Een gezin uit de Amerikaanse staat Arizona is bezig met een bijzondere transitie. Zowel moeder en vader, als de twee kinderen (11 en 13) zijn transgender. Het hele gezin gaat samen van geslacht veranderen.

Vorig jaar begonnen de vier met hun transitie. Daniel Harrott (41), geboren als vrouw, vond de moed om uit de kast te komen. Dit deed hij nadat zijn dochter Joshua, geboren als jongen, gevraagd had of ze op meisjesscouting mocht, omdat ze zich meer een meisje voelde. Zoon Mason (11) – geboren als meisje – vertelde rond die tijd ook van geslacht te willen veranderen.

Make-up

,,Ik hoorde nog niet eens zo lang geleden voor het eerst de term ‘transgender’ vallen”, aldus Daniel, die het grootste deel van zijn bestaan als vrouw leefde. Hij trouwde met een man en werd moeder van twee kinderen, maar het voelde nooit écht goed. Hij voelde zich onprettig in vrouwenkleding, had niets met make up en voelde zich meer man dan vrouw. ,,Toen ik opzocht wat ‘transgender’ betekende, realiseerde ik me dat zowel ikzelf als mijn kinderen trans waren. Het was een ontlading. Ik knipte meteen mijn haar af en begon al vrij snel met het dragen van mannenkleding.  Als ik voor de spiegel in mijn slaapkamer stond dacht ik: ja, dit is perfect, dit ben ik.”

Kort daarna ontmoette Daniel Shirley Austin (61), die geboren was als man. De twee ontmoetten elkaar bij een vereniging die ondersteuning biedt aan ouders van transkinderen. Shirley was daar vrijwilliger. Ze dacht dat ze voor altijd alleen zou blijven. Ook zij was eerder al getrouwd geweest.,,De mensen die ik graag zag, accepteerden me niet zoals ik was. Daarom besloot ik maar met een vrouw te huwen. Maar dat ging toch niet goed.”

Verloofd

Met Daniel was het anders. De vonken vlogen over en intussen zijn de twee zelfs verloofd. ,,Het was bevrijdend, omdat ik wist dat ik eindelijk mezelf kon zijn. Daniel en de kinderen begrepen me”, vertelt ze. ,,Ze weten wat ik heb meegemaakt omdat ze het zelf ook hebben ervaren. We kunnen elkaar helpen.” (lees hieronder verder)

,Ik voel me precies zo”, vult Daniel zijn verloofde aan. ,,Het hele gezin is intussen in transitie. Het is een beetje alsof we voor het eerst echt leven. Mijn kinderen worden wie ze altijd hebben willen zijn. Joshua vertelde me dat ze nog maar 6 of 7 was toen ze besefte dat ze trans was.”

Oma

Daniel denkt dat hij niet de eerste transpersoon is in zijn familie. ,,Ik denk dat het 100 jaar geleden al het geval was”, vertelt hij. ,,De zus van mijn oma kleedde zich als man. Mijn oma vond het vreselijk en was daarom altijd heel strikt met haar dochter, mijn moeder. Ze zorgde dat ze altijd heel vrouwelijk gekleed was. Mijn moeder deed precies hetzelfde. Ze wees me erop dat het niet goed is om je mannelijk te kleden. ‘Je moet een meisje zijn. Zo ben je nu eenmaal geboren’, klonk het altijd. Gelukkig ligt dat nu achter me.”

 

Bron: BNdeStem

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here