26.6 C
Amsterdam
vrijdag 19 juli 2024
Home Caroline van Kalveen

Caroline van Kalveen

‘Elke stap een nieuw plaatje’

Caroline Van Kalveen fotografeert graag transgenders tijdens hun metamorfose en transformatie. Elke stap van man naar vrouw levert een nieuw plaatje. De modellen zijn gelukkig met de uitingsvorm travestie en Caroline volgt gefascineerd elke verandering met haar camera. Het is voor Van Kalveen geweldig te zien hoe mensen een volledige gedaanteverwisseling ondergaan en zichtbaar gelukkig zijn met het resultaat. Oog voor detail en vorm, met een rijke kleurschakering kenmerkt haar fotografisch portretwerk. Fotograferen van transgenders, een doelgroep waar vandaag de dag een grote interesse voor is alsmede buitenfotografie zijn haar twee belangrijkste aandachtsgebieden.

Interesse voor fotografie was er altijd al bij de van origine Voorburgse die in Oosterhout woont. De zorg voor haar twee dochters, van wie er één meervoudig gehandicapt is slokte haar tijd decennialang volledig op. Om haar creativiteit verder te ontwikkelen volgt ze nu een opleiding fotografie aan het ‘fotografieinstituut’. Ze droomt ervan beroepsfotograaf te worden en van haar hobby haar werk te maken.

De transgender fotogalerie op travestie.org/transgender.nu is voor Caroline een primeur. Ze ziet het als haar uitdaging om met haar foto’s een creatieve bijdrage te leveren aan het kweken van meer tolerantie voor mensen die zich bewegen tussen vrouw en man.

Laatste Nieuws