Nathan Westling model op de catwalk

Catwalkmodel gaat voortaan als man door het leven

Als Natalie Westling liep hij onder meer op de catwalks van Chanel, Louis Vuitton en Prada, maar een half jaar geleden begon de 22-jarige Amerikaan aan zijn transitie. Vandaag heet het model officieel Nathan. “Nu ben ik gelukkig. Ervoor leefde ik in de duisternis”, zegt hij in een openhartig interview met CNN.

Met een volle bos rode krullen trok Nathan tot een half jaar geleden aandacht op de modeweken. In 2013 defileerde hij voor het eerst op de catwalk voor Marc Jacobs. Na dat debuut nam de belangstelling van andere grote modehuizen toe en mocht hij opdrachten voor onder meer Prada, Louis Vuitton, Dior, Chanel en Alexander McQueen aan zijn CV toevoegen. Ook naast de catwalk was hij een populair model. Hij poseerde in zes verschillende edities van modeblad Vogue

Leven in duisternis

Maar achter de picture perfect shoots en shows worstelde Nathan, toen nog Natalie, met een groot probleem. In april vorig jaar kwam hij erachter dat hij in het leven verder wil als jongen. “Ik had een punt bereikt waarop ik het beu was om alleen maar te bestaan. Dat was mijn leven. Ik vroeg me altijd af hoe mensen gewoon kunnen opstaan, zich meteen goed voelen en dingen doen. Voor mij was dat onmogelijk”, klinkt het.

Westling verhuisde van New York naar Los Angeles, waar hij een half jaar geleden aan zijn transitie begon. “Het was in het begin niet allemaal rozengeur en maneschijn. De eerste twee maanden van het hele proces waren loodzwaar. Pas toen de fysieke veranderingen meer begonnen te stroken met mijn mentale toestand, ben ik gelukkig geworden. Ik kan me niet voorstellen dat ik terug zou gaan naar hoe ik vroeger was. Ik zat midden in de duisternis.”

Skater boy

Het model, dat nu halflang krulhaar heeft, een diepere stem, een hoekiger gelaat en dol is op skateboarden, kijkt optimistisch naar de toekomst. Er staat een borstreconstructie op de planning en een terugkeer naar New York. Daar wil hij zich aansluiten bij de transgendergemeenschap en een modellenbureau om zijn comeback te maken in de branche. “Het voelt alsof ik mijn hele leven een masker heb gedragen. Sinds ik dat heb verwijderd, lijkt het alsof ik geen rolletje meer speel. Ik ben blij dat ik deze weg bewandel op zo’n jonge leeftijd. Dat is zo’n zegen.”

Bron: https://www.gva.be/cnt/dmf20190320_04270170/veelgevraagd-catwalkmodel-gaat-voortaan-als-man-door-het-leven

Loiza Lamers en Benjamin Melzer zijn de nieuwe modellen voor Diesel

Twee transgender fashion modellen hebben een samenwerking ondertekend met Diesel. De Nederlands Loiza Lamers en Benjamin Melzer zijn het gezicht van de nieuwe visibiliteitscampagne. Lamers was de winnares van de Nederlandse versie van Holland Next Top Model waar ze vorig jaar de hoofdprijs won. Melzer verscheen op de Europese cover van Men’s Health. loiza-lamers-ben-melzer-diesel-transgender-models
Het is momenteel nog onduidelijk of de modellen enkel in de Europese campagne te zien zullen zijn, of ook op het Amerikaanse campagnemateriaal zullen schitteren.
Diesel is misschien wel het meest transgender vriendelijk merk op dit moment.

11 september 2016

Casil McArthur een 17 jarige transman uit Coloradeo krijgt prestigieuze aanbiedingen van topmerken in de mode.

Calvin Klein, Saint-Laurent en het Italiaanse Vogue hebben het Amerikaans model ontdekt. casil-mcarthur-colorada-transman-model

Hij begon als tiener jongen met het modellenwerk toen nog als meisje. In 2015 startte hij zijn transitie en begon met mannelijke hormonen. Hij hoopt een voorbeeld te zijn voor transgender jongeren die zich anders voelen en niet altijd aanvaard worden in de maatschappij.

September 2016 schittert hij met andere androgyne modellen en onthullende foto’s in het W Magazine in de VS.

Transman atleet naakt op de cover van ESPN.

Chris Mosier een 35 jarige du atleet staat naakt op de cover van ESPN Body Issue. De uitgave komt 6 juli 2016 a.s. uit.
ESPN is een tweewekelijks ‘sport’ magazine in de US.

Chris Mosier
Chris Mosier

Chris was de eerste Amerikaanse transgender atleet die zich in 2015 kwalificeerde voor de wereld kampioenschappen sprint duathlon. Chris Mosier vervolmaakte zijn transitie op 29 jarige leeftijd. Vol trots en blij met zijn lichaam poseert hij naakt voor de fotograaf van het sportmagazine.

Klik op onderstaande link:
http://espn.go.com/olympics/story/_/page/bodychrismosier/duathlete-chris-mosier-breaking-barriers-repping-team-usa-body-issue-2016
Bron foto: ESPN – Gay Star news

Laith Ashley, een 26-jarige Amerikaanse transman is een veel gevraagd mannelijk model. Hij werd gevraagd voor shows voor de New York Fashion Week en was te zien in een shoot voor Barney’s door de modefotograaf Bruce Weber.

Laith Ashley foto Newyork fashion
Laith Ashley foto Newyork fashion

Enkele jaren geleden begon Laith aan zijn transitie van vrouw naar man. Op zeer jonge leeftijd wist hij dat hij een jongen was. Zijn ouders reageerden wisselend op zijn transgender coming-out op zijn 17e. Zijn Christelijke moeder heeft het er moeilijk mee om haar dochter te verliezen terwijl zijn vader hem alle support geeft. Op Instagram heeft hij een aanzienlijke schare volgers waaronder Laverne Cox en Whoopie Goldberg.

Aydian Dowling

Ben Melzer, een 27-jarige transgender is in april 2016 te zien op de Duitse cover van het mannenmagazine Men’s Health. Op 23-jarige leeftijd begon Ben met zijn transitie. Het feit dat hij op de cover prijkt van het fitnessmagazine maakt hem heel gelukkig. Hij is fitness model en is de tweede transgender die een plaats krijgt op de cover.

Aydian Dowling bron foto facebook.

Eerder ging de Amerikaanse bodybuilder Aydian Dowling hem voor in 2015. Hij was de first running up bij de Ultimate Guy verkiezing van de Amerikaanse editie.

Vorig artikelPauline Ngarmpring op campagne om premier van Thailand te worden
Volgend artikelGoogle-werknemers willen Kay Coles uit ethische commissie

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in