15.6 C
Amsterdam
zaterdag 13 juli 2024

Wie zijn wij van Travestie.org

Er ontstond aan het einde van de vorige eeuw behoefte aan een nieuwsplatform op internet met als doel informatie over de uitingsvorm travestie. De oprichter van de site, Sasha uit Spijkenisse startte in 1998 een internetsite voor travestie.

Delen van gevoelens hoe om te gaan met travestie was een belangrijke reden. Sasha had regelmatig de behoefte zich te verkleden als vrouw en merkte dat haar vriendinnen net zoals zij op zoek waren naar een veilige haven. Nieuws, make-up, kleding, travestie vriendelijke winkels, tips en trucs, forum en chat waren belangrijke redenen om een website te starten zodat ieder het zijne/hare kon vinden. De website was niet seks-georiënteerd en dat was een groot verschil t.o.v. de Hotmail forums en clubs. Kortom, het was een serieuze website in die jaren. Al snel bevatte de website een schat aan informatie.

Om de toegankelijkheid van de website te verbeteren ging zij op zoek naar teamleden die haar wilden helpen om haar droom te verwezenlijken. Zij ontmoette al snel Natalie, een transgender die in staat was een computerprogramma te schrijven waarin alle info overzichtelijk  werd weergegeven op de website. Natalie, de IT techneut was meer dan 15 jaar verantwoordelijk voor het technische gedeelte van de site.

De chat werd al snel razend populair en de eerste niet travestie John werd na hevige discussies over het toelaten van een niet travestie in het team moderator van het chat kanaal. Via het chatten leerde hij zijn huidige vrouw kennen.
Het aantal teamleden groeide gestaag met Jolanda, Kitty, Paula en Bibi en thuis bij Sasha ontstond het idee een travestie.org feest te gaan organiseren in 2000. Het eerste feest op donderdagavond vond plaats in de Fun4Two in Moordrecht. Na een paar feesten explodeerde de bezoekersaantallen. De club bood een veilige haven voor travesties en had alle faciliteiten die travesties nodig hadden zoals een veilige privé parking, afsluitbare kastjes, kaptafels en uitgebreide sanitaire voorzieningen. De donderdagavond bleek een ideale avond voor travesties om uit te gaan. Het smoesje thuis ‘ik moet overwerken’ werd door veel gebruikt. Huwelijken en vriendschappen ontstonden tijdens de feesten. John verloofde zich in 2001 met Marcella en trouwde later (2015) met haar.

Travestie gaat gepaard met grote ups en downs. In de ups is de behoefte groot de garderobe uit te breiden en allerlei mensen te ontmoeten en op regelmatige basis de man of vrouw naar boven te laten komen. Vaak hoor je ‘een avond aan travestie doen zorgt voor energie waar je geruime tijd op voort kunt leven’. Na een up volgt bijna altijd een down. De down ontstaat door meerdere redenen. Vaak heeft het te maken met gevoelens van verliefdheid, maar ook walging toe te geven aan een andere identiteit speelt een belangrijke rol. Veel van ons herkennen het verbranden en weggooien van kleding. Doordat de medewerkers van travestie.org hoofdzakelijk bestonden uit travesties heeft de travestie.org organisatie ook haar ups en downs gekend.

In 2007 verdwenen Sasha, Jolanda en Kitty uit het actieve team. Sasha heeft de website nog jaren op haar naam gehad en onderschrijft tot op de dag van vandaag het ideële doel van de website; een onafhankelijk platform met informatie en nieuws voor iedere vorm van gender dysforie.

Paula heeft samen met haar vrouw jarenlang belangrijk werk verricht voor de site en haalde de eerste adverteerders binnen om de kosten van de site te dekken. John, de stabiele factor bij de organisatie was bereid alle domeinnamen op zijn naam te nemen en samen met Pamela en Lisa garandeerden zij het voortbestaan van de website. Een team met drie teamleden is kwetsbaar want de belasting om dagelijks nieuws te scannen en wekelijks nieuwe content te leveren is in combinatie met werk en gezin moeilijk vol te houden. De site verloor haar glans en de ambitie van de teamleden ebde langzaam weg.

Het travestie.org feest verhuisde naar Rucphen en een van de adverteerders van de website zorgde voor een nieuwe locatie in Club Mystique in 2010. De travestie.org Kerstparty iedere derde donderdag van december is al enige jaren een bruisende middag en avond vol artiesten, vrienden en iedereen die travestie en transgenders een warm hart toedraagt.

In januari 2015 werd de website te koop aangeboden. De koper moest de bestaande doelstellingen onderschrijven om de site over te nemen. Uit het netwerk van travestie.org werd Laura gevonden die alle doelstellingen onderschrijft en met haar netwerk nieuw elan geeft aan de site. De nieuwe site is vanaf november 2015 actief. Het team bestaat momenteel uit 17 nieuwe teamleden en John de nestor is nog steeds actief en het geweten van het team.

Travestie.org zoekt jou!

Travestie.org is een onafhankelijk nieuwsplatform voor transgenders en haar bewonderaars.
Zolang transgenders met hun diversiteit en identiteit niet volledig zijn geïntegreerd in onze maatschappij blijft ons platform levensvatbaar. Ook het zaaien van tolerantie in de wereld blijft nodig om de wereld in positieve zin te veranderen. Samenwerken met en verbinden van alle belanggroeperingen binnen de transgenderwereld is het beoogde doel van ons platform.

Beste lezer, je hebt de afgelopen twee maanden kunnen genieten van allerlei activiteit op onze site. Ook zijn we actief op facebook https://www.facebook.com/travestie.org. Ons team bestaat inmiddels uit 17 teamleden die allemaal een positieve bijdrage leveren.

We zijn op zoek naar jou;

  • Heb jij interesse in een specifiek onderwerp zoals:
    Medisch, politiek, historie, film en documentaire, boeken, muziek, transgender YouTube films of fotografie
  • Ben jij cartoonist, tekenaar, columnist, transgender kunstenaar of heb je aspiraties?
  • Volg jij een bekende transgender in de wereld en wil jij een paar keer per jaar een artikel schrijven over jouw idool. Dan nodigen we je graag uit te reageren.
  • Wil jij slechts eenmalig een nieuwsitem leveren dan nodigen wij je graag uit je copy naar ons toe te sturen.
  • Ben je app-bouwer? We zijn op zoek naar iemand die een travestie.org App kan maken zodat wij via smartphones meer lezers kunnen bereiken.
  • Woon je in België? Wij hebben slechts één Belgisch teamlid en willen graag meer mensen uit België die meewerken op onze site.

Samen verbinden wij de transgenderwereld en werken we iedere dag aan een mooiere, tolerantere wereld. Kun jij een bijdrage, groot of klein leveren meld je dan nu aan. Onderschrijf jij onze doelstelling en wil jij net als wij meer nieuws en activiteit op onze site stuur dan je e-mail naar info@travestie.org

.

Laatste Nieuws