Tegen de tijd dat de familie Gonzales werd opgeroepen om een verklaring af te leggen over de ‘Bathroom Bill’ in de commissie ‘ State Affairs’ , was Libby in slaap gevallen.

De ouders van het 7-jarige transgender meisje kreeg spreektijd in de commissie. Met de speech wilde de familie Gonzales de wetgevers duidelijk maken hoe ernstig het is als de WC wet wordt ingetrokken voor hun dochter en andere transgender mensen. Een aantal Texaanse Republikeinen hebben het voornemen om de Obama wetgeving in te trekken.

Na een lange dag kreeg de familie Gonzales donderdag eindelijk drie minuten spreektijd voor de Commissie.

Libby lag toen in haar vaders armen te slapen. Haar moeder hield een pleidooi om de wetgevers positief te beïnvloeden.

Klik op de link hieronder voor het pleidooi van de ouders van Libby

‘Mijn naam is Libby Gonzales. Ik ben zeven jaar oud en ik ben transgender. Ik ga graag naar school. Mijn vrienden houden van mij. Ik wil niet bang zijn om waar dan ook naar het toilet of de kleedkamer te gaan. En ik wil nooit naar de jongens WC want dat is raar. Help mij om een veilige keuze te maken waar en wanneer dan ook.

Klik op de link hieronder voor haar verklaring

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here