Zou 2017 nog meer geluk brengen dan 2016, ik kan het me niet voorstellen. 2016 was het jaar dat Tess te voorschijn kwam, zich toonde aan de buitenwereld. O zo kwetsbaar was dat kuikentje vorig jaar, schuw en nog angstig om zich heen kijkend. Gelukkig waren er zoveel lieve mensen, die zich over dat kleine wezentje ontfermden, haar steunde door dik en dun, haar liefde en aandacht gaven. En dit gaf Tess de kracht om te groeien, heel hard uit te groeien tot een jong volwassen en zelfstandig individu, die zich kan verweren, die haar grenzen durft te stellen en continu op zoek is naar avontuur in de grote mensenwereld.

Als het jaar 2016 ten einde loopt en inmiddels de uitverkoop in de winkels in volle gang is, besluiten mijn hartsvriendin Amor en ik om te gaan shoppen in Amsterdam. Lekker slenteren op de Albert Kuip, leuke kleding kopen en daarna gezellig eten onder het genot van een glaasje wijn. We vieren, dat we elkaar precies één jaar kennen, en halen daarbij de talrijke en leuke herinneringen van het afgelopen jaar naar boven: de vele en onvergetelijke avonden in de Mystique , The Moods Bar, de Sameplace en in de Showboat. Onze glorieuze toch door de binnenstad van Tilburg op Roze Maandag , de gezellige jurkjesmiddagen en de prachtige travestietenshow in Berlare, waarvan we zo van genoten hebben samen met onze andere T-Girl vriendinnen Paula en Miranda. En als al die bijzondere momenten door onze gedachten vliegen, krijg ik plotseling een geheel nieuw idee en stel spontaan voor: zullen we samen op 1 januari de nieuwjaarsduik gaan doen?

Amor reageert enigszins overdonderd en moet er niet aan denken om het koude zeewater in te gaan. “Als jij dat wil doen prima, en ik zal je begeleiden, maar ik ga niet het water in”. Amor is direct duidelijk, maar desondanks merk ik, dat het idee haar toch wel aanspreekt, en ze nodigt me dan ook spontaan uit om op zondag 1 januari naar haar toe te komen en om vanuit haar woning, als twee vriendinnen samen op te trekken naar het strand van Scheveningen. Amor woont op loopafstand van Scheveningen, dus dat komt mooi uit.

Op oudejaarsavond verzamel ik mijn spullen, die ik nodig heb om de nieuwjaarsduik redelijk aangenaam te kunnen overleven: een dikke badjas, twee dikke handdoeken, Crocs schoenen om mijn voeten tegen het koude zand te beschermen, een zwart bad pak met omslagrokje, mijn nieuwe zwarte pruikje, zwarte handschoenen en een setje droge kleding. Uiteindelijk ga ik met een goed gevulde koffer en grote tas op 1 januari, gekleed in mijn nieuwe lange luipaardjas, de deur uit. Ik ben er helemaal klaar voor: ik zal het koude water niet vrezen!

Eenmaal bij Amor aangekomen, beginnen we direct met tutten en opmaken en na een uur vertrekken twee aantrekkelijk geklede dames naar de strandtent in Scheveningen, waar het spektakel om klokslag 12:00 zal beginnen. Onze vriend Martin besluit op het laatste moment ook met ons mee te gaan, hij zal foto’s maken als ik de zee inga. Als we over straat lopen vallen we nog niet zo op, en de meeste voorbijgangers gaan ons onopgemerkt voorbij. Dit verandert op slag, als we de overvolle strandtent binnen stappen en alle blikken op ons zijn gericht. We krijgen direct de positieve aandacht en worden verwelkomt door een groep mannen: “Goedemorgen Dames”, het ijs is gebroken, ik zuig de aandacht naar binnen, wat een kick geeft dat.

We bestellen lekkere warme chocolade melk, de ingrediënt bij uitstek om een nieuwjaarsduik te beginnen. Er worden ons spontaan warme oliebollen aangeboden en de stemming in de strandtent stijgt met de minuut. Ongeveer15 minuten voor de final countdown, begeven we ons naar buiten en mengen ons tussen de strandgasten. Het uitkleden kan beginnen en Tess toont zich in haar badpak aan de buitenwereld. Om nog zolang mogelijk warm te blijven, trek ik nog snel mijn grote blauwe badjas aan, die niet zo vrouwelijk aanvoelt, maar toch onontbeerlijk blijkt te zijn.

Er worden van ons samen nog snel foto’s genomen door een officiële fotograaf en we lopen over het strand. Ik geniet van een ultiem vrijheidsgevoel. De laatste seconden tikken weg, en even voor 12:00 gooi ik mijn badjas uit, en geef die samen met mijn Crocs schoenen aan Amor. Ze loopt een stukje met me mee en dan begin ik te rennen de ijskoude zee in. Tess stort zich in de golven en ik voel het koude water nauwelijks, overeind gekomen loop ik nogmaals de zee in, ik kan er niet genoeg van krijgen.

Geheel voldaan loop ik het strand weer op, Amor en Martin tegemoet en sla snel een droge handdoek om me heen. In de overdekte strandtent, trek ik mijn badpak uit en Amor assisteert me, zodat ik bij deze actie mijn pruikje niet kan verliezen. Ik droog me snel provisorisch af en trek droge kleren aan. We besluiten niet langer in de strandtent te blijven en lopen richting huis om daar samen wat te gaan drinken.

Als Amor een heerlijk glas warme glühwein serveert, wacht ik geen moment, we toosten op onze geweldige ervaring van die dag en wensen elkaar het beste voor 2017. De warme glühwein stroomt mijn lichaam binnen en valt als een warme deken over me heen. Ik voel me intens gelukkig, zou 2017 mij dan nog meer gaan brengen dan 2016? Ik kan me het niet voorstellen, maar Tess kan niet wachten en in haar gedachten is ze al weer bezig met een volgend avontuur.

Auteur: Tess

Vorig artikelVoor het eerst als transvrouw over straat
Volgend artikelOp hoge hakken en in rode jurk naar de diploma uitreiking

2 REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in