terughoudendheid... nieuw, maar wel nodig :-)

Hier kun je alles kwijt over topics die te maken hebben met Transseksualiteit.

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
ilona
ForumFan
Berichten: 431
Lid geworden op: za jun 23, 2001 2:00
Locatie: Capelle aan den IJssel

Bericht door ilona »

Hoi allemaal,

De afgelopen maanden ben ik bepaald niet terughoudend geweest met het delen van m'n gevoelens en de gebeurtenissen die verband hielden met m'n aanstaande transitie.

Ik heb er geen spijt van, integendeel. Het heeft me gewoon hartstikke geholpen en ben jullie ook allemaal heel dankbaar voor je reacties.

Maar waar ik nu als Ilona steeds meer in het openbaar ga treden en op korte termijn gewoon volledig omga, heb ik zoiets van... da's dus over. Ik ga mensen in m'n omgeving naar deze site verwijzen om algemene achtergrondinfo te lezen als ze daar behoefte aan mochten hebben. En wat ik met ze wil delen, vertel ik ze zelf wel, maar ik heb er geen behoefte aan om altijd en in elk geval inzicht te geven in "hoe ik erin zit".

Dat heeft me doen besluiten de meer persoonlijke ontboezemingen voortaan alleen nog maar te plaatsen op de meer gespecialiseerde TS-nieuws- en mailgroepen... met een beperkt toegangsregime. Met andere woorden... daar waar alleen echte lot- of bondgenoten toegang hebben... zie het maar gewoon als een stukje privacybescherming.

Daar waar een meer persoonlijke reactie gewenst is, zal ik hetzij via een prive-bericht of via e-mail reageren. Mijn bijdrage op dit forum zal ik beperken tot algemene en/of zakelijke info en het melden van anecdotes...

Ik realiseer me dat het inzicht geven in je persoonlijke ontwikkelingen, voor anderen, en dan met name voor beginnende T's, een eye-opener en een steuntje in de rug kan zijn. Maar dat kan en zal ik naar vermogen toch wel betekenen.

Laat ik het anders zeggen... Iloontje heeft haar evenwicht gevonden, mede dankzij jullie... Ze heeft gedeeld en ontvangen... En het was goed... :grin:

Ik heb het gevoel dat ik m'n jeugdjaren en vroege puberteit als vrouw hier op een aangename wijze heb kunnen doorbrengen. Maar het wordt nu hoog tijd om gewoon ook in dit opzicht de volwassen vrouw te worden die ik ben. En die gooien nou eenmaal niet hun hele zieleleven in de openbaarheid.... dat bespreken ze hooguit met een paar goede vriendinnen en die heb ik hier, maar ook en vooral op de meer op TS gerichte media en (gelukkig ook) in toenemende mate IRL... en dan gaat het zowel om geboren vrouwen als om vrouwen die er wat meer moeite voor (hebben) moeten doen...:grin:

Ik heb er geen zin in om ook het tweede gedeelte van m'n "puberteit", waarin o.a. door androcur en hormoongebruik de stemmingen nog heftiger gaan wisselen, uitvoerig op deze plaats te bespreken. Da's niet omdat ik me daar voor schaam of zoiets, integendeel... ik kijk er naar uit... Maar da's wat anders dan het aan de grote klok te gaan hangen.

Ik heb inmiddels een goede neus gekregen voor wie echt en wie fake is... en de "echten" zullen kunnen blijven rekenen op alle steun. Maar dan wel meer prive...
Kortom... dit is alles behalve een afscheid... Ik blijf ook op T.org gewoon lezen en posten...

Maar de inhoud van de reacties zal in de toekomst wat meer aan de oppervlakte blijven.
Ik weet zeker dat jullie dat zullen respecteren en begrijpen en zo niet... ach, ik heb inmiddels leren zeggen... dan is dat toch uitsluitend en alleen jullie probleem... Ik voel me er prima bij... :grin:

Liefs,

Ilona

_________________
I'm so glad that i'm a woman...

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: ilona op 2002-02-12 16:51 ]</font>

<font size=-1>[ Dit Bericht is bewerkt door: ilona op 2002-02-12 16:53 ]</font>
Joanne
ForumDiva 2000
Berichten: 2380
Lid geworden op: di jun 19, 2001 2:00
Locatie: Flevoland

Bericht door Joanne »

Hoi ilona

Da's een gezonde beslissing meid!

Liefs Joanne.
Je bent het stadium "ik vertel het de hele wereld" met goed gevolg doorlopen en dan is het logisch dat je nu je leven oppakt en verder gaat.
En Privacy is iets wat daar absoluut bijhoort.
adriana
Eredivisie
Berichten: 502
Lid geworden op: zo nov 18, 2001 1:00
Locatie: zuidholland

Bericht door adriana »

Hi Ilona,

een goed en verstandig besluit die we alleen maar kunnen en hebben te respecteren.
Je bent voor velen die "eye opener" geweest waar behoefte aan was, vele nieuwkomers op dit forum (ik ook) hebben veel gehad aan je meestal zeer uitgebreide berichten, waar ook de humor aanwezig was.
Ik weet dat je niet geheel uit beeld hier op dit forum zal verdwijnen, maar met de grote veranderingen in je transitie zal je alle energie/tijd nodig hebben voor andere meer belangrijke levenszaken.
Veel liefs, Adriana
Plaats reactie