Nieuwe partnergroep

Op dit forum kunnen de partners van t*'s hun hart luchten

Moderator: Moderators

Plaats reactie
Gebruikersavatar
Frederique_
Forum Junkie
Berichten: 4825
Lid geworden op: do apr 01, 2004 19:44
Locatie: Amstelhoek (20km van Amsterdam)
Contacteer:

Nieuwe partnergroep

Bericht door Frederique_ »

Stichting Transman en Patiëntenvereniging Transvisie onderzoeken de behoefte aan een nieuwe partnergroep. Deze groep is vooral gericht op 'post-partners', partners die hun trans-geliefde na zijn of haar transitie hebben ontmoet en/of een relatie zijn begonnen.

Wanneer je een relatie krijgt met een transpersoon die al in zijn, haar of zhaar gewenste geslacht leeft, is je situatie anders dan wanneer je partner nog van geslacht gaat veranderen en je de transitie volledig meemaakt. De al bestaande groep (H)Erkenning richt zich voornamelijk op ‘pre-partners’. Omdat ook 'post-partners' het prettig kunnen vinden om ervaringen uit te wisselen en ‘anderen zoals zij’ te leren kennen, is het idee ontstaan voor deze partnergroep.

Op zaterdag 11 februari is er daarom een eerste bijeenkomst in Amsterdam. Deze bijeenkomst duurt van 13-17 uur en is gratis toegankelijk. We zullen dan inventariseren of er genoeg animo is om inderdaad met de groep te starten en een aantal keer per jaar samen af te spreken. Ook kunnen we bespreken hoe we deze bijeenkomsten zouden kunnen invullen. Hierbij valt bijvoorbeeld te denken aan gesprekken (serieus én luchtig), films kijken, of andere activiteiten.

Voel je je aangesproken en lijkt het je leuk om andere ‘post-partners’ te ontmoeten? Heb je ideeën over hoe we de groep vorm kunnen geven? Meld je dan aan bij Tamar Doorduin en Marischka Verbeek op stichtingtransman (at) gmail (pnt) com. Ook voor vragen en input kun je terecht op dit mailadres...

Bron: Tamar Doorduin
Kijk ook eens op de genderkalender !
Gebruikersavatar
Elsa
Forumdiva
Berichten: 1005
Lid geworden op: ma dec 29, 2003 11:33
Locatie: Drenthe

Bericht door Elsa »

Hallo Frederique denk dat het goed is voor deze doelgroep ( sorry voor deze uitdrukking) een partner groep te maken. Is toch weer anders dan partners van een T*.
Plaats reactie