“Je begint tieten te krijgen!” roept een collega van mij. Het valt mij op en anderen zien het ook. Het is tijd om een beha te kopen!

Moederziel alleen naar een winkel om er eentje te passen? Dit vind ik een heftig idee. Een vriend van mij gaat mee. Jao en ik hebben elkaar één keer gezien en toen klikte het erg goed. Ook nu kunnen we het prima met elkaar vinden. We eten een broodje en dan is het de hoogste tijd. Eerst kopen we een rokje en slenteren we wat winkels af. Daarna gaan we naar de Passeo de Gracia – een bekende straat met dure modewinkels – en lopen een wat goedkoper winkel binnen. Een deel van mij wil dit niet doen. Ik ben bang en moet me over mijn angst heen zetten. Het is de enige logische stap voorwaarts in mijn coming out proces.

Op de eerste verdieping vinden we twee typen borstenhouders. Allebei zijn ze sportief en lekker strak. Ik voel me inmiddels wat beter op mijn gemak en kijk rustig rond. “Niemand ziet dat je iets onder je overhemd hebt”, zegt Jao. Ik ga met mijn buit richting het pashokje.

Helaas zijn ze beide maatje M en dit is voor mij veel te klein. Wat doe ik nu? Ga ik de paskamer uit? Vraag ik de medewerkster om een grotere maat? Dat vind ik geen prettig idee. Ik steek mijn hoofd naar buiten en bedek de beha en mijn bovenlijf met het gordijn. Iets verderop in de winkel staat mijn vriend een kledingstuk te bekijken. “Jao!” , roep ik en gelukkig hoort hij mij en komt mijn kant op gelopen.
“Ik pas deze niet want ik scheur er haast uit. Wil je voor mij vragen of er een maatje L is?” Geen probleem, hoor ik de winkeldame zeggen nadat Jao het heeft gevraagd. Mijn vriend schuift een groter model langs het gordijn.

“Hoe lang zijn jullie al bezig?” vraagt een medewerker aan Jao. “Een paar uur”, reageert hij. “Och, arme ziel!” Ik hoor het aan en moet lachen in mezelf. Het is geweldig dat hij zo helpt.

Het maatje L past perfect en ik ben enorm blij! Mijn eerste sport bh is een feit! Ik trek mijn overhemd aan en inderdaad, er is nauwelijks tot niets van de onderlaag te zien. Het liefste wil ik gelijk de andere in large passen. Maar het gaat te ver om Jao nog eens een grotere maat te laten vragen. Ik reken dit sportieve model af en kan weer een tijdje vooruit!

Auteur: Jenny

Vorig artikelManifestaties tegen transfobie en holebifobie in Belgische steden
Volgend artikelCommissie Justitie bespreekt nieuwe Transgenderwet in België

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in