Zolang de traditionele winkels niet meedoen in het aanbrengen van mannenrokken en jurken moeten we er zelfs niet over dromen. Heel soms om de 4 tal jaren zal er een bekende keten dat eens aandurven. De stock is dan ook heel snel op. En er wordt niet bijbesteld. En het volgend seizoen bieden ze het niet meer aan. H&M en Zara hebben het al gedaan. Het was er snel uitverkocht. Maar naar dat signaal wordt er niet gekeken. Om een of andere reden wordt het tegengehouden. Interessante leesstof hierover vind je op http://www.rosadoc.be/pdf/uitgelezen/UG19%203%20art2.pdf met als titel : En God schiep de androgyn van Jos van Thienen.         mannenrok03

Er bestaan nochtans heel wat prachtige voorbeelden (en uiteraard ook minder geslaagde). Zie gerust op pinterest: https://www.pinterest.com/patrickjamin/broekrok-mannen/ . Als je graag rokken ziet voor mannen moet je zeker eens kijken. Je zal er van verstelt staan hoe sommige zelfs zwierige rokken nog steeds heel stoer staan.

En voor de vrouwelijkere types staan er ook heel knappe voorbeelden bij.
Ik denk dat ook wijzelf als rokken en jurkliefhebbers er een groot deel van de verantwoordelijkheid voor dragen. We roepen het niet genoeg voor ons uit hoezeer we graag rokken en jurken zouden willen dragen. We zijn zelf te bedeesd om er voor uit te komen en gaan eerder in het verborgene vrouwenkleding dragen.

mannenrok02

Jaden Smith is anders een goed voorbeeld hoe het moet. Zoek die naam maar eens op in Google gecombineerd met jurk of rok en je zal tekst en foto’s zien over zijn denkwijze over vrouwenkleding. Hij weet het prachtig te combineren. Hij is natuurlijk nog jong, en dan staat een jurk al snel mooier. Toch zoals je in pinterest al kon zien hoeft leeftijd helemaal geen rol te spelen om er prachtig uit te zien met de meer vrouwelijke lijnen in de mode.

Heel wat vrouwen hebben hun keuze al duidelijk gemaakt! Ze dragen nu ook broeken, mantelpakjes die sterk op een mannenkostuum lijken, overalls, singlets, marcelletjes, ondergoed met de Y van voor om het mannelijker te laten lijken, slobbertruien, enz… En zien er nog steeds sexy uit ondanks die veranderingen.

Het wordt tijd dat we ons meer (durven) laten horen en ons verlangen aan de modewereld duidelijk maken! Hoog tijd voor het evenwicht terug te brengen… Mannen mogen ook emanciperen!

Zo… Als er mannen zijn die zich bereid voelen om meer dan alleen hierover te spreken op verborgen sites? En dus meer in het openbaar dit onderwerp naar boven durven halen op meer openbare mediasites? En om zo een denktank te creëren die er voor gaat zorgen dat dit eindelijk werkelijkheid wordt?

Spreek me dan gerust aan via Trickske64@gmail.com.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here