Zondag 21 mei werd in het oude Luxor theater in Rotterdam de tweejaarlijkse Jos Brink Prijs uitgereikt. TNN was er bij. De Jos Brink Oeuvre Prijs werd voor het eerst uitgereikt in 2009 en is sindsdien vier keer toegekend. Vanaf 2011 wordt ook de LHBTI Innovatie Prijs uitgereikt. Ook deze prijs is nu vier keer uitgereikt.
Ellie Lust heeft de Jos Brink Oeuvreprijs 2017 gewonnen. De Amsterdamse politieagente kreeg een kunstwerk en een geldbedrag van 10.000 euro.  De prijs werd uitgereikt door Minister Jet Bussemaker (emancipatie).

De Jos Brink Innovatieprijs ging naar BeyonG Veldkamp. De jury vindt het belangrijk dat er zichtbaarheid wordt gegeven aan zowel gender- als culturele diversiteit in de maatschappij. Veldkamp zet zich hiervoor in op een zeer positieve manier. Zo is zij zeer actief betrokken bij organisaties Respect2Love en Transunited. Met deze organisaties zet zij zich in voor LHBTI-jongeren met een biculturele achtergrond. Het brede publiek kent haar misschien wel van de realityserie ‘Love me gender’. Haar kleurrijke persoonlijkheid en haar brede bekendheid, zorgen er voor dat ze als rolmodel voor andere transgender personen fungeert, aldus de jury.

Andere genomineerden waren Ryanne van Dorst en The Hang-Out 010.
Bijzonder aan de uitreiking was dat Paul de Leeuw een eervolle vermelding en een geldbedrag van 1000 euro uitreikte. Deze prijs ging naar Stichting Maruf. Maruf is het platform voor queer moslims in Nederland en daarbuiten.

Bron: https://www.rijksoverheid.nl/ministeries/ministerie-van-onderwijs-cultuur-en-wetenschap/nieuws/2017/05/21/ellie-lust-winnaar-jos-brink-oeuvreprijs-2017

Vorig artikelIn stijl door het leven
Volgend artikelTerug naar Avebury auteur Hanneke Dragtsma

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in