15.2 C
Amsterdam
zaterdag 13 juli 2024
Home Marjolein van Hout

Marjolein van Hout

Men with Make-up

Fotograaf Marjolein van Hout met ‘Men with Make-up’.

Ruim 10 jaar lang is Marjolein professioneel bezig met fotografie in haar eigen studio. Tijdens haar opleiding fotografische vormgeven en fotoreflectie aan de Nederlandse Fotovakschool ontwikkelde Van Hout een herkenbare stijl.
Zij deed veel ervaring als beeldbewerker bij een fotostudio. Naast haar dagelijks werk in haar studio is ze freelance docent voor de fotovakschool en Fotoclub.nl. Ze beoordeelt en evalueert fotowerk bij fotoclubs. Ook legt zij zich toe op het coachen van fotografen met passie voor hun vak die zich verder willen ontwikkelen. Zij kunnen bij Marjolein terecht voor vakkundig advies.

Van Hout is eigenaresse van www.lachebekkies.nl en www.040bruidsreportage.nl. Ze maakt portretfoto’s en zakelijke reportages in binnen- en buitenland. Ze ontvangt in haar studio bruidsparen, families met kinderen maar ook transgenders die graag een fotoreportage willen laten maken. Daarnaast werkt zij aan verschillende fotografieprojecten.  In haar archief ontdekte zij eerder gemaakt werk van Kazaki mannen op hakjes. Ze begon met een zoektocht naar deze uitingsvorm. Ze ondervond al snel dat mannen op hakken zoals Kazaki niet makkelijk te vinden zijn. Ginder G Spot, een Drag Queen uit Haarlem met roots in Helmond mobiliseerde een aantal vriendinnen; zo ontstond een uitgebreide collectie Drag Queen foto’s. Het klikte tussen Marjolein en de Diva’s en al snel wilde meer Kings en Queens uit Nederland en België een fotosessie.

Tegen haar bewonderende moeder zei zij ooit voor haar dertigste jaar een eigen boek uit te geven. Uit het drag queen fotografieproject ontstond haar eerste boek ‘Men with make-up’ waarin Marjolein deze prachtige uitingsvorm toegankelijk maakt voor een breder publiek.

Marjolein van Hout exposeerde in:
Boekwinkel, Gianotten Mutsaers, Tilburg, juli 2014
Boekwinkel Van Pierre, Eindhoven, juni 2014
Café Peanuts, Tilburg maart 2014
COC Maastricht, Maastricht, ‘Men with make-up’ januari 2014
Drag Queen bar Lellebel, Amsterdam ‘Men with make-up’ december 2013
Usine, Eindhoven, ‘Men with make-up”
Fotoboek met Nederlandse en Belgische Drag Queens ‘Men with make-up’ Limited edition

Laatste Nieuws