Transgenderpionier Coccinelle overleed in 2006 en zette zich in voor de rechten van transpersonen. Zij krijgt 18 mei a.s. een eigen promenade in Parijs.

De Raad van Parijs besliste afgelopen week positief op het initiatief. Bamby vriendin van Coccinelle is de initiatiefneemster voor het eerbetoon.

De Promenade Coccinelle ligt vanaf mei in Quartier Pigalle, op de Boulevard de Clichy, tussen het IX-de en XVIII-de arrondissement.

Jacqueline Charlotte Dufresnoy maakte in de jaren 1950 en 1960 furore als Coccinelle, een transgender zangeres. Samen met Marie-Pierre Pruvot (Bambi) en Corinne Van Tongerlo was Coccinelle een van de vele transgenders die naar de Clinique du Parc van dr. Georges Burou in Casablanca (Marokko) trokken om zich te laten opereren.

Dr. Burou was één van de eerste artsen in de wereld die regelmatig geslacht aanpassende operaties verrichtte. In de jaren 70 en 80 trokken tientallen transmensen van over heel de wereld naar Marokko om zich medisch te laten helpen in zijn kliniek Clinique du Parc Hij werd jarenlang vergruist om zijn baanbrekend werk. Hij kreeg de bijnaam ‘de Slager van Casablanca’. De laatste jaren eren zijn critici hem omdat hij zijn tijd ver vooruit was.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here