23 januari 2018

Een groep LHBTI-activisten organiseert op zondag 28 januari in Amsterdam een manifestatie voor het recht om jezelf te zijn.

De organisatoren schrijven in een verklaring:

“Op 6 januari 2018 zijn we opgeschrikt door de mishandeling van een Surinaamse homoseksuele jongen in Amsterdam. Deze jongen (24) werd in de buurt van het Metrostation Wibautstraat uitgescholden en daarna met een baksteen op zijn hoofd geslagen. Hij heeft een hersenschudding aan de mishandeling overgehouden. Tegelijkertijd zien we dat er veel racisme is binnen de homoseksuele (uitgaans)scene. LHBT-personen van kleur worden racistisch bejegend of als een lustobject gezien.”

Als reactie hierop organiseert Black Queer & Trans Resistance NL op 28 januari een mars voor het recht om jezelf te zijn. De mars start bij het Metrostation Wibautstraat en eindigt bij Vereniging ons Suriname, waar ter afsluiting een gesprek en debat plaatsvindt.

Programma

12.30 uur: verzamelen bij metrostation Wibautstraat in Amsterdam

12.45 uur: toespraken

13.00 uur: mars tegen racisme en homofobie

14.00 uur: gesprek en debat in de Vereniging ons Suriname – Zeeburgerdijk 19A te Amsterdam

16.00 uur: einde

Meer informatie vind je HIER.

De organisatie is in handen van o.a. Black Queer & Trans Resistance NL, Daughters of Ivory & Black Queer Diaspora in the Netherlands (project Decade for People of African Descent).

Bondgenoten zijn: New Urban Collective, Nederland Wordt Beter, Soul Rebel Movement, Connecting Differences, Radicaal, Bij1 Amsterdam, Trans United Amsterdam, Movement X, Black Gay Holland, House of Vineyard & COC Amsterdam.

[Bron: Black Queer & Trans Resistance NL e.a. – Foto Metrostation Wibautstraat: CC-Janericloebe]

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here