Wij zijn benaderd door de Koninklijke Bibliotheek met de vraag of zij onze website Travestie.org / Transgender.nu mochten opnemen in hun archief.

Het blijkt dat de Koninklijke Bibliotheek bekende en toonaangevende websites archiveert, hieronder wat zij er zelf overschrijven op hun website:

De KB archiveert als Nationale Bibliotheek van Nederland ook Nederlandse websites. Aangezien internet een vluchtig medium is en informatie snel veroudert, is het van belang dat dit steeds groter wordende digitale deel van onze geschiedenis goed bewaard blijft. Zo kan de KB ook aan de toekomstige wetenschappers en studenten informatie blijven verschaffen over de Nederlandse taal, cultuur en geschiedenis.

Het KB-webarchief bevat inmiddels een selectie van ruim 15.000 Nederlandse websites die vanaf 2007 zijn verzameld door de KB, waaronder ook de IHLIA-website.

Lhbti-websites

Naast het archiveren van bekende en minder bekende reguliere websites worden er ook speciale webcollecties aangelegd, zoals rondom het thema lhbti waarmee de KB in 2018 is begonnen.

Zoals jullie begrijpen is het een eer dat onze website hiervoor benaderd is. Hiermee wordt toch – althans in onze ogen- aangegeven dat wij door de jaren heen iets neergezet hebben wat de moeite van het bewaren waard blijkt te zijn.

Uiteraard hadden wij dit alles niet neer kunnen zetten zonder de gebruikers van de website, waarvoor dan ook onze dank.

We hopen dat we dan ook nog lang, samen met de gebruikers, deze website ‘levend’ kunnen houden.

Vorig artikelWillemijn moest zich laten steriliseren om op papier vrouw te worden
Volgend artikelToegankelijk boekje over transgender met een beperking

1 REACTIE

  1. Hi, bij digitaal erfgoed dacht ik ook aan goede oude films en documentaires over travestie. Ooit zag ik een Duitse film of documentaire over vier travestie-nichten die samen in een boot wonen. Wil iemand me helpen om die terug te vinden? De vier hoofdpersonen hadden allemaal een travestie personage, één speelde altijd Klär Grube, de ander was mode-onderwerper, de derde actief in de politiek, de vierde verlegen en altijd thuis. Bedankt alvast!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in