ik niet kon winnen en dat ik mezelf ook niet wilde verstoppen.

Eerst een half leven weggooien alvorens er op middelbare leeftijd voor uit te komen, dat wou ik niet. Ik wou mezelf zijn nu ik nog jong was en nog een heel leven voor me had.
Ik besefte ook dat ik het niet hoefde te verstoppen. Dat ik gezegend was met het feit dat ik in 1996 geboren ben en niet in 1966.

Ik was dus 19 in 2015 en niet in 1985, wat een groot verschil maakte.

Ik wist al mijn hele leven lang dat ik transseksueel was en ben nooit door ontkennings of ontdekkingsfases gegaan, alleen door fasen dat ik het wilde verstoppen. Dat gevecht gaf ik op in 2015. Ik wilde met volle teugen van de beker des levens kunnen drinken, niet gewoonweg overleven.

Dus in oktober 2015 begon ik de diagnostische gesprekken in een privé-praktijk. Daar kwam ik terecht bij een ware gatekeeper die zei dat het standaard protocol was om de eerste 9 maanden sowieso niks voor te schrijven.

Ik was op dat moment 19 en zat nog steeds met naschokken van de pubertijds-schade die potentieel vergroot had kunnen worden door te wachten.
Na enkele gesprekken gaf ik die gatekeeper dus maar op.
Ik meldde me aan in het UZ Leuven in België. Eerst gesprekken met psychiater gehad. Uitstekend verlopen. Na 1 gesprek was het al klaar als een klontje voor hem welk traject ik zou doorgaan ( hormonen , SRS ) .
Ik ben een heteroseksuele transvrouw waar het al van heel jong af aan bij duidelijk was.
Echter nam deze psychiater een paar keer het woord “ shemale “ in de mond om naar pre-ops te verwijzen. Volgens hem had enkel een post-op het recht zichzelf transvrouw te noemen. Totaal kromme redenering uiteraard. Heb hem meteen duidelijk gemaakt dat ik geen porno-figurante met opgespoten lippen , een enorme kwast daarbeneden en dikke opgespoten lippen ben, maar gewoon een doorsnee meisje dat studeert en haar leven maakt.
Hij begreep dat en verontschuldigde zich voor de grove vocabulaire.
Hij zei dat ik twee maanden later al aan de hormonen zou kunnen. Voor de formaliteit gewoon nog enkele gesprekken met de psychologe om de hormonale fase voor te bereiden. Wie werkt daar als psycholoog? Juist ja, mevrouw de gatekeeper waar ik het eerder over had.

Ik heb vriendelijk gepast voor verdere gesprekken met haar en haar duidelijk gemaakt dat ik niet naar haar pijpen ging dansen en dat het zonder haar ook ging.

Via de bekende apotheek uit Vanuatu diezelfde week nog mijn eerste Estrofem tabletjes besteld en mijn eerste flesjes Spironolactone.
Ben in januari 2016 begonnen met hormonen op eigen houtje. Liever dan allerlei vreemde phytoestrogenen te slikken op eigen houtje ben ik direct voor het bewezen, echtere spul gegaan.
Voelde me beter met de dagen en de weken.
Zalige veranderingen en volledige autonomie zonder naar de pijpen van de vermeende monopolisten te dansen. Ik was mijn eigen monopolist.
Fantastische resultaten bereikt in die maanden dat ik aan zelfmedicatie deed.
Werd wel behoorlijk duur.

Ben dus uiteindelijk in augustus 2016, 8 maanden na het starten van de hormonale behandeling, naar de huisarts gegaan en alles uitgelegd. Bloedtest gehad en meteen onder gecontroleerd hormoongebruik onder de hoede van de huisarts mogen beginnen.

Huisarts wist er weinig over en was eerder conservatief. Wilde dezelfde doses voorschrijven die ze aan menopauzale vrouwen voorschrijft en vond een anti-androgeen overbodig. Haar ook maar eens heropgevoed :) en mijn anti-androgeen dus wel gekregen en mijn dosis Progynova ook lekker omhoog. 1 mg zei u? Mooi niet. Dat werd netjes 4 mg Progynova en 50 mg Androcur.
Die Androcur was echte smeerlapperij. Werd ik doodmoe en letargisch van.
Uiteindelijk moest ik nog steeds het roer in eigen handen nemen.

Dus weer aan de zelfmedicatie gegaan en de huisarts braafjes achter de hand gehouden voor bloedtesten.
Die keer op keer uitstekend zijn.

Ik ben nu aan de Estradiol injecties sinds een jaar. Ik importeer ze uit buitenland. Gaat fantastisch.
Vervrouwelijk zeer goed.
Testosteron mooi laag.
Een echt vrouwtje zou koning Filip van België zeggen ;)

En de boobies die groeien ook lekker goed.
Zit aan een grote B-cup en ze groeien nog steeds.
Geheel op natuurlijke wijze.
Ook hele grote areolae.

Mijn heupbotten zijn ook gaan verwijden. Is zeer uitzonderlijk dat dat na de puberteit nog gebeurd maar ook een arts heeft bevestigd dat het bij mij wel degelijk heeft plaatsgevonden.

Ik heb eindelijk een bolle ronde toet.

En een libido dat enorm hoog is zonder een drup testo in mijn lijf ( T ligt tegen onmeetbaar aan ).

Ik voel me zalig.

Ik flirt met de heteromannen en ze flirten terug.
De meeste trekken zich van mijn T-zijn niets aan.
Het mooie is dat de meeste van hen voor mijn ziel tot me aangetrokken zijn. Iets waar veel TS vrouwen moeite mee hebben om zo iemand te vinden. Ik dus bijna niet.

Ik heb nog steeds erge genitale dysforie ondanks mijn prachtige lichamelijke veranderingen waar ik me zalig bij voel. Dat ding daarbeneden hoort er gewoonweg niet. Het verzuurt mijn seksueel genot.

Ik zou walgen als een man geïnteresseerd was in dat ding tussen mijn benen. Ik verwacht van mijn partner dat hij het compleet negeert. Dat ding daarbeneden bestaat niet.

Mijn genitale dysforie is alleen maar erger geworden. Een SRS is voor mij de enige bevredigende uitkomst. Ik wil verder met mijn leven zonder die handicap daarbeneden.
Want zo zie ik dat ding.

Ik twijfel tussen twee opties :

ik heb lange tijd contact gehad met dokter Kanhai en onlangs contacteerde hij me weer om te vragen of ik een poliklinisch gesprek met hem wil inplannen. Ik zei dat hij dan wel contact met mijn verzekeraar zal moeten opnemen om hen te motiveren het te vergoeden. Daar leek hij wel relaxed in te zijn dat ze het zouden vergoeden.
Dokter Kanhai heb ik al een resultaat van in real life gezien en ik vind zijn techniek waarbij hij een deeltje van de eikel verwerkt in de schede om zo ook het gevoel binnenin de vagina te brengen, bovenop het gevoel van de clitoris, een mooie techniek. Dat zint me wel.
Cosmetisch vond ik het resultaat dat ik van hem zag ook toppie.
Een andere optie die ik overweeg is Thailand.
In Thailand is dokter Kuldech een redelijk bekende dokter die SRSen uitvoert voor omgekeerd 3200€ met hoge tevredenheid onder de lokale ladyboys. Ik heb een aantal ladyboy vriendinnen in mijn vriendenkring en zij kenden transvrouwen ( zij noemen het Kathoey ) die door dokter Kuldech geopereerd zijn geweest.
Mijn huisarts is bereid een SRS verklaring op te stellen en een endocrinologisch rapport waarin verklaard wordt dat ik minstens de vereiste 1 jaar hormonale fase doorlopen heb met succes.
Daarnaast heb ik dan nog 1 andere verwijsbrief nodig en die kan een Thaise psychiater me verschaffen voor omgerekend een 200€.
De SRS is iets waar ik heel zeker van ben. Het is een medische noodzaak om de dysforie te verlichten. Dus twijfels zijn er niet in mijn geval. Ik kan dan ook gerust verder handelen volgens de hiervoor besproken manier, zonder twijfels of stress.

Ik heb uitgerekend dat de vluchten naar Thailand me 1200€ zullen kosten.
Het Indra regent hotel zal me 1500€ kosten voor een maand verblijf.

De ontharing daarbeneden zal me ongeveer 700€ kosten.

Voedsel en dranken voor een maand nog eens 1000€.

Eerder besproken verwijsbrief ter plaatse nog eens 200€.

Lokale uitgaven nog eens 600€.

Spulletjes om mee te nemen ter voorbereiding en in zake hygiene,... nog eens 300€.

De operatie zelf 3200€.

8700€ dus. Een slordige 9000€ ruim gerekend.

Dat krijg ik wel geleend op de bank.

Dokter Kuldech doet een standaard inversie van de penis aangevuld met een stuk scrotum als verlenging van de vaginale diepte.
Dus niet de Thaise Chonburri methode van Suporn. Maar hoeft voor mij ook niet. Ik hoef geen designer doos. Een doorsnee doos is goed voor mij. Gevoel erin? Ja liefst maar ik hou er rekening mee dat anorgasmisch worden na SRS een mogelijkheid is.
Ik ben er van overtuigd dat zelfs als er zenuwen geraakt worden of overgesneden, ik nog steeds seksueel genot zal kunnen beleven met mijn neo-vagina. Ik ben altijd iemand geweest die mentaal orgasmen kon triggeren, nooit puur fysiek. Heb dus altijd al een vrouwelijke manier van klaarkomen gehad.

Ik ben hetero dus penetreerbare diepte is wenselijk.
Ik wil straks gewoon een relatie met een leuke heterovent kunnen hebben.
Pre-op vind ik seksuele betrekkingen maar goor. Dat ding zit in de weg.

Anyway,
mijn punt :

ik twijfel tussen naar dokter Kanhai gaan en hem zijn magie bij de verzekeraar laten doen of naar Thailand gaan, een lening doen en alles zelf betalen.

Thailand zou ik ook graag de reis willen ernaartoe. Aangename aan het nuttige koppelen zeg maar.

Geraak er maar niet uit.

Enkele weekjes op vakantie naar Nederland ergens liggen creperen van de pijn na het herstellen van de SRS in een grijs ziekenhuiskamertje maar wel alles vergoed krijgen of naar Thailand, lekker creperen van de pijn na de SRS in het zonnetje heerlijk door mensen zoals ons omringd.
Daar ben ik tenslotte maar gewoon “ another Kathoey “
:-D
Ik wil zo graag naar Thailand en die SRS daaraan koppelen maar dan denk ik “ ga je 9000€ lenen terwijl je je SRS gratis bij Kanhai in Nederland kan laten doen? “ Kanhai is tenslotte ook een heel goede chirurg.

Ik geraak er maar niet over uit.

Het goede is dat ik hoe dan ook mijn doosje heb aan het einde van de rit.
Wil je contact per email met mij? elissa.chatnet@gmail.com. Graag deftig houden, thx :)
Gebruikersavatar
EvaLvanE
ForumFan
Berichten: 335
Lid geworden op: ma jan 12, 2009 18:42
Locatie: Regio Breda
Contacteer:

Re: 3 jaar geleden in transitie gegaan , nu SRS aan het overwegen

Bericht door EvaLvanE »

Dat is een heel verhaal, Elissa. Een heel korte intro: mijn SRS is uitgevoerd door Dr Kanhai, toen nog in Alkmaar. Hij werkt aan een eigen kliniek en hopelijk lukt dat voor het einde van dit jaar, hij is erg hard nodig voor osm (ons soort mensen). Mijn partner is geopereerd door Suporn zelf. Die is doende zijn praktijk over te dragen aan Dr Bank, na een jarenlange periode van training.
Dr Kuldech is ons onbekend maar er zijn erg veel chirurgen zoals hij in Thailand.

Ik raad je dringend aan je heel erg goed te bezinnen voordat je met Kuldech in zee gaat. Als voorbeeld noem ik Dr Chettawut, die door velen als even kundig of vrijwel zo deskundig wordt gezien als Suporn. Suporn kost meer, maar je weet dan zeker waar je financieel aan toe bent. Bij Chettawut komt het vrij regelmatig voor dat er bij het eerste consult wordt geconstateerd dat er toch ‘meerwerk’ aan zit. Of je even wilt bijbetalen. Enig idee hoe dat bij Kuldech zit?
Overigens wordt genitaal ontharen niet aanbevolen door de betere chirurgen daar, integendeel! Kanhai doet dat dan weer wel.

Er zijn nog wel wat meer problemen te verwachten bij artsen als Kuldech. De meesten van hun klanten kunnen na hun operatie opgevangen worden in een vertrouwde omgeving. Jij zult, verwacht ik, aangewezen zijn op een hotel, zonder de dagelijkse zorg en bijstand die je de eerste weken na je operatie heel hard nodig zult hebben.

Edit: Mijn partner heeft even wat opgezocht over Dr Kuldech. Hij lijkt elk geval een zeer ruime ervaring te hebben. Wat wel een punt van zorg is, is de nazorg.
Er is over de keuze waar jij voor staat nog heel veel meer te vertellen dan ik in dit verband kan vertellen en jij zult wellicht nog heel,wat aanvullende vragen hebben of krijgen. Da’s goed, mijn partner en ik zijn daartoe bereid.
Erger u niet. Verwonder u slechts.
ElissaW
ff weer wat posten
Berichten: 49
Lid geworden op: do jul 26, 2018 16:25
Locatie: België

Re: 3 jaar geleden in transitie gegaan , nu SRS aan het overwegen

Bericht door ElissaW »

EvaLvanE schreef: za jul 28, 2018 19:36 Dat is een heel verhaal, Elissa. Een heel korte intro: mijn SRS is uitgevoerd door Dr Kanhai, toen nog in Alkmaar. Hij werkt aan een eigen kliniek en hopelijk lukt dat voor het einde van dit jaar, hij is erg hard nodig voor osm (ons soort mensen). Mijn partner is geopereerd door Suporn zelf. Die is doende zijn praktijk over te dragen aan Dr Bank, na een jarenlange periode van training.
Dr Kuldech is ons onbekend maar er zijn erg veel chirurgen zoals hij in Thailand.

Ik raad je dringend aan je heel erg goed te bezinnen voordat je met Kuldech in zee gaat. Als voorbeeld noem ik Dr Chettawut, die door velen als even kundig of vrijwel zo deskundig wordt gezien als Suporn. Suporn kost meer, maar je weet dan zeker waar je financieel aan toe bent. Bij Chettawut komt het vrij regelmatig voor dat er bij het eerste consult wordt geconstateerd dat er toch ‘meerwerk’ aan zit. Of je even wilt bijbetalen. Enig idee hoe dat bij Kuldech zit?
Overigens wordt genitaal ontharen niet aanbevolen door de betere chirurgen daar, integendeel! Kanhai doet dat dan weer wel.

Er zijn nog wel wat meer problemen te verwachten bij artsen als Kuldech. De meesten van hun klanten kunnen na hun operatie opgevangen worden in een vertrouwde omgeving. Jij zult, verwacht ik, aangewezen zijn op een hotel, zonder de dagelijkse zorg en bijstand die je de eerste weken na je operatie heel hard nodig zult hebben.

Edit: Mijn partner heeft even wat opgezocht over Dr Kuldech. Hij lijkt elk geval een zeer ruime ervaring te hebben. Wat wel een punt van zorg is, is de nazorg.
Er is over de keuze waar jij voor staat nog heel veel meer te vertellen dan ik in dit verband kan vertellen en jij zult wellicht nog heel,wat aanvullende vragen hebben of krijgen. Da’s goed, mijn partner en ik zijn daartoe bereid.

Hey Eva, dank voor je uitgebreide reactie en openheid.

Dokter Suporn gaat eind 2019 op pensioen, inderdaad.
De resultaten die ik van hem zag waren verbluffend. Helaas is zijn prijskaartje ook verbluffend. Je krijgt wel waar voor je geld, dat dan weer wel.

Dr Chettawut vraagt vaak 1000€ extra voor die skin graft die hij al dan niet uitvoert. Hij onderzoekt de penile grootte enkele dagen voor de SRS pas. Vind hem betaalbaar maar hij is niet mijn eerste keus.

Dr Suporn had ik ooit contact mee via zijn assistente, Sophie. Ik informeerde me naar de optie “ vulva zonder diepte “. Hij was zeer duidelijk dat hij dat op mijn leeftijd niet zag zitten.

De vulva zonder diepte is in mijn geval helaas niet slim daar ik op mannen val. Echter, huiver ik van het vele dilateren. Die vulva zonder diepte was naar mijn inzien een mogelijkheid om het dilateren te vermijden maar toch het psychische onbehagen van het hebben van een voor mijn gevoel foute configuratie daarbeneden op te lossen.

Uiteindelijk heb ik besloten voor de neo-vagina met diepte te gaan omdat er anders na de SRS dysforie over het niet hebben van een vaginale opening zou ontstaan.

Dr Kuldech vind ik erg nette resultaten hebben. Hoewel het de penile inversie met scrotum ent is, vind ik het kortere herstel vergeleken met de Supornistas en Chet-girls wel een pluspunt. Vandaar dat ik liever niet naar Suporn of Chett ga.

Kuldech is ook erg betaalbaar met zijn tarief van 125000 BHT, omgerekend zo een 3214€ volgens de dagkoers van vandaag.

Thailand, bestempeld als het Mekka voor de transvrouw, is inderdaad rijk aan heel wat goede chirurgen.
Helaas ook enkele huiveringwekkende. Dokter Thep Vechavisit met zijn Pratunam Polyclinic bijvoorbeeld. Opereert zonder algehele anesthesie en heeft geen licensie. Eerder een beenhouwerij dan een poliekliniek dus. Hij vraagt nochtans ook 2200€. Voor 1000€ meer kom je bij een echte dokter in een echte kliniek terecht bij dokter Kuldech.

Dr Kuldech heb ik enkele resultaten van gezien via enkele pre-op transvrouwen die enkele post-op transvrouwen in Thailand kennen.

Toevallig heb ik een hele leuke vriendschap met een Thaise non-op transvrouw die als apothekeres werkt.
Zij kent heel wat plastische chirurgen persoonlijk daar zij zich tot plastisch consulente gespecialiseerd heeft.
Zij was vol lof over Preecha van PAI. De vader van de SRS in Thailand. Opereert sinds jaren 70.
Hij heeft ook een heel betaalbare kliniek maar dr Sutin die zijn praktijk overnam, heb ik eigenlijk niet zoveel vertrouwen in na een Skype consult. Wees veel vragen van de hand. Alsof hij sommige dingen liever onder de mat schoof.

Was ik rijk dan ging ik persoonlijk naar dr Christine McGinn. Zelf transvrouw en SRS-chirurge in Philadelphia. Opgeleid door Marci Bowers. Kostprijs : 23000$ USD.

Dr Kuldech lijkt mij qua prijs-kwaliteit voor mij de beste optie in Thailand.

Dr Kanhai lijkt mij hier in Europa voor mij de beste optie.

Dr Monstrey heeft ellelange wachtlijsten en mag niet privé opereren. Enkel via UZGent.
Zijn resultaten zijn ook maar matig. Laat erg grote littekens achter op de schaamlippen.

De nazorg maak ik mij inderdaad wat zorgen over. Ik denk erover lokaal iemand in te huren om mij wat bij te staan.
Zou het graag voor volgende zomer inplannen, die SRS.
Met universiteit en examens moet ik namelijk een hele periode vrij hebben om te kunnen dilateren en spoelen.
De isobetadine douches en het aanstippen met zilvernitraat moet je tijd voor uittrekken, uiteraard.

Ben jij tevreden met je resultaten van dr Kanhai, Eva?

Liefs,

Elissa
Wil je contact per email met mij? elissa.chatnet@gmail.com. Graag deftig houden, thx :)
ElissaW
ff weer wat posten
Berichten: 49
Lid geworden op: do jul 26, 2018 16:25
Locatie: België

Re: 3 jaar geleden in transitie gegaan , nu SRS aan het overwegen

Bericht door ElissaW »

Uiteindelijk een datum vastgelegd bij dokter Kuldech en 1/3 van het totaalbedrag als voorschot gestort.
Kan haast niet meer wachten tot mijn SRS. Word in maart volgend jaar geopereerd.

Elissa
Wil je contact per email met mij? elissa.chatnet@gmail.com. Graag deftig houden, thx :)
Gebruikersavatar
EvaLvanE
ForumFan
Berichten: 335
Lid geworden op: ma jan 12, 2009 18:42
Locatie: Regio Breda
Contacteer:

Re: 3 jaar geleden in transitie gegaan , nu SRS aan het overwegen

Bericht door EvaLvanE »

Top :)
Erger u niet. Verwonder u slechts.
Plaats reactie