Aflevering 4 Zondag 11 december, 23.35 uur, Nederland NPO 2 – Gender en genegenheid

Een gesprek met Marian Geurtsen, Erik van Arkel en Nick Schaart over wat er met de liefde gebeurt als je partner van geslacht verandert. Geurtsen, theologe en ritueelexpert, publiceerde onlangs het boek Een bijzondere liefde, als je partner transgender is. Is er sprake van rouw en verlies of word je opnieuw verliefd?

In zes afleveringen wordt de liefde vanuit verschillende perspectieven en door uiteenlopende gasten belicht. Met onder andere Margriet de Moor, Bleri Lleshi, Funda Müjde, Claudia Roden, Yotam Ottolenghi en Dirk De Wachter. De afleveringen gaan over romantiek, trouw, Tinder, sekse, naastenliefde, vriendschap en eten; want liefde gaat tenslotte ook door de maag.

In een tijd waarin angst het ritme van de samenleving bepaalt, ontheemding en eenzaamheid nooit ver weg zijn, is het verlangen naar liefde groter dan ooit. In de zesdelige DNW-serie Liefde in tijden van verwarring wordt dit verlangen nagejaagd. “Liefde is bij uitstek het middel om angst te overwinnen”, aldus filosoof en jongerenwerker Bleri Lleshi. Een ode aan de liefde als tegengif. Van eros tot amor mundi

 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here