Het Amerikaans ministerie van Justitie wil niet langer transgender leerlingen en studenten (expliciet) beschermen tegen discriminatie.
Democratisch president Barack Obama (2009-2017) had maatregelen genomen opdat transgenders op school of aan de universiteit mogen kiezen welke sanitaire voorzieningen ze willen gebruiken.

Daags nadat de benoeming van de nieuwe minister van Justitie Jeff Sessions werd bevestigd, heeft de Republikeinse regering-Donald Trump ervoor gezorgd dat de bewuste bescherming weg zal vallen.

Politieke profilering
De vrije keuze van toiletten en kleedkamers is een veelbesproken kwestie, omdat ze ook samenhangt met de privacy van transgenders en de erkenning van hun genderidentiteit door derden. Conservatieve beleidsmakers proberen transgenders te beknotten in hun keuze door hen te verplichten de voorzieningen te gebruiken voor personen met het geslacht dat overkomt met hun geboortegeslacht op officiële documenten. Dat geboortegeslacht weerspiegelt vaak niet de genderidentiteit van de betrokken transgenders. Het is een ethische kwestie waarvan politici dankbaar gebruik maken om zich te profileren als conservatief of net progressief.
Bron:
PinkNews.co.uk en http://zizo-online.be/article/10961

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here