Afgelopen weekend weer twee gevallen van anti-LHBTI-geweld – deze keer in Amsterdam. Het COC heeft het Amsterdamse slachtoffer hulp aangeboden en daarvoor ook contact gezocht met het slachtoffer uit Dordrecht.

In Amsterdam werd drag queen Monique de la Fressange (zie foto boven dit artikel) zaterdagnacht door drie mannen mishandeld toen zij rond 01.30 uur op de Prins Hendrikkade stond te wachten op een taxi. Ze was net klaar met een optreden in café The Queen’s Head op de Zeedijk, toen ze werd uitgescholden en geslagen. Haar vriendin Diva Mayday twittert dat het om een haatmisdrijf moet gaan. “Omdat ze ook verrot is gescholden voor al het mogelijke. Ze heeft aangifte gedaan, maar de schrik zit er goed in.” Na de mishandeling is Monique in paniek naar de Regulierdwarsstraat gegaan, waar ze door vrienden werd opgevangen. “Ze zit onder de blauwe plekken en heeft een gekneusde neus”, aldus Mayday. Volgens de drag queen waren de daders begin twintig en spraken ze Nederlands.

De politie is een onderzoek gestart en gaat camerabeelden van het voorval bekijken. Omdat het slachtoffer een dragqueen is wordt er in het onderzoek onder andere bekeken of er bij de mishandeling discriminatoire aspecten meespeelden. Verder worden getuigen opgeroepen zich te melden.

Bron: https://www.coc.nl/veiligheid-2/anti-lhbti-geweld-in-amsterdam-en-dordrecht

[Bron: COC NL, AT5, AD – Foto’s Twitter: Diva Mayday & Danny Boyd]

Het COC steunt LHBTI’s – Steun jij het COC?

Bron Foto: AT5

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here