Nederland: Gender Clinic is een chirurgische kliniek voor transgender personen die, na het psychologische en eventueel hormonale traject, op zoek zijn naar hoogwaardige en persoonlijke chirurgische zorg. Vanwege de lange wachtlijsten voor operaties in andere centra is besloten om Gender Clinic op te richten die zich volledig inzet om “sneller” en “eerder” te kunnen helpen. We streven ernaar hiermee ook een bijdrage te leveren aan het reduceren van psychische nood die soms kan ontstaan bij het vooruitzicht van een jarenlange wachtlijst.

Op dit moment kunnen transgender personen bij Gender Clinic terecht voor de borst chirurgische ingrepen en secundaire correcties na eerdere ingrepen aan borst en genitaliën.

In de afgelopen maanden heeft de Gender Clinic met meerdere zorgverzekeraars afspraken gemaakt en recent is ook VGZ, als grote zorgverzekeraar, ingestapt om gezamenlijk het terugdringen van de wachtlijsten gestalte te geven. Ook VGZ ziet het belang en de urgentie van het sneller beschikbaar stellen van de meest gewenste chirurgische ingrepen voor transgender personen.

Het team van Gender Clinic, gespecialiseerd in Plastische Reconstructieve Genderchirurgie staat onder leiding van Dr. Mark-Bram Bouman (tevens verbonden aan het Kennis- en Zorgcentrum Genderdysforie (KZcG) van het Amsterdam UMC (VU)). De cliënt-coördinatoren van de Gender Clinic begeleiden de mensen met veel persoonlijke aandacht en bieden ook hulp bij het aanvragen van de subsidie voor een borstvergroting.

De kliniek nodigt genderteams uit andere centra van harte uit cliënten door te verwijzen als dat voor hun traject wenselijk is. Gender Clinic is de eerste zelfstandige chirurgische kliniek in Nederland die zich specifiek richt op transgender personen.

Gender Clinic is gevestigd in Bosch en Duin en heeft ook een polikliniek in Haarlem. Zie voor meer informatie de website van Gender Clinic.

Bron : By Transvisie  Posted 25 oktober 2019  In Medisch, nieuws

https://www.transvisie.nl/gender-clinic-van-start/

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here