De wereld draait door.

Algemeen

Moderator: Moderators

pipa
Troll
Berichten: 309
Lid geworden op: zo nov 06, 2011 22:11

Re: De wereld draait door.

Bericht door pipa »

NathalieTV schreef:Interessant dat de mannelijke persoonlijkheidsstructuur dan toch zo intact kan blijven. Werd er in het onderzoek daar een duidelijke reden voor gegeven? Vind het heel apart dat karakter dan compleet losstaat van gender.

Overigens, ben terdege bewust dat nature vs nurture versleten argument is, maar dat maakt het niet minder waar..
Het bleek indertijd op zeer pijnlijke wijze wel waar te zijn dat nature versus nurture complete onzin is.

Na een soort dr Mengele experiment uitgevoerd door John Money op een 1 eiige jongens tweeling bij een van wie bij de besnijdenis eea mis waardoor hij zijn piemeltje verloor.

Volgens de nature versus nurture opvattingen van John Money zou de genderidentiteit van een kind tot ongeveer een half jaar na de geboorte 'open staan' en te veranderen/'nurturen' zijn.

Dus werd het jongetje zonder piemeltje tot 'meisje' gebombardeerd, incl een 'cosmetische' operatie ivm het restant van de geslachtsdelen en testikels verwijderd...
En werd het 'meisje' onder strikte aanwijzingen over te corrigeren jongensgedrag, strikt meisjeskleding, meisjesspeelgoed als een meisje opgevoed.

John/Joan-Bruce/Brenda wist net als een primaire TS vanaf de leeftijd van 4 dat er iets niet klopte en dat ie eigenlijk een jongetje was (zonder te weten van zijn originele geboorte en het besnijdenis ongeluk)

Met alle gevolgen van dien.

JJ/BB was een heel erg mannelijk meisje, werd een outcast en tot overmaat van ramp tijdens zijn pubertijd aan de vrouwelijke hormonen gezet, onder dwang van JM wel te verstaan.

Tot ie op zijn 14e te horen kreeg dat ie, helemaal overeenkomstig met zijn gevoel, als jongetje geboren was, ongeluk bij besnijdenis enz.

Toen is ie prompt als jongen gaan leven, uiteraard van de oestro af, pogingen ondernomen zijn borsten te laten verwijderen, enzenz.

Ondertussen deed JM jarenlang voorkomen alsof dit nature versus nurture 'wetenschappelijk' experiment een groot succes was en onderhield warme banden met oa het Genderteam dat zijn theorieen en wetenschappelijke werk van harte ondersteunde EN publiekelijk onderschreef.

Een 'concurrerende' sexuoloog kreeg lucht van het verkeerd afgelopen JJ/BB verhaal en bracht het in de publiciteit.
Waarop de VU JM gemakshalve maar volledig doodzweeg, want zware 'wetenschappelijke' (opzettelijke!!) vergissing ondersteund.
(So far for the scientific credibility of the VU)

David Reimer, zoals JJ/BB zich als (geboren!) man is gaan noemen is ondanks zijn tegenzin ettelijke keren in de media verschenen om het 'nature versus nurture' verhaal te ontkrachten om zodoende latere slachtoffers/ouders van te kunnen waarschuwen voor dit kwaadaardige 'wetenschappelijke' fenomeen.

Kwaadaardig omdat JM van meet af aan al wist dat JJ/BB niet met 'nurture' in een meisje te veranderen was, met als gevolg een doodongelukkig kind/puber maar niet alleen dat:

JM wist ook heel goed dat door het hele 'wetenschappelijke' gebeuren moeder zwaar depressief werd, vader zwaar aan de drank en 'intacte' eeneiige tweelingbroer, die ter 'vergelijking' volop in de experimenten met JJ/BB betrokken werd zich eerst tot een onhandelbaar kind ontwikkelde en op latere leeftijd schizofreen werd(!)
Die wetenschappelijk experimenten met hun twee omschreven ze later persoonlijk als mentale/emotionele horror.

David Reimer heeft 10jr geleden zelfmoord gepleegd.

Tot zover de 'nature versus nurture' flauwekul/dr Mengele experimenten.

Merkwaardigerwijs beklijft die 'nature versus nurture' sinds dat experiment mn onder T's....die blijkbaar een soort reden of verklaring willen voor hun mannelijke gedrag, karakter enz in combi met 'vrouw (willen)' zijn, waarbij tijdens de 'nurture' dan volgens hun iets mis moet zijn gegaan...

Nature versus nurture? Sure...en Sinterklaas is bezig een kolonie van tuinkabouters op de maan te stichten.
"A person starts to live when he can live outside himself."
Albert Einstein
pipa
Troll
Berichten: 309
Lid geworden op: zo nov 06, 2011 22:11

Re: De wereld draait door.

Bericht door pipa »

En om 'de hersenkerntjes' maar voor te zijn: ook daarin is de gemiddelde wetenschapper/onderzoeker zwart/wit van opvattingen.

Reuze interessant, die verschillen tussen hetero en homo (en TS) hersenkerntjes maar blijkbaar zien de heren(!) wetenschappers over het hoofd dat er ook wel degelijk zoiets als biseksualiteit bestaat. En in overvloed, zeker onder mannen
(de veronderstelling dat veel meer vrouwen dan mannen biseksueel zouden zijn is in veel gevallen een soort wishful thinking wat uit porno sprookjes voortgekomen is)

Aldus zouden er hersenkerntjes in allerlei 'tussenmaatjes' gevonden moeten worden,want mannelijke biseksualiteit bestaat in allerlei mindere of meerderde (emotioneel onderdrukte, want geinternaliseerde homofobie en heteronormativiteit) varianten.

Maar hoe pakt een wetenschapper/onderzoeker zoiets aan?

Door het gewoon onder het karpet te vegen en er van uit te gaan dat het grote publiek onzelfstandig nadenkend een dergelijk onderzoeksresultaat voor zoete koek slikt.

Want een dergelijke onderzoeker neemt heel naief aan dat die heterohersenkern man ook werkelijk 100% hetero was en als hetero leefde.

Wie zegt dat ettelijke van die heterohersenkernen tijdens het leven niet diepgeniep stiekeme praktiserende bi mannen waren?

Zoals vele homo's en transen 'genoeglijk' bekend is zijn van de tien mannen die zich in het dagelijks leven uit sociale angst koste wat kost voor 'hetero' uitgeven in werkelijkheid minstens vijf daarvan (diepgeniep stiekem) praktiserende bi mannen.
Ja, ook die hetero tv's die dolgraag seks met een hetero tv 'zusje' willen.

Andersom zijn van de tien homomannen er ongeveer twee a drie in werkelijkheid bi.
Dat is veel minder dan onder 'hetero'mannen maar dat komt omdat dat een volstrekt andere, sociaal minder gewenste keus is om als homoman te gaan leven.

Ik blijf er bij dat MTF bij ex hetero mannen in heel veel gevallen wel es een hardnekkige neurose zou kunnen zijn of het 'vermaledijde' autogynafilie.

Want? Dus? Hoe ziet zo'n hersenkerntje er dan uit? Heteromannelijk of lesbisch vrouwelijk?

Oh nee, dat was een ander 'bevestigd' hersenkernmaatje wat de onderzoeker vond onder MTF....zonder er bij stil te staan dat wel heeeeeeeeeeeeeeeel erg veel MTF alleen op vrouwen vielen en vallen.

Mijn conslusie hier over: non valid, als de bi hersenkerntjes tot op de dag van vandaag nog steeds niet onderzocht zijn en ook die van de primaire MTF niet.
"A person starts to live when he can live outside himself."
Albert Einstein
Anja Kok
dagelijks aanwezig
Berichten: 237
Lid geworden op: zo sep 09, 2012 17:07
Locatie: Breda

Re: De wereld draait door.

Bericht door Anja Kok »

Oke, alle verschrikkingen en enge expirimenten van de wetenschap ten spijt is het wel zo dat ze het lijden van transgender of transsexueel serieus nemen en pragmatisch als de medische wetenschap nu eenmaal is bieden ze een scala van lichamelijke aanpassingen waardoor uiterlijk passabiliteit het hoogste bod is. Als je nu weet dat de mannelijke doktoren nog steeds de dienst uit maken en oververtegenwoordigd zijn in de mediland, dan is het begrijpelijk dat hun interesse wat vrouwelijkheid voor uiterlijk betreft en ze niet zo'n interesse hebben in de geest van het geslaagde blondje. Als er maar een oor aan zit wordt in dit verband pijnlijk. De geestelijke passabiliteit is dus niet van werkelijk belang en nadien zijn transseksuelen gewoon vrouw en dan moeten ze het verder zelf maar uitzoeken. De groep die niet als genderdysfore kinderen begint zal altijd conflicten tegenkomen in relaties en functioneren, daarom zou er meer aandacht moeten zijn voor geestelijke passabiliteit op voorhand en nadien bij elke ingreep.
Misschien zouden we elkaar onderling hierin kunnen steunen ongeacht bij genderproblemen. Als we niet kijken en blijven hangen in onze verschillen en hokjesdenken, maar elkaar helpen en stimuleren binnen wat we gemeen hebben en dat is emotionele vrouwelijkheid. Bij de een is dat meer ontwikkeld dan bij de ander, of bewuster en juist daarin zit de kern van het probleem. Dus laten we ons ego eens opzij zetten en de ander de hand reiken in de mogelijkheden tot ontwikkeling van haar vrouwelijke identiteit.
Op het net kun je elk uiterlijk aannemen, daarom is het net het middel om daar voorbij te kijken en de geest vooruit te helpen. Om lichaam en geest tot een eenduidig geheel te maken en te ervaren is voor velen, zelfs na operaties, nog een probleem en dat is waarom het ons allemaal uiteindelijk toch gaat.
marinth
ForumFan
Berichten: 340
Lid geworden op: wo okt 13, 2010 14:18

Re: De wereld draait door.

Bericht door marinth »

Nou Anja.
Aangezien de meeste M2F perfect hebben kunnen acteren dat ze een man zijn, zo goed zelfs, dat vrouw en kinderen nooit iets hebben kunnen vermoeden...hebben die echt onze hulp niet nodig bij het aanleren van de nieuwe rol hoor. Is piece of cake voor hen.
Het verbaast me nog altijd dat Hollywood ze niet aanschrijft. Zulk bewonderenswaardig acteertalent zie je zelden ergens.
Anja Kok
dagelijks aanwezig
Berichten: 237
Lid geworden op: zo sep 09, 2012 17:07
Locatie: Breda

Re: De wereld draait door.

Bericht door Anja Kok »

Ik begrijp je cynisme Marinth, maar veel mensen zitten gevangen in een rol. Ze leven als klonen van hun ouders, zelfs voorouders, uit angst voor het onbekende, uit angst voor egoverlies. Dat is waarom kleinburgelijke milieus zo verstikkend kunnen zijn met hun dwingende dogma"s en cliches en zo afwijzend naar alles wat anders is dan zij.
Maar waar ik op doelde is op zijn. Niet op de rol, niet op bevestigen van het ego,niet op het behoud, niet op het vermogen tot manipulatie en creatie.
Maar juist meer op het loslaten, loslaten van controle en elkaar te stimuleren bij het ontplooien van de vrouwelijkheid binnen in. Wat dat is? Dat is meer de absorberende ontvangende energie, niet direct gericht op het eigen ego. Not to act, maar to be, dat leer je niet bij travisage, maar wel in relatie tot anderen.
pipa
Troll
Berichten: 309
Lid geworden op: zo nov 06, 2011 22:11

Re: De wereld draait door.

Bericht door pipa »

NathalieTV schreef: Verder moet men het nature vs nurture debat erbij betrokken. Men moet niet vergeten dat de opvoeding als .
Als het kind er ontvankelijk voor is ja. = nurture.

Maar we kennen natuurlijk ook de verhalen van piepjonge genderkindjes die huilend en schreeuwend weigeren een jurkje of rokje aan te trekken ( primaire FTM) of juist huilend en schreeuwend geen jongetjeskleding aan willen maar een jurkje/rokje, evt van het zusje. Primaire(MTF)= nature.

En jawelllllllllllllllll...hoewel geen genderkind trok en rukte al schreeuwend en huilend BB/JJ ook de meisjeskleding van zijn lijf als piepjong kind en wilde de jongenskleren van zijn broertje aan. = nature.
"A person starts to live when he can live outside himself."
Albert Einstein
Anja Kok
dagelijks aanwezig
Berichten: 237
Lid geworden op: zo sep 09, 2012 17:07
Locatie: Breda

Re: De wereld draait door.

Bericht door Anja Kok »

Zoals ik al eerder aangaf in deze discussie had ik het niet over de groep genderdysfore kinderen. maar juist over diegenen die later in hun leven tot de ontdekking kwamen en die al jaren als man geleefd hebben. Want juist zij hebben de meeste aanpassingsproblemen, ook geestelijk. Genderdysfore kinderen krijgen wel degelijk de mentale voorbereiding tot hun achttiende vanuit omgeving, die latere transgenders niet zo hebben meegekregen. Velen van hen zijn beschadigd geraakt in de jaren en daarom is begrip en aandacht en acceptatie onder elkaar juist extra belangrijk. En moet je iemand niet te hard vallen op verwarring en bull-shit binnen het transgender zijn. Dus pleiten voor relativiteit wat het hokjes en rokjes kiften onder transgenders betreft, lijkt me wel zinvol. Vrouwelijkheid is van nature meer zorgend ingesteld naar anderen toe en als transgenders onderling zich daar meer op richten, kan dat zeker geen kwaad.
Sanne_81
is nieuw hier
Berichten: 9
Lid geworden op: di mar 19, 2013 2:08

Re: De wereld draait door.

Bericht door Sanne_81 »

pipa schreef:Ik blijf er bij dat MTF bij ex hetero mannen in heel veel gevallen wel es een hardnekkige neurose zou kunnen zijn of het 'vermaledijde' autogynafilie.
en stel je hebt gelijk, wat verandert dit dan feitelijk aan de situatie waar deze "groep" mensen inzitten? ik lees uit jullie posts in deze thread (die ik trouwens erg interessant vind..) veel negatief oordeel over die ubermannelijke hetero's die hun vrouwobsessie niet meer kunnen beheersen, hun enorme egoisme waarmee ze dan wel hun relatie opblazen, dan wel hun vrouw degraderen tot zichzelf wegcijferend slaafje, en hun kennelijk gebrek aan vrouwelijkheid; maar wat zouden zij in jouw ogen dan moeten doen dat wel het juiste is? ik geloof best dat er wel een kern van waarheid zit in dat hele autogynefiele concept, maar als je het eenmaal te pakken hebt, wat dan.. nogal een lastig parket en dat maakt die mensen, los van de vraag of het wel "echte transen" zijn, in de kern toch nog niet slecht?
pipa
Troll
Berichten: 309
Lid geworden op: zo nov 06, 2011 22:11

Re: De wereld draait door.

Bericht door pipa »

Anja Kok schreef:Ik begrijp je cynisme Marinth, maar veel mensen zitten gevangen in een rol. Ze leven als klonen van hun ouders, zelfs voorouders, uit angst voor het onbekende, uit angst voor egoverlies. Dat is waarom kleinburgelijke milieus zo verstikkend kunnen zijn met hun dwingende dogma"s en cliches en zo afwijzend naar alles wat anders is dan zij.
.
We leven niet meer in 1903 maar in 2013, nota bene in West Europa.

Sinds eind jaren 60 van de vorige eeuw hebben oa de homo emancipatie en het feminisme hun vruchten afgeworpen.

Zelfs mensen die zich gevangen voelen in hun rol kunnen daar OP TIJD uitbreken omdat ze mede dankzij de media en het internet zich bewust zijn van de talloze mogelijkheden daartoe...in het NL anno 2013 met oa een fantastische Grondwet.
"A person starts to live when he can live outside himself."
Albert Einstein
pipa
Troll
Berichten: 309
Lid geworden op: zo nov 06, 2011 22:11

Re: De wereld draait door.

Bericht door pipa »

Sanne_81 schreef: in de kern toch nog niet slecht?
Jawel. Eerst als passabele, onverdachte, functionele heteroman een nietsvermoedende vrouw trouwen, die aldus willens en wetens een slecht huwelijk ingeloodst wordt, want met manlief gaat het niet zo goed omdat ie niet lekker in zijn vel zit...tot na 2 decades of zo, surprise, surprise het mannetje een vrouwtje blijkt te zijn en ook wordt.

Wat doe je zo'n middelbare vrouw aan? Wat doe je je kinderen aan?


Zo'n vrouw is in al die jaren met een in feite volslagen vreemde getrouwd geweest en de vader van haar kinderen blijkt dan een soort anonieme zaaddonor geweest te zijn, want bio paps blijkt een ts vrouwtje te zijn.

Mams kan niet, volkomen terecht,meteen gillend wegrennen na het vernemen van zo'n boodschap, want de kinderen.

Vrouw en kinderen zoiets aandoen en met zoiets immens opzadelen is egoistisch en zulk egoisme is idd: slecht.
"A person starts to live when he can live outside himself."
Albert Einstein
pipa
Troll
Berichten: 309
Lid geworden op: zo nov 06, 2011 22:11

Re: De wereld draait door.

Bericht door pipa »

pipa schreef:
Anja Kok schreef:Ik begrijp je cynisme Marinth, maar veel mensen zitten gevangen in een rol. Ze leven als klonen van hun ouders, zelfs voorouders, uit angst voor het onbekende, uit angst voor egoverlies. Dat is waarom kleinburgelijke milieus zo verstikkend kunnen zijn met hun dwingende dogma"s en cliches en zo afwijzend naar alles wat anders is dan zij.
.
We leven niet meer in 1903 maar in 2013, nota bene in West Europa.

Sinds eind jaren 60 van de vorige eeuw hebben oa de homo emancipatie en het feminisme hun vruchten afgeworpen en zodanig dat nu ook 'hetero'mannen hun leven 'alternatief' vorm kunnen geven, al is het maar zelf opgelegd beperkt.

Zelfs mensen die zich gevangen voelen in hun rol kunnen daar OP TIJD uitbreken omdat ze mede dankzij de media en het internet zich bewust zijn van de talloze mogelijkheden daartoe...in het NL anno 2013 met oa een fantastische Grondwet.
"A person starts to live when he can live outside himself."
Albert Einstein
pipa
Troll
Berichten: 309
Lid geworden op: zo nov 06, 2011 22:11

Re: De wereld draait door.

Bericht door pipa »

pipa schreef:
pipa schreef:
Anja Kok schreef:Ik begrijp je cynisme Marinth, maar veel mensen zitten gevangen in een rol. Ze leven als klonen van hun ouders, zelfs voorouders, uit angst voor het onbekende, uit angst voor egoverlies. Dat is waarom kleinburgelijke milieus zo verstikkend kunnen zijn met hun dwingende dogma"s en cliches en zo afwijzend naar alles wat anders is dan zij.
.
We leven niet meer in 1903 maar in 2013, nota bene in West Europa.

Sinds eind jaren 60 van de vorige eeuw hebben oa de homo emancipatie en het feminisme hun vruchten afgeworpen en zodanig dat nu ook 'hetero'mannen hun leven 'alternatief' vorm kunnen geven, al is het maar zelf opgelegd beperkt.

Zelfs mensen die zich gevangen voelen in hun rol kunnen daar OP TIJD uitbreken omdat ze mede dankzij de media en het internet zich bewust zijn van de talloze mogelijkheden daartoe...in het NL anno 2013 met oa een fantastische Grondwet.
"A person starts to live when he can live outside himself."
Albert Einstein
pipa
Troll
Berichten: 309
Lid geworden op: zo nov 06, 2011 22:11

Re: De wereld draait door.

Bericht door pipa »

Anja Kok schreef:Ik begrijp je cynisme Marinth, maar veel mensen zitten gevangen in een rol. Ze leven als klonen van hun ouders, zelfs voorouders, uit angst voor het onbekende, uit angst voor egoverlies. Dat is waarom kleinburgelijke milieus zo verstikkend kunnen zijn met hun dwingende dogma"s en cliches en zo afwijzend naar alles wat anders is dan zij.
.
We leven niet meer in 1903 maar in 2013, nota bene in West Europa.

Sinds eind jaren 60 van de vorige eeuw hebben oa de homo emancipatie en het feminisme hun vruchten afgeworpen en zodanig dat nu ook 'hetero'mannen hun leven 'alternatief' vorm kunnen geven, al is het maar zelf opgelegd beperkt.

Zelfs mensen die zich gevangen voelen in hun rol kunnen daar OP TIJD uitbreken omdat ze mede dankzij de media en het internet zich bewust zijn van de talloze mogelijkheden daartoe...in het NL anno 2013 met oa een fantastische Grondwet.[/quote]
"A person starts to live when he can live outside himself."
Albert Einstein
Anja Kok
dagelijks aanwezig
Berichten: 237
Lid geworden op: zo sep 09, 2012 17:07
Locatie: Breda

Re: De wereld draait door.

Bericht door Anja Kok »

Genderproblematiek heb je in soorten en maten en verschillende gradaties.
Grofweg kun je als vertrekpunt 3 basisgroepen onderscheiden binnen MtF;
1. De ene vertrekt vanuit al jong vanuit een direct sekse- identiteit conflict met gender, zelfs zonder dat men al bewuste kennis heeft van seksualiteit, of bestaan van transseksualiteit. Er is geen sprake van travestie als aanzet, het is gewoon natuurlijk jezelf zijn. De benoeming travestie komt niet uit het zelf, maar uit de omgeving.
2. De andere vertrekt vanuit de bewustwording van seksualiteit in de puberteit. En dat uit zich in eerste instantie vaak in fethisjisme met vrouwelijke attributen, die kan zich doorontwikkelen naar travestie.
3. De latere groep wordt niet alleen seksueel aangedreven en wordt ook mede gestuurd door sociale verwachtingen ten aanzien van gender. Ook zij beginnen met travestie in eerste instantie.

Groep 1 start met een duidelijke identiteit stoornis en later in hun ontwikkeling kan men alsnog tot een tussenvorm besluiten op grond van religie, sociale omstandigheden, of anderzijds.

Groep 2 en 3 vertrekken vanuit travestie.
Ze creëren een vrouwelijke variant van zichzelf. Een gedroomde vrouw naar een ideaalbeeld, zo als pubermeisjes dat doen en het effect ervan op anderen en zichzelf onderzoeken.

Er is bij groep 2 en 3 zeker sprake van een genderprobleem, maar geen sekse- identiteit conflict.

Wanneer de travestie dwingender wordt en deze zich meer ontwikkelt ontstaan er conflicten met de mannelijke sociale rol, qua kleding en uiting. Men associeert zich steeds meer met het zelfgeschapen droombeeld en passabiliteit wordt nu het nieuwe doel. Uiteindelijk kan dit leiden tot operatief ingrijpen en hormonengebruik.
Met de verder gaande travestie heeft men ook tegelijkertijd een narcisische stoornis ontwikkelt die de feitelijke aanzet vormt tot de onvrede met de gender.
De Droom vrouw moet nu tot realiteit verheven worden, al het mannelijke verstoord dit beeld.
(Veel bio- vrouwen raken ook verward hierbinnen en narcistisch gestuurd en zijn ook bereid tot ingrepen en uitersten.)
Dit gevaar ligt besloten binnen de vrouwelijke symboliek, die erotisch geladen is en gericht op uiterlijk, uiterlijk bepaalt haar mogelijkheden en status. Dit is een sterke drijfveer en die gaat heel wat verder dan normale ijdelheid. Het kan leiden tot anorexia, plastische chirurgie en nog veel meer extremen, want het gaat hier indirect om de vrouwelijke bestaansmogelijkheden.

In welke mate men narcistisch gestuurd wordt en in welke mate er sprake is van een gender identiteits probleem is iets wat alleen een zeer ervaren genderpsycholoog zou kunnen ontdekken, waar er helaas te weinig van zijn, Helaas worden veel mensen onkundig geholpen door overhaaste standaard diagnostiek.

Vandaar de mannen waaraan niemand ooit iets merkte, en waarmee de vrouwen na jaren huwelijk zitten opgescheept. Daarom ook de 100% vrouwen en de gevechten en hatelijkheden over hokjes, want het uiterlijk is het bestaan, de realiteit geworden. ( Ook bio- vrouwen beoordelen elkaar trouwens op uiterlijk en bepalen hiermee de sociale status.)

Maar een gender- identiteit komt vanuit het innerlijk, de uiterlijke expressie daarvan is een persoonlijke overweging.

Het is dus enorm belangrijk om helderheid te scheppen binnen het transgender zijn, voor de aanpak en behandeling en de prognose. Niets is fout of goed, maar drogredenen, obsessies en stoornissen liggen op de loer bij een zich ontwikkelende travestie en latere transseksueel.
Anja Kok
dagelijks aanwezig
Berichten: 237
Lid geworden op: zo sep 09, 2012 17:07
Locatie: Breda

Re: De wereld draait door.

Bericht door Anja Kok »

Genderproblematiek heb je in soorten en maten en verschillende gradaties.
Grofweg kun je als vertrekpunt 3 basisgroepen onderscheiden binnen MtF;
1. De ene vertrekt vanuit al jong vanuit een direct sekse- identiteit conflict met gender, zelfs zonder dat men al bewuste kennis heeft van seksualiteit, of bestaan van transseksualiteit. Er is geen sprake van travestie als aanzet, het is gewoon natuurlijk jezelf zijn. De benoeming travestie komt niet uit het zelf, maar uit de omgeving.
2. De andere vertrekt vanuit de bewustwording van seksualiteit in de puberteit. En dat uit zich in eerste instantie vaak in fethisjisme met vrouwelijke attributen, die kan zich doorontwikkelen naar travestie.
3. De latere groep wordt niet alleen seksueel aangedreven en wordt ook mede gestuurd door sociale verwachtingen ten aanzien van gender. Ook zij beginnen met travestie in eerste instantie.

Groep 1 start met een duidelijke identiteit stoornis en later in hun ontwikkeling kan men alsnog tot een tussenvorm besluiten op grond van religie, sociale omstandigheden, of anderzijds.

Groep 2 en 3 vertrekken vanuit travestie.
Ze creëren een vrouwelijke variant van zichzelf. Een gedroomde vrouw naar een ideaalbeeld, zo als pubermeisjes dat doen en het effect ervan op anderen en zichzelf onderzoeken.

Er is bij groep 2 en 3 zeker sprake van een genderprobleem, maar geen sekse- identiteit conflict.

Wanneer de travestie dwingender wordt en deze zich meer ontwikkelt ontstaan er conflicten met de mannelijke sociale rol, qua kleding en uiting. Men associeert zich steeds meer met het zelfgeschapen droombeeld en passabiliteit wordt nu het nieuwe doel. Uiteindelijk kan dit leiden tot operatief ingrijpen en hormonengebruik.
Met de verder gaande travestie heeft men ook tegelijkertijd een narcisische stoornis ontwikkelt die de feitelijke aanzet vormt tot de onvrede met de gender.
De Droom vrouw moet nu tot realiteit verheven worden, al het mannelijke verstoord dit beeld.
(Veel bio- vrouwen raken ook verward hierbinnen en narcistisch gestuurd en zijn ook bereid tot ingrepen en uitersten.)
Dit gevaar ligt besloten binnen de vrouwelijke symboliek, die erotisch geladen is en gericht op uiterlijk, uiterlijk bepaalt haar mogelijkheden en status. Dit is een sterke drijfveer en die gaat heel wat verder dan normale ijdelheid. Het kan leiden tot anorexia, plastische chirurgie en nog veel meer extremen, want het gaat hier indirect om de vrouwelijke bestaansmogelijkheden.

In welke mate men narcistisch gestuurd wordt en in welke mate er sprake is van een gender identiteits probleem is iets wat alleen een zeer ervaren genderpsycholoog zou kunnen ontdekken, waar er helaas te weinig van zijn, Helaas worden veel mensen onkundig geholpen door overhaaste standaard diagnostiek.

Vandaar de mannen waaraan niemand ooit iets merkte, en waarmee de vrouwen na jaren huwelijk zitten opgescheept. Daarom ook de 100% vrouwen en de gevechten en hatelijkheden over hokjes, want het uiterlijk is het bestaan, de realiteit geworden. ( Ook bio- vrouwen beoordelen elkaar trouwens op uiterlijk en bepalen hiermee de sociale status.)

Maar een gender- identiteit komt vanuit het innerlijk, de uiterlijke expressie daarvan is een persoonlijke overweging.

Het is dus enorm belangrijk om helderheid te scheppen binnen het transgender zijn, voor de aanpak en behandeling en de prognose. Niets is fout of goed, maar drogredenen, obsessies en stoornissen liggen op de loer bij een zich ontwikkelende travestie en latere transseksueel.
Plaats reactie