Levensverhalen van transgender-ouderen

Veel transgenders hebben hun angsten om reacties van naasten, onzekerheid en schaamte moeten overwinnen om uit de kast te komen. En zij die de moed hebben gehad om deze ingewikkelde keuze te maken, zouden – juist ook op oudere leeftijd – zichzelf moeten kunnen blijven.

Transgenders krijgen recentelijk steeds meer de aandacht die ze verdienen. Er is echter een groep die hierbij onderbelicht blijft. De transgender-ouderen. Een boeiende groep pioniers die hun gevoelens moest ontdekken in een tijd zonder voorbeelden. Ook een groep die langzaam maar zeker steeds vaker te maken krijgt met zorgverleners. De transgender ouderen van nu zijn bovendien de eerste groep mensen die, desgewenst, de mogelijkheid had een geslachts-veranderende operatie te ondergaan. Des te meer reden om deze oudere transvrouwen én transmannen in beeld te brengen met boek en film.

Boek en film Project Transgender Ouderen is een project van Roze 50+ Nederland en Empowerment Foundation, dat zich richt op de emancipatie van oudere Transgenders in Nederland. Ons doel is het vergroten van kennis en begrip en het creëren van een genuanceerde beeldvorming (tegen)over transgender ouderen bij zowel partners, kinderen, vrienden, generatiegenoten en zorg/hulpverleners. Dit alles willen we bereiken door het optekenen van een 20-tal levensverhalen van transgender ouderen in boekvorm. door Eveline van de Putte (trainer, auteur en fotograaf). Hierin zal gestreefd worden om een zo gevarieerd mogelijk beeld te vormen van de transgender ouderen waaronder; transmannen, transvrouwen en cross dressers (homo, bi of hetero) met verschillende culturele en religieuze achtergronden.

Om deze verhalen in beeld en geluid te ondersteunen zal er een drieluik van korte films gemaakt worden door Kim Bras (regisseur en documentairemaker). Dit zijn portretten van transmannen en transvrouwen op leeftijd (met hun partner) die een in kijkje geven in hun leven en hoe zij (als stel) omgaan met trans-zijn en ouder worden. Ook zullen er inspanningen geleverd worden om samen met een (TV) producent een documentaire van 50 minuten te maken.

Help ons het beeld van transgender ouderen om te buigen van ‘onbekend en onbemind’ naar ‘geaccepteerd en heel gewoon’.
Maak dit bijzondere project mogelijk en koop aandelen Roze 50+ Nederland (= ANBO en COC) en Empowerment Foundation (ANBI erkende instelling) spannen zich in om dit project te financieren. Daarnaast bieden wij u de kans om te participeren door het kopen van aandelen á 5 euro per stuk. Er zijn 4500 aandelen beschikbaar. Op die manier dragen we allemaal een steentje bij aan de emancipatie van LHBT mensen.

Stort uw bijdrage op: NL69RABO0106237578 t.n.v. Empowerment Foundation, o.v.v.

Transgender ouderen. Wat krijgt u er voor terug?
1 t/m 10 aandelen (5 t/m 50 euro): naamsvermelding in het boek 11 t/m 19 aandelen (55 t/m 95 euro): bovengenoemde + naamsvermelding op aftiteling film 20 t/m 49 aandelen (100 t/m 245 euro): bovengenoemde + 1 still (A4) uit de film 50 t/m 99 aandelen (250 t/m 495 euro): bovengenoemde + bedrijfslogo in boek, plus 1 boek 100 t/m 199 aandelen (500 t/m 995 euro): bovengenoemde + 1/2 pag. advertorial in boek + 5 boeken 200 aandelen of meer (1000 euro of meer): bovengenoemde + 1 pag. advertorial in boek + 10 boeken
Dank voor uw support, aanmoediging en enthousiasme!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here