In oktober speelt een gelegenheidsformatie een musical om het 20 jarig bestaan van Café Lellebel te vieren. Regie, productie en spelers is een bont gezelschap mensen uit horeca, travestie en toneelwereld. We zijn al ruim een half jaar bezig om deze zo genaamde ‘old school’ musical gestalte te geven. Graag brengen wij U hiervan op de hoogte en nodigen wij U uit dit bekend te maken aan een ieder die van musical houdt, dan wel de Lellebel en de LHBTIQ gemeenschap een warm hart toedraagt.

Inleiding & Doelstelling:

“Lellebel de Musical” is een initiatief van Hans Wijtenburg, de uitbater van Café Lellebel.

Hans schreef het stuk nadat hij zelf meespeelde in producties als “Bagage” over een transseksuele vrouw en “Hij zei, dat zij zei, dat hij zei” over een heteroseksuele travestiet.

Het eerste stuk in samenwerking met Mariposa en Transpodium, het tweede met Mariposa.

“Lellebel de Musical” wordt opgevoerd in het kader van het 20 jarig bestaan van Café Lellebel.

Deze musical is bedoeld voor alle mensen die met een open mind de wereld bekijken. Ze krijgen een kijkje in de keuken van de LHBTIQ gemeenschap. Het is een vrolijk verhaal, gelardeerd door vele originele songs met veel eigen teksten. Soms is de toon vrolijk, soms is er ook een boodschap die kan worden omschreven als: “ben wie je wilt zijn en laat je door je omgeving niet in een hokje plaatsen”. Ook geweld (potenrammen), discriminatie, drag shows, veilige haven en liefde komen ruim aan bod.

Verhaallijn:

De hoofdpersoon is een luie jongeman van plusminus 30 jaar die nog thuis woont bij zijn moeder. Nadat hij wegens diefstal het warme nest moet verlaten, zoekt hij zijn heil in Amsterdam.

Daar ontmoet hij vele bonte personages zoals… een hippie, een masseur, een leather bear, een transseksuele danseres, een dragking, travestieten en vele andere stereotypen van uiteenlopende pluimage. Hij is bezig met een zoektocht naar zijn eigen identiteit en komt daarbij valkuilen tegen. Hij belandt in allerlei situaties. Hij is wars van de hokjesgeest, waar wij in Nederland nog al een handje van hebben. Doordat hij zo open staat voor alles, probeert hij ook het een en ander uit.

In welk hokje willen wij hem indelen. Moeilijk en gelukkig dan ook niet te plaatsen…..

Productie:

Deze valt onder de verantwoording van de Lellebel Foundation, een stichting, opgericht in 2013.

Hans wil graag zijn droom laten uitkomen met o.a. een Transgender Museum en een Musical.

Hij heeft voor zijn werkzaamheden voor de LGBTIQ gemeenschap (praatgroepen leiden, veilige haven bieden, culturele activiteiten aanbieden) in 2007 een Koninklijke onderscheiding ontvangen.

Café Lellebel was vanwege haar emancipatorische inzet ook genomineerd voor de Jos Brink Oeuvre Prijs 2017 als 1 van de 3 uit meer dan 200 kandidaten.

Er was ook uit de vorige toneelstukken de behoefte ontstaan om de eerst volgende productie een musical te laten zijn. Bovendien maakt het 20 jarig bestaan van het café dit tot een extra spannende uitdaging. De spelersgroep bestaat uit 10 mensen. We hebben ook een productie groep gevormd die zich bezig gaat houden met decors, vervoer, theater- & repetitieruimte huren, rekwisieten, subsidies, sponsoring, P.R., kostuums, haarverzorging, hulp achter de schermen, etc. Hier zijn nog eens zo’n 20 mensen mee bezig.

Uitvoering zal 3x in het Polanentheater plaatsvinden, Polanenstraat 174 te Amsterdam vanaf 19 t/m 21 oktober (donderdag t/m zaterdag) en 1x in Theater de Purmaryn, Waagplein 1 te Purmerend op maandag 23 oktober 2017. De zaal is open vanaf 19.30 uur. Aanvang musical is 20.15 uur.

Tickets:

Het Polanentheater is helemaal uitverkocht! Echter: plaatsbewijzen voor Purmerend zijn nog te verkrijgen ad € 15,= achter de bar bij Café Lellebel, Utrechtsestraat 4 te Amsterdam of via de Facebook pagina: “Lellebel een musical van Hans Wijtenburg” knopje “nu boeken” dan kom je op www.eventbrite.nl waar je de tickets tegen een kleine meerprijs ook online kunt bestellen.

Financiën:

Voor de musical staan weinig financiële middelen ter beschikking. Er is nog geld nodig voor decors, kostuums, pruiken en een kleine gage voor de spelers, bouwers en productiemedewerkers.

Wilt U ons steunen dan kunt U Uw gift overmaken op het volgende rekeningnummer:

Stichting Lellebel onder vermelding van “Lellebel de Musical”

ING bank Amsterdam

IBAN: NL 34 INGB 0007 7354 49

Waarvoor oneindig veel dank….

Met vriendelijke groet,

Hans Wijtenburg

Musical “Lellebel”

 

Vorig artikelCOC ‘voorzichtig positief’ over gelekte LHBTI-maatregelen regeerakkoord
Volgend artikelLudique! Theater in Het Concertgebouw

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in