13.4 C
Amsterdam
vrijdag 09 juni 2023
Home Gemma van Gennip

Gemma van Gennip

La Travestia; Portretten geïnspireerd op diversiteit.

Kunstschilder Gemma van Gennip werkt al jaren aan haar collectie La Travestia.
Afkomstig uit een groot gezin in Eindhoven, waar meerdere ooms speelden in toneelgezelschappen, zocht zij de schoonheid van menselijke bewegingen in een ballet carrière en werkte als choreografe. Door lichamelijke problemen eindigde de dans carrière en volgde ze de deeltijdopleiding Schilderkunst met als specialisatie “Portret ” aan de Academie voor Schone Kunsten in Belgie.

Op zoek naar modellen in een theatrale travestie omgeving wordt zij geraakt en geïnspireerd door de kwetsbaarheid van de modellen. In de weken daarna ontstaan prachtige kleurrijke schilderijen. Paletten in paars, roze en violet sieren haar woning in Weert en vormen een indrukwekkend tafereel.

Geïnspireerd door schilder Willem de Kooning ontwikkelde de creatieve duizendpoot een eigentijdse stijl met als inspiratie de diversiteit van transgenders. Kleur, expressie, vormen van extremiteit, trotsheid kenmerkt het werk Tra-Art.
In haar atelier in Frankrijk krijgen de portretten vorm in olieverf op linnen.
Haar collectie is nog volop in ontwikkeling en vormt een onuitputtelijke bron van inspiratie.

Gemma exposeert haar kunst op allerlei plaatsen in binnen en buitenland en is lid van een Kunstenaars collectief in Weert en Eindhoven. Genomineerd voor de Palm-Art Award in Leipzig 2014 en ze werd tweede bij de verkiezing “Schilderij van het jaar” met het werk Les Amoureuses. Zij exposeerde in het Museum Wurth kunstforum in Turnhout april 2014 en in het Museum voor hedendaagse kunst in Amstelveen.
Op dit moment hangt er werk in het Amsterdam Museum.

Laatste Nieuws