juli 2017

Vol trots en dankbaarheid poseert binnenkort transgender model Andreja Pejić op het Servische magazine Harper’s Bazaar. Andreja’s moeder is Servisch en voor de eerste keer is een transgender covermodel te zien in een Servisch tijdschrift.

‘Mama, deze is voor jou’, schrijft Andreja Pejić in een bericht op Instagram.

Nog meer hartverwarmend braking nieuws vanuit Servië.

Ana Brnabić is de eerste vrouwelijke en lesbische premier van dat land. Ze werd afgelopen maand
door president Aleksandar Vučić voorgedragen als premier van Servië.

Er stemden 157 parlementsleden voor, 55 leden van het Servische parlement stemden tegen.
Uit Servisch onderzoek blijkt 65 procent van de bevolking homoseksualiteit als een ziekte beschouwt en 78 procent vindt dat homoseksualiteit alleen binnenshuis mag worden geuit.

mei 2017

Andreja Pejic het 25 jarige Australische transgender model schrijft geschiedenis. Ze prijkt als eerste transgender vrouw op een dubbele cover van het  Portugese mannenblad GQ als vrouwelijk model van het jaar. In 2015 stond ze op de cover van Vogue. 

Ze liep in de beginjaren van haar modellen carrière  shows voor zowel mannen- als vrouwenkleding en poseerde voor grote namen als Marc Jacobs en Jean-Paul Gaultier. Wij kennen haar van de Hema campagne voor beha’s. Andreja kwam in 2014 uit de kast en onderging een volledige transitie.

In een televisieshow in New Zealand TV today waar ze aankondigede het model voor het mannenmagazine te zijn vertelde ze over het feit dat ze nog steeds veel haatberichten op sociale media krijgt. Sommigen verwijten haar dat ze alleen maar transgender is om in de aandacht te staan, of dat ze psychisch ziek is.

maart 2017

Terwijl in de amerikaanse editie van Vogue ingezet wordt op culturele diversiviteit gaat de hoofdredactrice van Vogue Paris, de franstalige versie van Vogue, de moedige stap aan om als eerste modeblad in Frankrijk een transgender model op de cover te plaatsen.

Emanuelle Alt had al besloten om een transgender model op de cover te plaatsen toen ze eind vorig jaar het verhaal las van Valentina Sampaio, een jong Braziliaans model die transgender is.
In haar editoriaal schrijft Alt dat als ze Valentina voor het eerst zag, ze er uit zag als een typische franse Vogue schoonheid, vergelijkbaar met de gewone Vogue modellen als Daria Werbowy of Anna Ewers, het enige verschil was dat ze als jongen geboren werd. 

Volgens Alt is dat een verschil dat we in een ideale wereld niet hoeven te vermelden, deels omdat we ons kunnen inbeelden dat personen zoals Valentina het zelf wensen te vergeten; doch het is nodig te benadrukken dat Valentina niet enkel op de cover staat voor haar sprankelende persoonlijkheid, maar ook omdat ze desondanks het gezicht is van een eeuwenoude strijd om erkent te worden om wie ze is en niet als iets anders gezien te worden.

Trans personen zijn het ultieme symbool van de afwijzing van de conformiteit, en zijn daardoor iconen die Vogue ondersteunt en wenst te verheerlijken.
Vogue is niet het eerste modemagazine ter wereld waar een transgender model op de cover werd geplaatst. Valentina Sampaio heeft zelf al op de cover van Elle Brasil geschitterd, en trans model Hari Nef heeft op de cover van Elle UK gestaan.

Alt is fier dat Vogue Paris het nu ook aandurft: het is belangrijk op dit moment om dit te doen. De mensenrechten gaan momenteel niet de goede kant op, deze cover gaat over het belang van deze rechten, en dat we nog veel vooruitgang dienen te maken betreffende een hele resem van deze rechten. Het is pas wanneer een model als Valentina op de cover kan staan zonder nood aan een editoriaal met uitleg en vermelding van het model haar gekozen identiteit, dat de strijd gestreden zal zijn.

Valentina Sampaio

Op vrouwendag 2016 liet Valentina Sampaio voor het eerst internationaal van zich spreken, daar L’Oreal Paris haar boodschap verspreidde dat ze voor het eerst als officiële vrouw (na haar wijziging van haar identiteitskaart) vrouwendag kon vieren, om zo de transgender beweging te steunen. L’Oreal gelooft dat vrouw zijn het lichaam overstijgt, en dat het verhaal van Valentina een boodschap over de strijd voor vrouwelijke vrijheid in al zijn uitingsvormen belichaamd.
Ze is een twintig jarig model van Braziliaanse afkomst. Ze heeft verschillende keren op de catwalk gestaan van Sao Paulo Fashion week. Er wordt gesuggereerd dat ze mogelijk ook uitgenodigd is om een Victoria Secret Angel te worden.

Bronnen:
http://www.vogue.com/article/french-vogue-valentina-sampaio
http://www.bbc.co.uk/newsbeat/article/38965846/french-vogue-gets-first-transgender-cover-star
http://www.hln.be/hln/nl/40/Style/article/detail/3080588/2017/02/14/Franse-Vogue-zet-transgender-model-op-cover.dhtml


http://www.revelist.com/lgbt/valentina-sampaio-french-vogue/6853/sampaio-has-even-appeared-on-the-cover-of-elle-brazil/5
http://www.quien.com/moda/2017/02/07/modelo-transexual-podria-convertirse-en-angel-de-victorias-secret

Transgender model Hari Nef in L’Oréal reclame

8 januari 2017

Voor het eerst in de geschiedenis van L’Oréal is de allereerste transgender vrouw te zien is in een reclame video van L’Oréal Paris. Ze zegt de legendarische zin ‘Omdat ik het waard ben’.

De 24 jarige Amerikaanse Hari Nef is actrice en schrijfster. Tijdens de uitreiking van de Golden Globes afgelopen zondag was zij samen Lively, Lara Stone, Alexina Graham, Xiao Wen Ju, Sabina Karlsson en Marquita Pring ye zien in een video commercial.

1 november 2016

Twee transgender fashion modellen hebben een samenwerking ondertekend met Diesel. De Nederlands Loiza Lamers en Benjamin Melzer zijn het gezicht van de nieuwe visibiliteitscampagne. Lamers was te winnares van de Nederlandse versie van Holland Next Top Model waar ze vorig jaar de hoofdprijs won. Melzer  verscheen op de Europese cover van Men’s Health.

Het is momenteel nog onduidelijk of de modellen enkel in de Europese campagne te zien zullen zijn, of ook op het Amerikaanse campagnemateriaal zullen schitteren. loiza-lamers-ben-melzer-diesel-transgender-models

Diesel is misschien wel het meest transgender vriendelijk merk op dit moment.

1 november 2016

Arisce Wanzer transgender model uit de VS staat op de cover van LandSpiegel. Voor het eerste in de 111 jarige historie van het blad is gekozen voor een trans model. De cover foto op het magazine is van fotograaf Erica Barker. 

Wanzer speelt mee in de nieuwe reality show ‘Strut”van Oxygen  geproduceerd door Whoopi Goldberg. Strut is baanbrekend om een aantal redenen, de cast is samengesteld uit een rijke diversiteit aan transvrouwen en transmannen. De reality serie is een competitie show voor modellen.

arisce-wanzer-cover-spiegel-usBron cover foto op onze site: facebook pagina Arisce Wanzer.

11 juni 2016

In discotheek Carré in Willebroek stelde Jessica Proost uit Houdeng-Aimeries zich voor aan het publiek voor de Miss België 2017 verkiezing. De 25 jarige transgender is een van de vele kandidaten die dingen naar de prestigieuze prijs Miss België. Jessica heeft een volledige identiteit transitie ondergaan. Jessica hoopt met haar deelname het fel begeerde kroontje in de wacht te slepen. jessicaproost-transgender-model-miss-belgie-2016-2

Februari 2016

Het Australische transgendermodel Andreja Pejic staat op de cover van het Spaanse tijdschrift Marie Claire.

Met de titel: vrij vertaald in het Nederlands ‘Breek het taboe’ maakt ze furore bij het Spaanse publiek.andreja pelic cover marie claire spanje ferbuari 2016
In 2014 zagen wij op Nederlandse Hema ambri’s Andreja Pejic. Zij was te zien in een ruim assortiment push-up bh’s. Het in Bosnië geboren model verwierf haar bekendheid door haar androgyne uiterlijk. Zij presenteerde in de eerste jaren van haar carrière zowel mannen- als vrouwenmode. In januari 2011 stond Pejic op de 11de plaats in de lijst van Top 50 van mannelijke modellen van models.com. Ze kwam uit de kast in 2013 en onderging de transitie van man naar vrouw. Ze richt zich nu niet langer op een androgyn uiterlijk en showt sinds 2014 alleen nog vrouwenmode, en nog steeds is ze een veel gevraagd model.andreja pelic foto www forbes com

Zij liep shows voor Jean Paul Gaultier en was te zien in de Amerikaanse Vogue.

Bron: foto andreja www.forbes. com

Het zijn populaire verschijningen: transgenders die furore maken op de catwalk.

Modellenbureaus kiezen de laatste tijd graag voor niet-alledaagse vrouwen. Succesvol is de fashionindustrie met dames van transseksuele komaf.

Bruce Jenner, voormalig Olympisch kampioen tienkamp, acteur en filmproducent poseerde onlangs als Caitlyn op de cover van Vanity Fair.caitlyn jenner

De documentaire ‘I am Cait’ was te zien op de Nederlandse en Amerikaanse TV in 2015.

In een eerder artikel op onze site waarin Amanda Lepore centraal stond lazen jullie hoe dit model een van de artiesten was op het vierde Milkshake festival in Amsterdam enkele weken geleden. Fotograaf David LaChapelle zorgde voor de grote internationale doorbraak. Als zijn muze, model en actrice maakte zij internationale furore. Meerdere keren was ze te zien in Playboy. Gekscherend wordt haar lichaam bestempeld als het duurste lichaam op onze planeet.

2012

Jenna Talackova uit Canada was in 2012 spraakmakend omdat ze een rechtszaak won om mee te mogen doen met de Miss Universe verkiezing. Zij werd gediskwalificeerd toen duidelijk werd dat ze geboren was als man. Ze drong door tot de top 12.

2015

Het prachtige Iraanse model Pari Roehi groeide op in Nederland en was te zien in Germany’s Next topmodel. In een interview op de Duitse ARD vertelde ze hoe ze opgroeide in Nederland en alle steun kreeg van haar ouders tijdens haar coming out. Zij was afgelopen week een van de gasten bij Jinek om te recenseren over de documentaire van Caitlyn Jenner.

2015

In het tv programma Expeditie Robinson leerden wij het Nederlandse model Valentijn Hingh beter kennen in 2015. Helaas verdween ze te vroeg uit deze serie. In een eerdere documentaire over haar waarbij zij van haar 8e achtste jaar tot haar 17e werd gevolgd tijdens haar identiteitsverandering werd een mooi portret geschetst over genderdisforie. Bij Jinek viel ze op doordat ze duidelijk benadrukte dat uiterlijke schoonheid niet als maatstaf mag gelden voor acceptatie van transgenders in onze samenleving.Valijntijn Hingh

Valentiin is een succesvol internationaal model en wordt regelmatig genoemd in één adem met Doutze Kroes. werkte voor Maison Martin Margiela en Comme des Garςons. In 2012 won ze de Elle Personal Style Award. Een grootse toekomst ligt in het verschiet voor onze vaderlandse schone want ze is gescout voor een nieuwe campagne van designer Tom Ford.

Op de Ted Amsterdam 2012 het persoonlijk verhaal van Hingh: ‘Why did I choose”   http://tedx.amsterdam/2012/11/valentijn-de-hingh-why-did-i-choose/

Juni 2015.

Voor het eerst neemt een transgender deel aan de preselecties van Miss België. Het gaat om de 22-jarige Céline Van den Bossche.celinevandenbossche miss belgie 2016

Vier jaar geleden had ze nog het lichaam van een jongen. Céline heeft zich altijd al vrouw gevoeld. Met haar deelname wil ze een voorbeeld zijn voor iedereen die met zijn lichaam in de knoop zit.

Oktober 2015

Loiza Lamers wint Holland’s Next Top Model

Loiza een 20 jarige kapster uit Driel wint als eerste transgendervrouw ter wereld de verkiezing ‘Next Top Model’ in Nederland oktober 2015
De mooie blondine won afgetekend de tiende Nederlandse editie van het RTL 5 programma. Ook won Loiza met de verkiezing een contract bij Touché Models ter waarde van 50.000 Euro.
In de finale versloeg zij Rachel Swaab, Celine Koningstein en Lisa Kapper.loiza wint holland next top model
Holland’s Next Top Model is de Nederlandse versie van America’s Next Top Model het programma is wereldwijd verkocht. Lamers is de eerste transgender vrouw die het programma op haar naam schrijft. Loiza doel om compleet vrouw te zijn is met haar eerste plaats tijdens de verkiezing tot Next Top Model volledig gelukt.

Veertien transgender modellen voor en na https://www.youtube.com/watch?v=DD8SA9aQWlM

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here