Transgender Bodybuilding Contest

Shaun Stinson is voor de tweede keer in zijn carrière eerste geworden op de ‘Transgender Bodybuilding Contest’ in de VS. Shaun geboren als vrouw startte met trainen als militair gestationeerd in Irak. Stinson wilde topless op het strand liggen en was zich niet bewust van genderdysforie. Ontevredenheid over zijn vrouwelijke jeugdfoto’s, opvoeding en lichaam gaf zag Shaun nooit aanleiding voor een transitie.

Met het laten uitkomen van zijn droom van een gespierd lichaam zonder vrouwelijke borsten begon Shaun Stinson met testosterontherapie en later geslachtsaanpassende operaties. Na jarenlang trainen won hij vorig jaar voor het eerst de verkiezing en prolongeerde zijn titel dit jaar. Nu na het tweevoudig winnen van de competitie durft hij te zeggen “ik was geboren in een verkeerd lichaam’.

De eigenaar van de blog FTM Fitness, Neo Sandja, transgender en oprichter van de Transgender Bodybuilding Contest begon deze verkiezing in 2014. De aanleiding voor het organiseren van een verkiezing was het openen van een facebookaccount met transgender bodybuilders. Binnen korte tijd explodeerde het aantal volgers. In zijn webshop en facebook account ontving hij van over de hele wereld reacties over getoonde transgenders bodybuild foto’s.

Er zijn plannen om van start te gaan met een transgender vrouwen bodybuildcompetitie in 2016.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here