In Amerika zijn de nominaties voor de Golden Globes bekendgemaakt. “Girl”, de debuutfilm van de Gentse regisseur Lukas Dhont is genomineerd in de categorie ‘beste anderstalige film ’.

De Belgische film “Girl” blijft de wereld veroveren. Na successen op verschillende filmfestivals, is de film nu ook genomineerd voor een Golden Globe.

De Golden Globes zijn prestigieuze film- en televisie-prijzen. Ze worden ook gezien als een barometer voor de Oscarnominaties.

In Girl is de vijftienjarige Lara te zien die professioneel aan de slag wil als ballerina.. Haar uitdaging wordt nog groter omdat Lara is geboren in het lichaam van een jongen. De film volgt Lara in het dagelijkse gevecht tegen haar lichaam. De film is gebaseerd op een waargebeurd verhaal.

De rol wordt gespeeld door de zestienjarige danser en acteur Viktor Polster die tijdens het Filmfestival in Cannes al de prijs won voor beste acteur. Daar won de film nog drie prijzen, waaronder de Palm d’Or voor beste filmdebuut en de Queen Palm, als beste film met een LHBTQ-thema.

Beste anderstalige film

  1. Capernaum

2. Girl

3. Never Look Away

4. Roma

5. Shoplifters

De Golden Globes worden zondagnacht 6 januari 2019 uitgereikt.

Girl draait sinds 17 oktober in de Belgische bioscopen en sinds 20 november in de Nederlandse bioscopen.

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here