Hieronder volgt een oproep voor een afstudeeronderzoek naar verlof voor transgender werknemers:

Hierbij wil ik mijzelf graag aan u voorstellen. Mijn naam is Hichem el Ahrach en ik studeer Sociaal Juridische Dienstverlening aan de Hogeschool van Amsterdam. Voor mijn studie heb ik de opdracht gekregen om een eindscriptie te schrijven. Om persoonlijke redenen ben ik geïnteresseerd geraakt in het thema transgender en transitie. Opdrachtgever voor het onderzoek is Transgender Netwerk Nederland.

Het onderwerp van mijn onderzoek gaat over hoe een wettelijke verlofregeling eruit zou kunnen zien bij de transitie voor trans werknemers, zoals hoe staan trans werknemers tegenover een wettelijke verlofregeling en hun behoeftes. Daarnaast ben ik ook geïnteresseerd waar u tegen aan bent gelopen voor, tijdens en na de transitie. Ik maak een vergelijking met het zwangerschapsverlof. Bij het zwangerschapsverlof dient de zwangere werknemer een verklaring van een arts of verloskundige af te geven aan de werkgever. Zou zo’n constructie ook bij het transitieverlof kunnen gelden? En is het haalbaar om voor elke ingreep een verklaring van een arts af te geven aan de transgender, zodat het verlof opgenomen kan worden? En wat zou men graag in het verlof terug willen zien?

Voor dit onderzoek zou ik graag transgenders werknemers interviewen om inzicht te krijgen in de verschillende invalshoeken en zo een ontwerpverlofregeling concreter te maken. Daarbij is het essentieel dat ik een interview houd om zo dieper in het onderwerp te gaan. Het interview zal maximaal 60 minuten duren en opgenomen worden.  Alle geïnterviewden blijven anoniem. Er wordt een informed consent formulier voorgelegd. Met de resultaten zal TNN een gesprek aangaan met minister Bussemaker over hoe het verlof binnen de Wet Arbeid & Zorg vorm kan krijgen.

Deelnemen of vragen neem contact op via 0643005221 of hichem.el.ahrach@hva.nl

Bron:  Redactie Transvisie  Posted 12 mei 2017

 

ONDERZOEK NAAR MOGELIJKHEID VOOR TRANSITIEVERLOF VOOR WERKNEMERS

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here