Gisteren opende de grootste lhbti-bar van Peru zijn deuren, na een langdurige lockdown door het coronavirus. Maar voor cocktails of dragqueens zijn bezoekers aan het verkeerde adres: de zaak doet voorlopig dienst als supermarkt.

Het bij de lhbti-gemeenschap populaire ValeTodo Downtown in de Peruaanse hoofdstad Lima zal klanten de komende periode huishoudelijke producten en voedselwaren aanbieden. In het Zuid-Amerikaanse land moeten nachtclubs namelijk voorlopig nog gesloten blijven.

Geen ontslagen

De oplossing is bedacht zodat de eigenaar van de club geen personeel hoeft te ontslaan. “Als we gewoon een nachtclub waren gebleven hadden we nu geen stip aan de horizon gehad”, zegt zij. “Dan hadden we niet kunnen werken.”

De club is voor de gelegenheid omgedoopt tot Downtown Market. De naamsverandering werd gevierd met een openingsceremonie. Een DJ speelt nu muziek voor klanten die de ‘supermarkt’ bezoeken.

‘Nieuwe mogelijkheid’

Personeel dat normaal gesproken dansend of achter de bar hun geld verdient, zit nu achter de kassa of vult de schappen in de zaak. “Dit is een nieuwe mogelijkheid”, zegt een van de dragqueens die normaliter optreedt in de club. “Ik was in eerste instantie erg depressief, maar je moet je soms aanpassen aan nieuwe uitdagingen.”

In Peru zijn 282.364 besmettingen met het coronavirus vastgesteld. In het land zijn 9504 doden te betreuren. Alleen in Brazilië is de uitbraak van het virus wat betreft Zuid-Amerika erger.

Bron: RTL Nieuws

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here