Bravo voor scenarioschrijver.

Hier kun je alles kwijt over topics die te maken hebben met Transgenderisme.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
tonia
dagelijks aanwezig
Berichten: 163
Lid geworden op: di okt 17, 2023 16:42
Locatie: Hoogezand

Bravo voor scenarioschrijver.

Bericht door tonia »

Hallo dames,

ik wil hier even de loftrompet steken voor Scenarioschrijver Russel T Davies (en hopelijk ook de BBC). Het volgende artikel kwam namelijk afgelopen vrijdag (8-12-2023) voorbij:

Kijkers Doctor Who klagen over 'ongepast' transgenderpersonage

'De BBC heeft meer dan honderd klachten ontvangen over een transgenderpersonage in de tv-serie Doctor Who. Het Amerikaanse vakblad Deadline meldt vrijdag dat de Britse omroep dat bekend heeft gemaakt in het tweewekelijkse rapport over binnengekomen klachten.

Kijkers van de sciencefictionserie hebben in totaal 144 berichten verstuurd waarin zij hun onvrede uitten over het personage Rose, gespeeld door Yasmin Finneys. Kijkers noemden de komst van Finneys onder meer een "ongepaste opname van een transgenderpersonage" en "antimannelijk".

Volgens Deadline is het niet ongebruikelijk dat de BBC dergelijke klachten ontvangt na het uitzenden van programma's waarin transgenders voorkomen en verwacht dan ook dat de BBC achter de vertegenwoordiging van het personage zal blijven staan.

Actrice Finney speelt de rol in de eindejaarsspecials van de wereldberoemde tv-serie. Scenarioschrijver Russell T Davies liet onlangs op een persconferentie al doorschemeren meer van de samenleving in de serie te willen laten weerspiegelen. Hij zei het te betreuren dat sommige media de representatie van transgenders zwartmaken. "Schaam je, en veel geluk in je eenzame leven", zei hij er onder meer over.'

Ik denk dat met deze laatste zin alles gezegd is!

Groetjes, Tony.
Ik ben mezelf. Puur en authentiek.
Ik volg mijn hart en doe wat goed is.
Als ik mijn eigen pad volg, wordt het vanzelf bijzonder.
En dat klopt. Ik ben nou eenmaal uniek en bijzonder.
(Mark Verhees)
Plaats reactie