Hoorn – Cor weet als geen ander hoe moeilijk travestieten het hebben met hun dubbelleven. Thuis is het onbespreekbaar. De partner weet het vaak niet eens. En buiten de deur is het helemaal een taboe. Behalve op de club. Dan heet Cor even Jolanda.

24 september 2005

Deze club: de travestie- en transseksualiteitgroep Hoorn, met leden uit de hele provincie, bestaat de komende maand precies 25 jaar. Ooit begonnen in Alkmaar. En na omzwervingen langs woonkamers uiteindelijk een thuis gevonden in het Hoornse buurthuis ‘t Hop. Het zilveren jubileum wordt op 19 oktober gevierd met een feestavond. Probleem is wel, je kunt de leden niet aanschrijven voor de feestavond, want stel dat de partner de uitnodiging op de deurmat vindt. Maar er is ook geen bestand waarin alle namen en adressen zitten van de bezoekers van de afgelopen 25 jaar. De bezoekers van de Hoornse groep komen uit alle hoeken van de provincie. Iedere maand komen ze samen in buurthuis ‘t Hop. Een bonte verzameling van mannen. Maar een avondje kunnen ze even zichzelf zijn. In vrouwenkleren. Vaak keurig gekapt en opgemaakt. Cor, getrouwd en in het dagelijks leven trucker, is dagen voor de maandelijkse ontmoetingsavond al bezig met zijn garderobe. ,,Ik zit lang te denken wat ik op zo’n avond aan zal doen. Ga vaak nog even snel naar de winkel om iets nieuws te kopen. In het begin vond ik het moeilijk om vrouwenkleren in een winkel te passen. En kreeg ik rare reacties van het personeel. Maar ik merk dat dat minder wordt. Het is meer geaccepteerd.’ Homofiel Ook de partner van Cor heeft inmiddels geaccepteerd dat hij zich graag als vrouw kleedt. ,,Maar ze wil mij niet in vrouwenkleren zien. Thuis doe ik er daarom ook niks mee. Ik heb mijn eigen kast met jurken. Die gaat altijd op slot. We wisselen ook geen kleren uit. Vanaf mijn jeugd weet ik al dat ik een travestiet ben, maar heb het lang verstopt. Mijn vrouw kwam er toevallig achter nadat ik kleren had laten slingeren. Ze heeft het dan wel geaccepteerd, maar wil er verder niet veel van weten. Ik weet dat veel andere mannen het angstvallig verborgen moeten houden voor hun vrouw omdat ze zeker weten dat ze daarmee hun huwelijk op het spel zetten. Veel mensen denken trouwens dat travestieten homofiel zijn. Maar dat hoeft helemaal niet. Ik ben ook gewoon een hetero.’ De trucker loopt overigens niet te koop met zijn gevoelens. Zijn collega’s weten van niks. Zijn beide oorbellen die hij ook op de vrachtwagen draagt roepen geen vragen op. ,,Er zijn zoveel mannen die oorbellen dragen. Maar er rust helaas gewoon een taboe op travestie. Ik weet zeker dat heel veel mannen met dergelijke gedachten rondlopen, maar er nergens mee terecht kunnen. Behalve op onze club dan. Ik hoop dat ze naar onze feestavond komen. En ze mogen hun partner meenemen. Graag zelfs.’ Het clubje dat iedere derde woensdag van de maand in Hoorn samenkomt, bestaat meestal uit vijftien personen. De leeftijd varieert van twintig tot zeventig jaar. Op de feestavond is er gelegenheid om te verkleden.

Transgenders Hoorn in Wout’s Beer House vanaf 2018

Kerkplein 33 te Hoorn .

We zouden het erg leuk vinden als jullie ook weer eens langs komen.

Iedereen is welkom ongeacht huidskleur-religie-geaardheid. Natuurlijk is ook je vriend-vriendin-buren of familie welkom.

Parkeren op het kerkplein is beperkt in de omgeving is er genoeg plek maar kijk uit voor parkeerplekken die bestemd zijn voor buurtbewoners.

Iedere derde woensdagavond van de maand hebben wij een open avond (voor iedereen toegankelijk),
ook als we een thema avond hebben.

aanvang avonden is 20.00 uur en de avond stopt rond 01.00 uur

WOUT’S BEER HOUSE  is een rookvrij cafe maar wel met een aparte rokers ruimte.

Wij vragen voor de ontmoetingsavonden geen entree van onze gasten.

Transgenders Hoorn  www.tent-werkgroephoorn.nl Email:  transgendershoorn@gmail.com

Vorig artikelLevensgevaarlijke pump party’s
Volgend artikelWedstrijd: Leven als vrouw …. voor een week

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in