Het zit er weer op, de Travestie.org / Transgender.nu kerstparty 2018. Dit jaar was het niet zomaar de traditionele kerstparty, maar tevens bestaat Travestie.org 20 jaar.
Vanaf 14.00 uur kwamen de gasten al gestaag binnen. Ik heb ook de indruk dat het uiteindelijk iets drukker was dan vorig jaar.
De sfeer zat er eigenlijk vanaf het begin al goed in, gezelligheid top.
Dit 20 jarig bestaan was dan ook een reden om nog iets groter uit te pakken dan normaal met de kerstparty.
Wij trekken m.b.v. een open podium elk jaar een keur van artiesten aan en dit wat het grootser dan ooit. We hadden dan ook de twee gebruikelijke ‘showblocks’, maar die zaten dan ook echt boordevol. Wat nog nooit is voorgekomen was dat het 2e showblok zelfs wat later moest beginnen omdat er zoveel artiesten waren dat het maar net aan in de tijd van een showblock paste.
De artiesten waren weer van een groot gehalte zoals een Miss Moonlight, Gil de Brazil, Janice, Aster, Starina(en ik vergeet er vast een paar nog). In haar praatje gaf onze gastvrouw ook aan dat er een ‘genderspectrum’ is, waar aan de ene kant mannen en aan de andere kant vrouwen staan….en daar tussenin het hele brede scala van mensen die meer of minder man/vrouw zijn. voorbeeld daarvan was een van onze artiesten die ik in de afgelopen jaren heb zien groeien, Bartje. Ook was er ruimte voor beginnend artiesten die thuis wel eens voor de spiegel staan en de wens hebben toch ook eens op te treden en ook daar was het Laura gelukt iemand op het podium te krijgen, Whitey. Deze wist het publiek helemaal mee te krijgen met haar act.
Het door Laura al genoemde ‘genderspectrum’ was ook bij de gasten zichtbaar. Er waren mannen en vrouwen aanwezig, maar ook alles wat daar tussenin zit. Al met al een behoorlijk gemêleerd gezelschap dus en wat het altijd zo leuk maakt is het feit dat ieder openstaat voor een ander en elkaar respecteert, met elkaar ook het gesprek aangaat.
Na de shows was de dansvloer vrij en daar werd ook gretig gebruik van gemaakt op de muziek van de onvolprezen DJ Peter.
Voor de inwendig mens was zoals gebruikelijk ook door de kok Hans gezorgd. Er stond weer een prima warm en koud buffet met echt voor elk wat wils. Alles zag er prima uit en ik heb uiteraard niet van alles kunnen eten, maar wat ik wel genomen heb smaakte ook prima.
Ook het barpersoneel mag niet onvermeld blijven (shame on me, ik ben even de namen kwijt). deze mensen hebben de gasten ook op zeer voortvarende wijze van de gewenste drankjes voorzien.
Klaas en Froukje waren aanwezig met diverse soorten (mooie) kleding, zodat men desgewenst ook tijdens de avond nog spontaan een keer van kleding kon wisselen.
Uiteraard wil ik ook de overige mensen van Mystique niet onvermeld laten, want al doen zij hun werk min of meer achter de schermen, zonder hen is een avond als deze niet mogelijk. Een paar namen wil ik wel noemen zonder de anderen ook maar iets tekort te doen. Ik denk dan aan Corrie die bij de inkomst staat en de gasten inschrijft, kluissleutel geeft e.d.. Maria die af en toe Corrie even aflost en verder van alles en nog wat doet waarvan veel niet eens direct zichtbaar is, maar als zij het niet zou doen het zeker wel op zou vallen.
En uiteraard Frank, die zijn zaak toch elk jaar weer beschikbaar stelt zodat wij onze party kunnen houden.
Een iemand wil ik toch ook nog een keer benoemen. Ik heb Laura al een paar keer genoemd en zij trekt mij ook elke keer weer naar voren als ‘nestor van Travestie.org’ en meer van dat soort vleiende teksten, maar zonder haar zou er geen party zijn. Laura steekt zoveel werk en tijd in de voorbereiding dat is bijna niet voor te stellen. Eén puntje wat ik wil benoemen en wat het meest zichtbaar is, is het contracteren van de artiesten. Zij gaat hiervoor stad en land af om artiesten te bekijken en degenen die door haar goed genoeg worden bevonden gaat zij dan proberen op onze party te krijgen. Het resultaat is elk jaar zichtbaar.
Ik heb nu best wel veel mensen genoemd, maar over de party zelf is ook veel te zeggen….eigenlijk teveel om dit hier allemaal te schrijven. Ik kijk in ieder geval op een heel geslaagde dag terug en als ik de reacties van de gasten die weer huiswaarts gingen hoorde, ben ik daar zeker niet de enige in. Men had het heel erg naar hun zin gehad. Het klinkt als een cliché, maar degenen die niet geweest zijn hebben echt iets gemist.
We gaan nu weer met de voorbereidingen voor het volgende feest beginnen, want we hebben ‘maar’ een jaar om weer een dergelijk feest te organiseren.
Mocht u als bezoeker zelf nog iets kwijt willen, iets schrijven over de kerstparty…..schroom niet om dit in te sturen naar: info@travestie.org.
Rest mij alleen nog om namens het team van Travestie.org / Transgender.nu een ieder een goed uiteinde en een heel voorspoedig 2019 te wensen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here