Oprichter Franjepoot

Alles wat je kwijt wilt of zoekt plaats je hier

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Sarah v
is nieuw hier
Berichten: 2
Lid geworden op: zo okt 22, 2023 16:38
Locatie: Hasselt

Oprichter Franjepoot

Bericht door Sarah v »

Dag iedereen,

Weet iemand wie de oprichter van Franjepoot: stichting voor genderdysforie was?

Groetjes,

xoxo Sarah
Gebruikersavatar
Marina_ae
dagelijks aanwezig
Berichten: 113
Lid geworden op: zo aug 03, 2008 11:20
Locatie: Achterhoek

Re: Oprichter Franjepoot

Bericht door Marina_ae »

Nee.
Met Google kom ik op een oprichtingsjaar: 1981
En dat het begin jaren 2000 door iemand is overgenomen.
Ik had er nog niet eerder van gehoord.
tonia
dagelijks aanwezig
Berichten: 92
Lid geworden op: di okt 17, 2023 16:42
Locatie: Hoogezand

Re: Oprichter Franjepoot

Bericht door tonia »

Het enige dat ik heb kunnen vinden is een vroeg gepensioneerde ex-militair genaamd: de Jaak. Dit heb ik gevonden in een artikel genaamd "Tansgenderbeweging-in-Vlaanderen-en-in-Brussel-...", op pagina 100 onder het kopje: genderstichting.

Misschien heb je hier iets aan.

Groetjes, Tony.
Wie je morgen wilt zijn ligt helemaal aan jou.
Wees altijd de eersteklas uitvoering van jezelf, in plaats van de tweedehands uitvoering van een ander.
tonia
dagelijks aanwezig
Berichten: 92
Lid geworden op: di okt 17, 2023 16:42
Locatie: Hoogezand

Re: Oprichter Franjepoot

Bericht door tonia »

Heb hier nog wat informatie gevonden over 'Franjepoot'. Hoop dat je er iets aan zult hebben.

GENDERDYSFORIE
Men spreekt van genderdysforie wanneer verwarring bestaat rond de psychologische geslachtsbeleving. Na deze periode van verwarring kan men het besluit nemen tot geslachtsverandering. Genderdysforie bevat meerdere facetten, maar de gemene deler is dat men niet tevreden is met het culturele of fysieke geslacht dat men meekrijgt bij de geboorte. Travestieten zijn mensen die nu en dan soms geheel of gedeeltelijk, via attributen, zich verplaatsen naar de opposiete geslachtindeling. Transgenders zijn mensen die permanent in de opposiete geslachtsrol leven maar niet of slechts een gedeeltelijke lichaamswijziging ondergaan. Transseksuelen zijn mensen die naast het voorgaande ook een genitale wijziging ondergaan. Interseksuelen worden geboren met twee vormen van genitaliën en bij androgyne mensen is de uiterlijke verschijning niet in overeenstemming is met het ware geslacht. Hermafrodieten ten slotte zijn mensen die beide voortplantingsorganen bezitten. In de praktijk komt genderdysforie meer voor bij mannen dan bij vrouwen.

FRANJEPOOT
Werking: Franjepoot onthaalt en begeleidt genderdysforisten en de mensen die er rechtstreeks bij betrokken zijn en wil hen de kans geven met deze eigenschappen om te gaan en zich weerbaar op te stellen. Tevens wordt aan de directe omgeving (partners, kinderen, ouders, enz.) de kans gegeven deze problematiek en de gevolgen ervan te leren begrijpen. Franjepoot komt op zowel voor de genderdysforist als voor de partner die zich niet begrepen voelt.

Er is informatie en onthaal en een 'handleiding voor genderdysforie' ter inzage. Scholen, verenigingen en hulpverleners kunnen op Franjepoot een beroep doen voor informatie en voorlichtingsessies.

Rani
Groene Laan 40, 2830 WILLEBROEK
Tel: 03/289.01.49
Tel: 0499/370.74.74
Bereikbaarheid: weekdagen
e-mail: franjepoot@pandora.be
GENDERSTICHTING DEELWERKING CAW ARTEVELDE vzw
Werking: De Genderstichting is een deelwerking geworden van CAW Artevelde-Onthaal. In het onthaal kan men terecht voor hulp en informatie wanneer men problemen ervaart bij de beleving van zijn/haar genderidentiteit in het algemeen of bij transseksualiteit in het bijzonder.

De voornaamste doelstellingen zijn:
- het verstrekken van informatie via website, folder, infomomenten voor scholen en in het bijzonder voor diensten en organisaties binnen de welzijnssector;
- hulpverlening aan transgenders en hun omgeving, zowel met informatie en advies als met begeleiding. Er kan anoniem gebeld of gemaild worden of een afspraak gemaakt voor een persoonlijk gesprek. Indien gewenst kan een begeleiding worden opgestart of wordt er doorverwezen naar medisch en/of juridisch gespecialiseerde diensten. Alle informatie wordt vertrouwelijk behandeld.

Voor heel wat transgendere personen is het daarnaast belangrijk in contact te kunnen komen met anderen in eenzelfde situatie. Daartoe worden maandelijks zelfhulpbijeenkomsten georganiseerd.

J.B. Guinardstraat 34, 9000 GENT
Tel: 09/225.06.52
e-mail: genderstichting@artevelde.be
Website: www.genderstichting.be
vzw TWEESTRIJD
Werking: De doelstelling van vzw Tweestrijd is het transgenderisme maatschappelijk aanvaardbaar te maken en mensen met transgendergevoelens te verwelkomen. Er is maandelijks een zelfhulpbijeenkomst in Roeselare.

Tel: 0474/66.83.29
e-mail: tweestrijd@tweestrijd.be
Website: www.tweestrijd.be
A A


In de kijker
TZ-krant 25 (2)
Blog 'Leven dat leven wil'
Formulieren
Agenda
activiteiten
Contact

Groetjes, Tony.
Wie je morgen wilt zijn ligt helemaal aan jou.
Wees altijd de eersteklas uitvoering van jezelf, in plaats van de tweedehands uitvoering van een ander.
Plaats reactie