Geen relatie ivm travestie.

Algemeen

Moderator: Moderators

Plaats reactie
tonia
dagelijks aanwezig
Berichten: 108
Lid geworden op: di okt 17, 2023 16:42
Locatie: Hoogezand

Geen relatie ivm travestie.

Bericht door tonia »

Hallo dames,

er zijn weinig dingen die ik gedaan heb in mijn leven waar ik spijt van heb.

Maar er is een ding waar ik altijd spijt van heb gehad, en dat is dat ik nooit een serieuze relatie durfde aan te gaan met een vrouw vanwege mijn travestiegevoelens. Daar ik door de jaren heen besefte dat ik deze gevoelens niet kon onderdrukken, wist ik dat ik geen oprechte relatie kon aangaan zonder hier open en eerlijk over te zijn. Ik was altijd bang dat als de vrouw in kwestie mijn kleedgedrag niet kon accepteren en de relatie hierdoor beëindigde, zij mijn geheim zou vertellen aan iedereen, en ik daardoor dan de risee van mijn familie, vrienden en naaste omgeving zou worden.

Natuurlijk heb ik relaties gehad met vrouwen, maar als deze serieus dreigden te worden, vond ik altijd wel weer een manier om de relatie te saboteren, bijvoorbeeld door overdreven jaloers gedrag, of door te zeggen dat ik nog niet toe was aan een serieuze relatie en meer van dat soort uitvluchten. Het is altijd mijn wens geweest om een liefdevolle partner te vinden, waar ik alles mee kon delen (zelfs mijn diepste geheimen en gevoelens). Maar door diverse omstandigheden (katholieke woonomgeving, bekrompenheid van mensen en de angst om belachelijk gevonden te worden), kon ik mij niet voorstellen dat deze wens ooit in vervulling zou gaan.

Nu ik bijna 64 jaar oud ben, heb ik het gevoel dat ik de boot gemist heb. Als ik zo om mij heen kijk naar dames van mijn leeftijd, zie ik dat ze meestal 'naar hun leeftijd' gekleed gaan (dit wil zeggen bloemetjesjurk en andere oubollige kleding), en ik dit een afknapper vindt. Dit doet mij denken aan de kledingstijl van mijn moeder. Nou hoeft een vrouw van mijn leeftijd natuurlijk niet meteen in een minijurk of met stiletto's rond te lopen, maar ze kunnen zich best jeugdiger kleden dan hun moeder deed op deze leeftijd. Je bent tenslotte zo jong als je je voelt. Ook door mijn voorkeur voor jongere vrouwen is het voor mij moeilijk om een geschikte partner te vinden. Per slot van rekening ben ik niet beroemd of rijk, en willen vrouwen van 40-45 alleen maar een platonische relatie met mij hebben.

Toen ik bijna 19 jaar geleden voor een nieuwe baan naar het noorden van het land verhuisde, dacht ik dat ik klaar was voor een serieuze relatie en het afzweren van mijn travestiegevoelens. Al mijn dameskleren deed ik weg, en ik vroeg de vrouw (27 jaar oud) waar ik verliefd op geworden was met mij mee te gaan. Helaas, en achteraf gezien ook wel gelukkig, wilde zij dit niet. Hierdoor raakte ik in een depressie en verloor mijn baan, waardoor mijn financiële situatie er ook niet op vooruitging. Na een aantal jaren kwam de drang om mij te willen hullen in dameskleding in alle hevigheid terug, waardoor ik mij realiseerde, dat de relatie die ik aan wilde gaan gedoemd was te mislukken, als ik niet eerlijk zou zijn geweest tegenover haar.

Over het algemeen ben ik niet ongelukkig met mijn leven, ik kan doen en laten wat ik wil, maar toch vindt ik het jammer dat ik dit niet met een vrouw, die mij met al mijn gebreken en geheimen accepteert, kan delen.

Groetjes, Tony.
Wie je morgen wilt zijn ligt helemaal aan jou.
Wees altijd de eersteklas uitvoering van jezelf, in plaats van de tweedehands uitvoering van een ander.
Gebruikersavatar
Gerdi
dagelijks aanwezig
Berichten: 86
Lid geworden op: ma okt 09, 2023 16:18

Re: Geen relatie ivm travestie.

Bericht door Gerdi »

Hallo Tonia.
Wat jammer maar ook zo begrijpelijk. De meeste vrouwen kunnen er niet of slechts moeizaam mee omgaan, met die travestie van ons.
Dat is eigenlijk niet eerlijk natuurlijk want waarom mag en kan een vrouw ongestraft herenkleding dragen maar de man geen rok of jurk?
Dan hebben ze het over gelijkheid maar daar is nog een lange weg te gaan.
het is in religieuze kringen sowieso een taboe. Ik kom uit de hervormde hoek en herken dus wat je bedoeld. Ook wat je over familie zegt.
Ik heb geluk gehad dat mijn vrouw het accepteerde toen ik het na 50 jaar aan haar vertelde (Ik ben nu begin 60) en hoewel ze wat verwonderd was in het begin, is ze open minded en ook sterk genoeg om hier mee om te gaan, temeer omdat we hierover goede afspraken hebben gemaakt.
Verder weet niemand hier iets van.
Ik denk dat er voor jou ook een vrouw is die er hetzelfde in staat als de mijne.
Is het misschien een optie om dit op een dating site meteen open te gooien? Ik weet niet hoe zoiets werkt maar in een privé chat bijvoorbeeld.
Dat vergt veel moed van jou maar dan is het er maar uit en weet je meteen hoe de acceptatie zal zijn.
Ik hoop dat je je lot uit de loterij vindt.
Groetjes Roos.
Roos, daar ben je, eindelijk.
Lang heb je moeten wachten.
En toch was je er steeds
In mijn verborgen gedachten.
Evelien#
ff weer wat posten
Berichten: 47
Lid geworden op: za mar 23, 2024 11:53
Locatie: West Limburg België

Re: Geen relatie ivm travestie.

Bericht door Evelien# »

Liefst Tonia,

Als ik jou verhaal lees breekt mijn hart.... in deze wereld en zeker die van een 20 a 30 jaar geleden waren / zijn sommige zo bekrompen van geest dat ze enkel aan zich zelf denken

En niet aan de gevoelens van een ander .
Wat zou de wereld er goed uitzien als we allemaal travjes waren :)

Wel fijn om te horen dat je het nu goed stelt.

Liefs
Evelien
tonia
dagelijks aanwezig
Berichten: 108
Lid geworden op: di okt 17, 2023 16:42
Locatie: Hoogezand

Re: Geen relatie ivm travestie.

Bericht door tonia »

Lieve Roos en Evelien,

bedankt voor jullie sympathieke woorden.

Beste Roos, ik heb er weleens aan gedacht om mijn geluk te beproeven op een datingsite.
Maar er zijn 2 redenen waarom ik dit niet gedaan heb;
1: Om in contact te komen (via privé chat of iets dergelijks) met een dame op een datingsite moet je betalen en dit is voor mij momenteel financieel niet haalbaar.
2: Je kunt niet anoniem contact opnemen met een dame op een datingsite, waardoor ik weer met het probleem van mijn privacy zit, indien ik haar mijn verhaal vertel, en zij mij daarop afwijst.

Nee, ik vrees dat de wens om de rest van mijn leven door te kunnen brengen met een liefdevolle, en vooral begripvolle vrouw voor mij altijd een droombeeld zal blijven. Natuurlijk sta ik altijd open voor relaties met vrouwen, en misschien vindt ik de vrouw van mijn dromen toch nog.

Groetjes, Tony
Wie je morgen wilt zijn ligt helemaal aan jou.
Wees altijd de eersteklas uitvoering van jezelf, in plaats van de tweedehands uitvoering van een ander.
Gebruikersavatar
crisscross
ff weer wat posten
Berichten: 69
Lid geworden op: ma apr 10, 2023 21:54

Re: Geen relatie ivm travestie.

Bericht door crisscross »

Hi Tonia , die gevoelens van kleden etc. raak je nooit kwijt , heb uiteraard die route ook al gevolgd.
Echter kleed je vooral zoals jij dat wenst en je fijn in voelt , kleden naar leeftijd nonsens ik zie leuke oudere dames
in hele eh.. vlotte jonge vrouwen kleding lopen en het staat ze prima.
S6 en groet Marjan.
AnnetVleu
is nieuw hier
Berichten: 6
Lid geworden op: vr jul 28, 2023 12:02
Locatie: Heerlen

Re: Geen relatie ivm travestie.

Bericht door AnnetVleu »

Hallo Tonia en alle anderen ,
Niet in alle relaties is travestie een taboe , zoek verder en mogelijk vind je die relatie waarin je je gang kunt gaan. Ik was lang getrouwd met een [echte ] vrouw en mijn travestie gaf een boost aan ons [sex]-leven . Na mijn scheiding ben ik pas anderen , zowel mannen als travestieten gaan ontmoeten, en dat opende weer nieuwe mogelijkheden. Zelfs een tijdje een vriend gehad . Nu weer een t-vriendin. Ieder nadeel heeft zijn voordeel , zegt men , en dat is ook zo.
tonia
dagelijks aanwezig
Berichten: 108
Lid geworden op: di okt 17, 2023 16:42
Locatie: Hoogezand

Re: Geen relatie ivm travestie.

Bericht door tonia »

Hallo Annet,

het is natuurlijk zo dat niet in alle relaties travestie taboe is, maar naar mijn mening kun je geen relatie met iemand beginnen zonder openheid van zaken te geven. Dat is dan ook waarom ik altijd de boot heb afgehouden als een relatie te serieus werd, daar ik bang was dat als ik met mijn "geheim" voor de dag kwam ik hierdoor afgewezen zou worden. Verschillende mensen uit mijn directe omgeving die ik over mijn voorliefde voor dameskleding vertelde reageerden zeer negatief op dit nieuws, soms zelfs zo erg dat ze het contact met mij verbraken. En dit waren dan nog maar vrienden en familieleden, waarmee ik dus geen romantische relatie had.

Er wordt tegenwoordig door veel mensen niet meer vreemd opgekeken van travestie, maar velen van hen denken dan aan drag queens die ze wel eens op televisie hebben gezien, en niet aan de huis-tuin-en-keukentravestiet, die hier niet mee te koop loopt en dit vaak stiekem moet doen (vanwege verschillende omstandigheden). Daarom is het voor mij moeilijk om een vrouw, waarin ik romantisch geïnteresseerd ben, te vertellen dat ik aan travestie doe, uit angst dat zij mij dan niet zou accepteren. Ik vindt het fijn voor jou dat je je soelaas hebt gevonden bij mannen en andere travestieten, daar ik echter hetero ben zie ik hierin voor mij geen oplossing voor mijn problemen.

Groetjes Tony.
Wie je morgen wilt zijn ligt helemaal aan jou.
Wees altijd de eersteklas uitvoering van jezelf, in plaats van de tweedehands uitvoering van een ander.
Gebruikersavatar
Gerdi
dagelijks aanwezig
Berichten: 86
Lid geworden op: ma okt 09, 2023 16:18

Re: Geen relatie ivm travestie.

Bericht door Gerdi »

Hallo Tonia.
Je hebt gelijk waar je zegt dat je geen relatie kunt beginnen zonder openheid. Toch denk ik dat velen dat wel doen of hebben gedaan.
Denk aan al die mensen die, pas na jaren, over hun travestie vertellen en daarvoor ook een relatie hadden.
Is dat goed? Ik weet het niet.
Uit eigen ervaring weet ik dat het je langzaam kapot maakt van binnen.
Maar als een relatie goed voelt en is, dan kun je samen bergen verzetten.
En dat heb ik ook uit eigen ervaring.
Ik hoop dat de ware dame op je weg komt.
Groetjes Roos.
Roos, daar ben je, eindelijk.
Lang heb je moeten wachten.
En toch was je er steeds
In mijn verborgen gedachten.
tonia
dagelijks aanwezig
Berichten: 108
Lid geworden op: di okt 17, 2023 16:42
Locatie: Hoogezand

Re: Geen relatie ivm travestie.

Bericht door tonia »

Gerdi schreef: wo mei 01, 2024 6:03 Hallo Tonia.
Je hebt gelijk waar je zegt dat je geen relatie kunt beginnen zonder openheid. Toch denk ik dat velen dat wel doen of hebben gedaan.
Denk aan al die mensen die, pas na jaren, over hun travestie vertellen en daarvoor ook een relatie hadden.
Is dat goed? Ik weet het niet.
Uit eigen ervaring weet ik dat het je langzaam kapot maakt van binnen.
Maar als een relatie goed voelt en is, dan kun je samen bergen verzetten.
En dat heb ik ook uit eigen ervaring.
Ik hoop dat de ware dame op je weg komt.
Groetjes Roos.
Beste Roos,

ik denk niet dat ik ooit een relatie zou kunnen beginnen met een vrouw, zonder bij het begin van die relatie de waarheid over mijzelf te vertellen. Zoals jij schreef zou dit "geheim" mij kapot maken van binnen, en daar ik van mijzelf weet dat ik het hart op de tong heb, ben ik bang dat ik in een opwelling iets hierover loslaat, ik zou hier niet mee kunnen leven. Het zou voor mij dan ook onmogelijk zijn om elke keer maar weer op mijn woorden te moeten letten, uit angst mijzelf te zullen verraden.

Wat ook nog speelt is dat ik op dit moment, als ik niet naar buiten hoef te gaan, 24 uur per dag dameskleding draag, omdat ik mij alleen op deze manier gelukkig voel. Uit ervaring weet ik dat ik deze gevoelens niet kan onderdrukken, hoezeer ik hier ook mijn best voor doe, en dus zou niet, zoals sommige anderen op deze site, kunnen volstaan met de afspraak om mij maar 1 keer per week of per maand mij te mogen hullen in dameskleding. Hier zou ik zeer ongelukkig van worden, wat de relatie ook niet ten goede zou komen.

Groetjes, Tony.

p.s. : noem me alsjeblieft Tony.
Wie je morgen wilt zijn ligt helemaal aan jou.
Wees altijd de eersteklas uitvoering van jezelf, in plaats van de tweedehands uitvoering van een ander.
Gebruikersavatar
Gerdi
dagelijks aanwezig
Berichten: 86
Lid geworden op: ma okt 09, 2023 16:18

Re: Geen relatie ivm travestie.

Bericht door Gerdi »

Hallo Tony.
De eerste reden waarom je een relatie aangaat is volgens mij gelukkig worden/zijn met een ander persoon. Dat staat wel vast denk ik.
Ik kan je hierin verder ook geen advies geven, hoe graag ik ook een pasklaar antwoord zou willen hebben.
En als je omgeving anders tegen travestie aankijkt dan jezelf en daar dan afwijzend en veroordelend over doet wordt het moeilijk.
Leven met een geheim is slopend.
Maar je hebt ook rechten. Je mag gelukkig zijn en daar hebben anderen niks over te zeggen zolang het binnen de kaders van de wet valt. En als jij gelukkig bent in je travestie heb je daar recht op.
Het is de afwijzing van familie, buurt en vrienden die het zo moeilijk maakt denk ik. Pols eerst eens in zijn algemeenheid, bv. tijdens een borrel hoe men over travestie denkt en neem het dan voorzichtig op voor travestie. Laat doorschemeren dat je er niet geheel afwijzend tegenover staat en incasseer de grappen en foute opmerkingen die er dan ongetwijfeld zullen komen. En dat zonder jezelf meteen helemaal bloot te geven. De stemming peilen heet dat geloof ik.
Dan kun je soms mensen aan het denken zetten en misschien weet je zo wie er ook minder afwijzend tegenover staan. Dat zou weer kunnen helpen met een eventuele coming out. Je vrienden/familie/buren zullen je toch ook gelukkig willen zien ?
Maar het is een moeilijke manier voor iemand met het hart op de tong zoals je schreef.
Bedenkt in ieder geval bij alles wat je doet dat je het recht hebt op geluk en dus op je travestie. Je mag gelukkig zijn.
Ik heb dat ook moeten leren maar het is echt zo.
Heel veel liefs.
Groetjes Roos.
Roos, daar ben je, eindelijk.
Lang heb je moeten wachten.
En toch was je er steeds
In mijn verborgen gedachten.
Plaats reactie