´De weerstand staat wat hoger ´ Mijn god wat een pijn!

Ieder pistoolschot produceert een venijnige tik. De medewerker van het laser ontharingscentrum begint met het stuk huid boven mijn lip. Het is de pijnlijkste zone als het gaat om je gezicht. Eventjes houd ik dit wel vol. Maar een paar schoten verder pak ik de gun haast uit haar handen. ´Hou op! Ik trek dit niet!´

Mijn gezicht is bedekt met verdovende crème, maar helaas mag het tegen de kracht van deze laser niet baten. ´We hebben de weerstand wat hoger gezet´, weet de medewerker mij te vertellen. Elk van mijn blonde baardhaartjes moet tot op de wortel verbrand. En zo nooit meer terug komen. Hadden ze me niet eerder zo kunnen laten lijden? Leuk is de pijn niet. Maar het heeft wel effect. Mijn haren branden één voor één uit mijn gezicht.

Hoe in vredesnaam met deze pijn te dealen? Ik knijp heel hard mijn handen in elkaar. Tik-tik-tik, auwwwww wat een klote gevoel! Uiteindelijk went de misère toch en besluit ik me zoveel mogelijk te ontspannen.

Maar dan, we beginnen met mijn oksels. Onder mijn armen heb ik veel gevoel. Het laserapparaat blaast een hoop koele lucht om de pijn van iedere tik te verzachten. Het werkt slechts voor een deel. Vooral in het midden is de tik bij ieder schot niet te harden zo fel. Het tempo waarin de medewerker schiet ligt te hoog. Ik kreun, ik pak het pistool vast. Ik zucht. Gelukkig gaat ze goed met mijn lijdensweg om. Ze schakelt over naar zowat schot voor schot, en dan trekt ze de huid even strak. Toch krimp ik bij sommige vuurpijlen nog steeds even ineen.

´We zijn klaar´, zegt ze gelukkig al snel. ´Houd nog maar even wat ijs tegen je hals. Ik wacht buiten op je´.

Opgelucht blijf ik nog even liggen. Niet veel later kijk in de spiegel en weet niet wat ik zie. Mijn bovenlip is knalrood en mijn hals lijkt wel een mijnenveld. Ik voel me beschaamd om naar buiten te gaan. Maar er zit weinig anders op. Gelukkig werkt de crème tegen inflammatie erg goed. Eenmaal thuis is de ergste rode uitslag al weer van mijn gezicht en zie ik er verrassend normaal uit.

Nu het resultaat afwachten. Hoeveel baard- en okselharen ben ik deze keer verloren?

Auteur: Jenny vanuit Barcelona

 

Vorig artikelGents studenten protest tegen transfobie
Volgend artikelGame Mania speelt met gender en seksuele identiteit op Pokémon Day

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here