Inspirerende late transitioners

Open groep over Transseksuele onderwerpen.
Voor ieder toegankelijk.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
ElissaW
ff weer wat posten
Berichten: 49
Lid geworden op: do jul 26, 2018 16:25
Locatie: België

Inspirerende late transitioners

Bericht door ElissaW »

Robina Astia werd in 1921 geboren, ging in 1942 dienst doen als gevechtspiloot tijdens WOII, trouwde en kreeg kinderen, had nooit enig gevoel trans te zijn, leefde een steotiep mannelijk leven, verloor een kind in de jaren 70 toen die onder een sneeuwruimer terecht kwam. Robina ging door een zware depressie en die depressie eiste verandering van haar. Die verandering vond ze in een transitie : verandering van haar geslacht. Robina is een van de weinige transpersonen die niet zo geboren werd. Zij geeft dat zelf ruiterlijk toe dat er nooit enig voorbesef bij haar aanwezig is geweest dat ze Robina en niet Robin was. In 1976 besloot ze vrouw te willen worden. Haar vrouw wou nog een kindje. Dus eerst bevruchtte ze haar vrouw en in februari 1976 op Valentijnsdag begon ze aan een hormonenkuur. Ze onderging later een SRS bij dokter Stanley Biber in Colorado. Biber was de voorganger van Marci Bowers en Biber was een van de founding fathers van de SRS in de Verenigde Staten.

Robina veranderde haar geslacht op haar vlieglicensie, op haar paspoort en op haar rijbewijs.
Dat deed ze in de staat Nevada.

Asti ging regelmatig naar een café om er mannen te ontmoeten. Haar geaardheid veranderde na haar SRS. Ze werd heteroseksueel als vrouw, daar waar ze eerst heteroseksueel als man was.
In een café ontmoette Robina Astia een man die 5 jaar ouder was dan haar. Norwood Patton. Hij was kunstenaar.
Ze werden vrienden en na een tijdje vertelde ze hem over haar verleden. Hij was geschokt en ging weg. Een week later stond hij terug aan haar deur met de boodschap : “ het kan me niet schelen wat je vroeger was, je bent nu vrouw en ik heb je enkel zo gekend “ . Ze werden smoorverliefd. Asti en Patton brachten 24 jaar van hun leven met elkaar door. Patton vroeg Asti elk jaar ten huwelijk en elk jaar weigerde ze, tot ze haar jawoord gaf in 2004. Ze trouwden in een kerkelijke ceremonie ergens in een vlieghangar.
Patton overlijdt in 2012 op 97 jarige leeftijd.
Asti vroeg toen het weduwe pensioen aan. Een jaar later kreeg ze antwoord in de vorm van een weigering. “ Je was wettelijk geen vrouw op het moment van je huwelijk “ werd haar medegedeeld.
Asti voelde zich uitgescholden en vernederd. Ze klopte aan bij Lambda Legal, een associatie voorvechters van LHBT-rechten.
Asti woon haar zaak twee jaar later. Ze kreeg op valentijn haar geld gestort met terugwerkende kracht.

Ze geniet nog erg veel van het leven, is dankbaar voor elke dag die haar gegeven is, ze gebruikt geen enkel voorschriftplichtig medicijn, waaronder ook geen hormonen.

Asti werkt nog steeds als begeleidster van piloten.
Vliegen is haar passie.

Ze vertelt een kleine anecdote over hoe ze na haar transitie zichzelf moest uitkleden voor de keuringsdokter om te checken of haar vagina gezond was. Dat was destijds een vereiste voor vrouwelijke piloten. Mannen werden niet met dergelijke onderzoeken geconfronteerd.

Asti sprak twintig jaar lang niet met haar oudste dochter. Ze zijn nu herenigd en best close. Asti is ook hecht met haar kleinkinderen en ze belt regelmatig met haar ex-vrouw die ook nog leeft en in Florida woont.

Toen Asti in transitie ging leefde haar moeder nog.

Asti was reeds 56 toen ze transitioneerde. Ze is nu 97. Ze leeft reeds 41 jaar als vrouw.

Asti zegt pas tijdens de transitie in lichaam, geest en ziel een vrouw te zijn geworden. Voor de transitie heeft ze zichzelf nooit als vrouw beschouwd of eraan gedacht. Het kwam plots in haar geval.

Asti is erg passabel, zelfs op haar zeer gezegende leeftijd.
Ze liep dit jaar nog mee in de LHBT-pride.

Asti is oorspronkelijk afkomstig uit New-York.

Ze geeft jonge vrouwen de tip om minder oppervlakkig te zijn. Het irriteert haar hoe jonge vrouwen constant bezig zijn met het nemen van selfies.

Aan jonge transitioneerders geeft ze het volgende advies :
Als je ouders en familie je verstoten, leer ze te begrijpen. Blijf kerstkaartjes en verjaardagskaarten sturen. Geef niet op. Laat ze zien dat je nog steeds de persoon bent waar ze van hielden. Er moet een gemis opgevuld worden en vroeg of laat zullen ze je terug verwelkomen. Je moet dat tijd geven. Je kan straks die plaats van dat gemis terug opvullen. Ga niet weg met ruzie. Breek de banden niet, is Asti haar advies.

Asti woont nog steeds alleen in een huis in New-York.

Wat een bijzondere oude dame is het toch!
Een zeer interessant persoon.

Hier nog een foto van Robina Asti :

https://peopledotcom.files.wordpress.co ... .jpg?w=435
Wil je contact per email met mij? elissa.chatnet@gmail.com. Graag deftig houden, thx :)
RobinTY
is nieuw hier
Berichten: 3
Lid geworden op: vr okt 05, 2018 18:11
Contacteer:

Re: Inspirerende late transitioners

Bericht door RobinTY »

Prachtig verhaal. Kende de levensloop van Robina nog niet, maar zeer inspirerend, ik dank je voor het delen.
marinth
ForumFan
Berichten: 340
Lid geworden op: wo okt 13, 2010 13:18

Re: Inspirerende late transitioners

Bericht door marinth »

Die eerlijkheid vooraf....een gewone man geweest en "nog nooit zich als een vrouw gevoeld" dat kom je echt zelden tegen in de exheteromantransenwereld.

Respect!
ElissaW
ff weer wat posten
Berichten: 49
Lid geworden op: do jul 26, 2018 16:25
Locatie: België

Re: Inspirerende late transitioners

Bericht door ElissaW »

marinth schreef: wo jan 09, 2019 0:07 Die eerlijkheid vooraf....een gewone man geweest en "nog nooit zich als een vrouw gevoeld" dat kom je echt zelden tegen in de exheteromantransenwereld.

Respect!
Ik ben zelf een heteroseksuele (trans) vrouw maar ik heb in tegenstelling tot jou wel oprecht respect voor deze persoon. Ze leeft inmiddels al 43 jaar als vrouw. Niemand gaat dat voor zijn plezier doen, Mila.
Wil je contact per email met mij? elissa.chatnet@gmail.com. Graag deftig houden, thx :)
Plaats reactie